Νίκος Μάνεσης για Μαρίνα Σάττι: Εκτεθήκαμε, αν νυστάζεις, πήγαινε στο ξενοδοχείο

Νίκος Μάνεσης για Μαρίνα Σάττι: Εκτεθήκαμε, αν νυστάζεις, πήγαινε στο ξενοδοχείο

Εξωτερική πολιτική δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι τραγουδιστές, ούτε οι χορευτές, ούτε οι συνθέτες, ούτε κανείς, τόνισε ο παρουσιαστής

manesis-satti
Ο Νίκος Μάνεσης έκανε το δικό του σχόλιο ως προς τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι σε συνέντευξη Τύπου της Eurovision την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ, που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Ο παρουσιαστής στην έναρξη της εκπομπής του το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου υποστήριξε ότι οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να παίρνουν πολιτική θέση ιδίως όταν εκπροσωπούν μια χώρα και η αποστολή τους χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Την προηγούμενη βδομάδα δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε, γιατί ήταν σε εξέλιξη η Eurovision και έπρεπε να υπάρχει ένας σεβασμός. Τώρα που πέρασε, να πούμε δύο πράγματα, γιατί είδα ότι όλη την εβδομάδα υπήρχε μία γενικότερη διαμάχη».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1clg2n6w249)
Κλείσιμο

Εν συνεχεία, υπογράμμισε πως δεν είναι σωστή στάση να παίρνει πολιτική θέση ένας μουσικός σε έναν τέτοιο διαγωνισμό: «Εξωτερική πολιτική δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι τραγουδιστές, ούτε οι χορευτές, ούτε οι συνθέτες, ούτε κανείς. Γιατί; Γιατί όλοι οι αυτοί οι ταλαντούχοι άνθρωποι - με εξαιρετικά τραγούδι υπό τη μπαγκέτα του Φωκά Ευαγγελινού - πήγαν με δικά μας λεφτά. Οπότε, αν νυστάζεις, κυρία Σάττι, πας στο ξενοδοχείο και κοιμάσαι να συνέλθεις. Δεν μπορούμε να έχουμε αυτή την εικόνα».

Και τόνισε: «Δεν είναι εικόνα αυτή. Ξεκάθαρα πράγματα. Είσαι κουρασμένη; Στο ξενοδοχείο και δεν θα έλεγε κανείς τίποτα».

Επιπλέον, ο Νίκος Μάνεσης διευκρίνισε πως και η ΕΡΤ δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα: «Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο η κυρία Σάττι. Ποιοι είναι αυτοί που μανατζάρουν τους καλλιτέχνες και τους χορευτές στη Eurovision από την πλευρά της ΕΡΤ, για να τους προφυλάξει; Οι άνθρωποι είναι ταλαντούχοι αλλά δεν ξέρουν να κάνουν πολιτική. Εξετέθημεν με αυτό που είδαμε. Είσαι κουρασμένη; Πήγαινε στο ξενοδοχείο, πάρε τα φάρμακά σου και ξεκουράσου. Όχι τώρα να ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου».

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις των χορευτών της Μαρίνας Σάττι ότι είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», ο Νίκος Μάνεσης σχολίασε: «Οι χορευτές που κατάγονται από τη Θράκη δήλωσαν Τούρκοι. Δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις αλλά να πας να χορέψεις με την Τουρκία. Εδώ με λεφτά του ελληνικού λαού έρχεσαι και χορεύεις, επειδή είσαι και ταλαντούχος, ως Έλληνας μουσουλμάνος. Αυτά δεν ελέγχθηκαν και βγήκαν προς τα έξω. Την εξωτερική πολιτική δεν την κάνουν τραγουδιστές και χορευτές».

Ειδήσεις σήμερα:

Οι μεξικανικές αρχές βρίσκουν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου


Ο Ζελένσκι διαμαρτύρεται επειδή η Δύση του απαγορεύει να πλήξει με τα όπλα της την επικράτεια της Ρωσίας


Βίντεο και φωτογραφίες: Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης