Γεμάτο... μπηχτές για τον «ψεύτη» Τραμπ το καινούργιο τραγούδι της Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Γεμάτο... μπηχτές για τον «ψεύτη» Τραμπ το καινούργιο τραγούδι της Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Η ντίβα της μουσικής είχε αποκαλέσει στο παρελθόν τον Αμερικανό πρόεδρο «ψεύτη, μισογύνη και παλαβό»

streizand-walls
Με τίτλο «Don't lie to me» (Μη μου λες ψέματα), το καινούργιο τραγούδι της ντίβας της μουσικής και του κινηματογράφου, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, όχι μόνο βάζει στο στόχαστρο τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά ανοίγει και πυρ.

Η διάσημη τραγουδίστρια έχει εκφράσει στο παρελθόν πολλές φορές την δυσαρέσκειά της για τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω δηλώσεών της στους δημοσιογράφους και συνεντεύξεων.

Αναμενόμενο ήταν λοιπόν κάποια στιγμή η δυσαρέσκεια αυτή να διοχετευτεί και στην μουσική της 76χρονης σήμερα Στρέιζαντ, που δεν μασάει τα λόγια της στο καινούργιο της κομμάτι. «Πώς γίνεται να βγαίνεις κερδισμένος όταν όλοι οι άλλοι βγαίνουν χαμένοι; / Αλλοιώνεις τα γεγονότα για να δικαιολογήσεις τις πράξεις σου / Τα χείλη σου κινούνται αλλά οι λέξεις μπαίνουν στη μέση» είναι μερικοί από τους στίχους που στηλιτεύουν την κάπως προβληματική σχέση του Αμερικανού προέδρου με την αλήθεια. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι, σύμφωνα με την Washington Post, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διατυπώσει δημόσια περίπου «5.000 εσφαλμένους ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς» από το ξεκίνημα της προεδρίας του!

Barbra Streisand - Don't Lie to Me (Official Audio)


Σε άλλο σημείο του τραγουδιού, η Στρέιζαντ αναφέρει ότι οι αμερικανοί είναι πεσμένοι στα γόνατα, και αισθάνονται πως «ό,τι είχαν χτίσει έχει γκρεμιστεί». Το τραγούδι τελειώνει με τρία ερωτήματα από την τραγουδίστρια προς τον Αμερικανό πρόεδρο: «Δεν μπορείς να δεις τα δάκρυά μας; Πού είναι ο καινούργιος ορίζοντας; Πώς μπορείς και κοιμάσαι τα βράδια;».

Παρόλο που δεν αναφέρεται το όνομα του Τραμπ στο κομμάτι, στίχοι όπως το «χτίζεις πύργους από χρυσό» δεν αφήνουν περιθώριο για παρερμηνείες. Εξάλλου η 76χρονη τραγουδίστρια, που ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια της Χίλαρι στις τελευταίες Αμερικανικές εκλογές, είχε αποκαλέσει νωρίτερα φέτος τον Τραμπ, «ψεύτη, μισογύνη και παλαβό».

Το «Don’t Lie to Me» περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ της Στρέιζαντ με τίτλο «Walls», την πρώτη συλλογή της με κυρίως original υλικό από το 2005.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης