Taste Atlas: «Επανόρθωσε» τις σχέσεις του με την Ελλάδα στη λίστα με τις καλύτερες σαλάτες - Ντάκος και χωριάτικη στην κορυφή

Taste Atlas: «Επανόρθωσε» τις σχέσεις του με την Ελλάδα στη λίστα με τις καλύτερες σαλάτες - Ντάκος και χωριάτικη στην κορυφή

Τέσσερις ελληνικές σαλάτες στη λίστα με τις κορυφαίες 50 του κόσμου - Φουλ της Μεσογείου  η πρώτη πεντάδα

Taste Atlas: «Επανόρθωσε» τις σχέσεις του με την Ελλάδα στη λίστα με τις καλύτερες σαλάτες - Ντάκος και χωριάτικη στην κορυφή
Πριν από περίπου μια εβδομάδα, το Taste Atlas έβγαλε τη λίστα με τα καλύτερα street food του κόσμου και εκεί τόσο ο γύρος, όσο και το σουβλάκι είχαν... καταποντιστεί. Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την όποια δυσαρέσκειά τους στη γνωστή σελίδα που ασχολείται με το φαγητό με σχόλια στα social media. Έτσι, το Taste Atlas με την τελευταία του λίστα θέλησε να επανορθώσει κατά κάποιο τρόπο τις σχέσεις του με το ελληνικό κοινό, που δεν είναι και αμελητέο.

Συγκεκριμένα, η τελευταία λίστα που δημοσίευσε το Taste Atlas έχει να κάνει με τις καλύτερες σαλάτες στον κόσμο και η ελληνική σημαία πρωταγωνιστεί στην κορυφή αφού καταλαμβάνει τις δύο πρώτες θέσεις. Ο Ντάκος δεν έχει κανέναν ανταγωνισμό αφού θεωρείται η κορυφαία σαλάτα στον κόσμο και πώς αλλιώς άλλωστε;

«Είναι ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο που αποτελείται από ένα ξηρό κριθαρένιο παξιμάδι, το οποίο ολοκληρώνεται με θρυμματισμένο τυρί μυζήθρα, ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, ολόκληρες ελιές, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και μερικές γενναιόδωρες πινελιές ελαιολάδου υψηλής ποιότητας. Το παξιμάδι συχνά τρίβεται απαλά με ένα μικρό κομμάτι σκόρδο και πασπαλίζεται ελαφρά με θαλασσινό αλάτι», είναι η λιτή περιγραφή από το Taste Atlas για την λαχταριστή σαλάτα από την Κρήτη. 

@chefmarinie

Ep 58 of EAT LIKE A GREEK🇬🇷✨ follow @chefmarinie to see what I make next! If you’ve not already tried Cretan Dakos, then take this as your sign✨they are so fresh, crunchy and delicious 😮‍💨 To make them, you need: Barley rusks Grated beef tomatoes Feta cheese Olive oil Dried oregano Optionally: capers / black olives #greekfood #easyrecipe #dakos

♬ A Summer Place - Hollywood Strings Orchestra


Στην δεύτερη θέση πίσω από τον Ντάκο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Ο λόγος για την χωριάτικη σαλάτα, ή όπως την ξέρουν οι τουρίστες «greek salad». To Taste Atlas γράφει: «Είναι το εθνικό πιάτο της Ελλάδας και αποτελείται από τεμαχισμένες ντομάτες, κόκκινα κρεμμύδια σε φέτες και χοντρές φέτες αγγουριού. Ανάλογα με την περιοχή, μπορεί επίσης να υπάρχουν ελιές, πράσινες πιπεριές, φέτα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι ή ένα τυπικό ντρέσινγκ από ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι (προαιρετικά).

Όταν η φέτα υπάρχει στη σαλάτα, συνήθως είναι απλώς κομμένη σε φέτες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αναμειγνύεται με ένα πιρούνι μέχρι να θρυμματιστεί ελαφρώς. Το όνομά της υποδηλώνει ότι ήταν ένα αγροτικό πιάτο, όταν οι αγρότες έπαιρναν κάποια βασικά συστατικά στο χωράφι και τα ανακάτευαν μαζί».

Ακόμα δύο ελληνικές συμμετοχές θα βρει κανείς στις 50 καλύτερες σαλάτες της λίστας του Taste Atlas. Στην 28η θέση θα συναντήσει κανείς τα χόρτα. «Είναι μια παραδοσιακή σαλάτα που αποτελείται από χόρτα στον ατμό ή βρασμένα, τα οποία περιχύνονται με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο», γράφεται.
@dianekochilas

Horta is the Greek word for greens, either wild or cultivated, and when boiled for a classic salad, they’re a restaurant and home-cook’s staple, especially at this time of the year.⁠ ⁠ Cooking Greek horta has its tricks! How to clean the greens, for one. To cover or not to cover? Bitter or sweet greens? Lemon or Vinegar as a dressing? To drink or not to drink (the cooking liquid)? ⁠ ⁠ Horta (pl.) are among the healthiest foods in the Greek diet. They’re packed with nutrients, antioxidants, important vitamins and minerals, and almost no calories. Consuming them frequently is one of the longevity habits of my fellow islanders on Ikaria. ⁠ ⁠ There are hundreds of different edible wild greens and herbs in Greece. At the farmers’ markets in Athens, you can find many varieties of both wild and cultivated greens.⁠ ⁠ So how to cook your greens? Here are some tips for Perfect Flavor & Texture❗️⁠ ⁠ 1️⃣ TRADITIONAL GREEK METHOD: BOILING⁠ 👉 How: Boil greens in lightly salted water for 25 or so minutes.⁠ 👉 Result: Soft, tender greens with rich flavor.⁠ 👉 Serving Tip: Drain, drizzle with olive oil & fresh lemon juice or vinegar (lemon for sweet greens, vinegar for bitter).⁠ ⁠ 2️⃣ COVER OR UNCOVER THE POT?⁠ 👉 Covered Pot: Faster cooking & nutrient retention but dulls color.⁠ 👉 Uncovered Pot: Retains color, but some nutrients may be lost.⁠ 👉 Greek Trick: Half-covered lid for balanced color & nutrition.⁠ ⁠ Do you cook greens at home? ⁠ ⁠ For more Greek-Inspired cooking ideas❗️⁠ 👩‍💻 Visit my website ⁠ 📺 Make sure to SUBSCRIBE to my YouTube Channel⁠ ➡️ Follow me @dianekochilas for more Mediterranean recipes & tips⁠ ⁠ #HowToCookGreens #GreensLovers #HealthyEating #MediterraneanDiet #horta #GreekCooking #CookingTips #mygreektable #DianeKochilas

♬ original sound - My Greek Table


Ενώ στην 40η θέση βρίσκεται η πατατοσαλάτα με την γνωστή σελίδα να αναφέρει: «είναι εξαιρετικά ευέλικτη και μπορεί να συμπληρώσει διάφορα ελληνικά πιάτα. Συνήθως αποτελείται από μεγάλα κομμάτια πατάτας σε μέγεθος μπουκιάς που επικαλύπτονται με ένα γευστικό ντρέσινγκ με βάση το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γιαούρτι ή τη μαγιονέζα. Διάφορες προσθήκες μπορεί να περιλαμβάνουν λαχανικά, βραστά αυγά, ελιές και φρέσκα μυρωδικά όπως άνηθο ή μαϊντανό. Ο χυμός λεμονιού θεωρείται απαραίτητο συστατικό σε κάθε πατατοσαλάτα, καθώς προσφέρει την απαραίτητη φρεσκάδα. Είτε σερβίρεται χλιαρή είτε καλά παγωμένη, η πατατοσαλάτα ταιριάζει εξαιρετικά με ψητό κρέας».
@petros_maounatzis

Η πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη ψητή πατοσαλάτα! Την φτιάχνω εδώ και καιρό και πραγματικά ήθελα να την μοιραστώ μαζί σου! Θα χρειαστείς: - 500-700 πατάτες - Λίγο ελαιόλαδο - Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα - 1/2 αγγούρι - 1/2 πιπέρι - 1 κόκκινο κρεμμύδι - Λίγο άνηθο ή μαϊντανό Για τη σάλτσα, θα χρειαστείς: - Περίπου 4-5 κουταλιές σούπας γιαούρτι - 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα - 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα - 1/2 χυμό λεμονιού - Αλάτι, πιπέρι 🇺🇸 Hey there! I'm excited to share with you this incredibly easy and delicious roasted potato salad recipe that I've been making for a while now. Here's what you'll need: - 500-700 potatoes - A drizzle of olive oil - Salt, pepper, and paprika - 1/2 cucumber - 1/2 pepper - 1 red onion - A sprinkle of dill or parsley For the sauce, you'll need: - About 4-5 tablespoons of yogurt - 2 tablespoons of mayonnaise - 1 tablespoon of mustard - The juice of 1/2 lemon - Salt and pepper to taste Let's get cooking and enjoy this tasty treat together! ---- #petrosmaounatzis #recipe #potato #salad #helthy #yogurt #salata #sintagi

♬ πρωτότυπος ήχος - Petros Maounatzis - Petros Maounatzis


Οι σαλάτες που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα του Taste Atlas

Εκτός από τον ντάκο και την χωριάτικη σαλάτα, στην πρώτη πεντάδα υπάρχουν πιάτα από Τυνησία, Ιταλία και Λίβανο. 

Συγκεκριμένα, στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η σαλάτα χούρια με καταγωγή από την Τυνησία. «Φτιάχνεται με καρότα, σκόρδο, ξύδι, ελαιόλαδο, κύμινο και αλάτι. Η σαλάτα είναι φθηνή και πολύ εύκολη στην παρασκευή της. Τα καρότα πρέπει να βράσουν και στη συνέχεια να λιώσουν ελαφρά σε πουρέ. Ο πουρές στη συνέχεια συνδυάζεται με όλα τα άλλα συστατικά και η σαλάτα συνήθως γαρνίρεται με ψιλοκομμένο μαϊντανό στην κορυφή. Υπάρχουν πολλές εκδοχές αυτού του πιάτου, οπότε δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε σκληρά βρασμένα αυγά, ελιές, θρυμματισμένη φέτα ή κόλιανδρο στη σαλάτα, η οποία συνήθως σερβίρεται ως συνοδευτικό».


Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η ιταλική σαλάτα caprese, που αποτελεί ωδή στη νοστιμιά της απλότητας. «Τίποτα δεν ενσαρκώνει την ουσία του καλοκαιριού στη νότια Ιταλία όσο τα ζωηρά χρώματα της γευστικής Caprese, ενός πραγματικού κλασικού πιάτου της ναπολιτάνικης κουζίνας. Ο τέλειος συνδυασμός ώριμων, ηλιοκαμένων ντοματών, κρεμώδους μοτσαρέλας και φρέσκου βασιλικού.  Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πρακτική, η αυθεντική συνταγή της σαλάτας Caprese δεν απαιτεί μπαλσάμικο ή οποιοδήποτε άλλο είδος ξύδι»
@italy_alfresco

Caprese is one of the most famous salads in the world. Our Elpidio is going to make the original version in the birthplace of it. 1. Slice a buffalo mozzarella, here is where you see the quality of it. it needs to release milk. 2. Slice your tomatoes. Use cuore di bue cause is the best quality for salad. It has a meaty and firm texture.  3. Place it into a tray or a large plate. 4. We add salt, oregano and we finish it with a generous drizzle of olive oil. 5. Now make the basil gently fall into it. #cookingoutdoors #italianmen #basil #freshmozzarella #capri #caprese #amalficoast #italy #summervibes

♬ original sound - Italy_alfresco


Την πεντάδα συμπληρώνει η σαλάτα Fattoush από την Τυνησία. «Είναι μια απλή σαλάτα που φτιάχνεται με παραδοσιακή πίτα ως βάση πάνω στην οποία χτίζονται τα υπόλοιπα υλικά. Η πίτα σχίζεται ή κόβεται σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς και στη συνέχεια φουρνίζεται, ψήνεται στη σχάρα ή τηγανίζεται. Στη συνέχεια αναμειγνύεται με μια ποικιλία λαχανικών, όπως μαρούλι, ραπανάκι, τραγανά αγγούρια, ντοματίνια ή κανονικές ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδια και σκόρδο. Όλα τα συστατικά ψιλοκόβονται και αναμειγνύονται με μια γενναιόδωρη ποσότητα βοτάνων, συνήθως δυόσμο και μαϊντανό. Το βασικό συστατικό, δίπλα στο τραγανό ψωμί πίτα, είναι το σουμάκ».
@thegoldenbalance

My Mom’s Fattoush Recipe 🤲🏽 (Ramadan Chronicles Pt. 5)

♬ original sound - The Golden Balance


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μασκ έδωσε $15 εκατ. στην influencer που γέννησε το 13ο παιδί του - Νέα αποκαλύψεις για τη «λεγεώνα» που δημιουργεί

Είκοσι χρόνια μετά τη «Λάμψη» ο Τζώνυ Θεοδωρίδης έχασε τη δίκη για τα πνευματικά δικαιώματα

Πώς διαβάζει η Αθήνα την αντίδραση της Τουρκίας για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό - «Κλείνουμε εκκρεμότητες χωρίς φωτοβολίδες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης