Μεξικό: Οι αρχές βρίσκουν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου

Μεξικό: Οι αρχές βρίσκουν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου

Ο υποψήφιος δήμαρχος της κοινότητας Κογιούκα ντε Μπενίτες, η σύζυγός του και άλλα δύο ατόμα βρέθηκαν μέσα σε πυρπολημένο όχημα

MixCollage-18-May-2024-05-38-AM-4422
Τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου αυτού υποψηφίου για αυτοδιοικητικό αξίωμα στις εκλογές της 2ης Ιουνίου, βρέθηκαν διαμελισμένα σε πυρπολημένο όχημα στην Ακαπούλκο, στο νότιο Μεξικό, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι τοπικές αρχές.

Ο υποψήφιος κατονομάστηκε από την παράταξή του, το PRI («Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα», για δεκαετίες κυρίαρχο στο μεξικανικό πολιτικό σκηνικό). Επρόκειτο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, για τον Ανίμπαλ Σουνίγα Κορτές, υποψήφιο δήμαρχο της κοινότητας Κογιούκα ντε Μπενίτες.

Ο υποψήφιος και η σύζυγός του «δολοφονήθηκαν άνανδρα», κατήγγειλε η τοπική οργάνωση του PRI στην πολιτεία Γκερέρο.

Κλείσιμο


Μέσα στο όχημα εντοπίστηκαν τα πτώματα ακόμη δυο ανθρώπων και η εισαγγελία διενεργεί έρευνα για ανθρωποκτονίες κατά συρροή.

Εξάλλου, το βράδυ προχθές Πέμπτη, στην πολιτεία Τσιάπας (νότια), υποψήφια δολοφονήθηκε έπειτα από προεκλογική εκδήλωση. Η Λουσέρο Λόπες Μάσα ήταν υποψήφια δήμαρχος στην Κονκόρδια. Άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή.

Από την 23η Σεπτεμβρίου —όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος— ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό.

Οι φετινές θα είναι οι εκλογές με το μεγαλύτερο μέγεθος στην ιστορία του Μεξικού: ταυτόχρονα θα αναδειχθούν η ή ο πρόεδρος, βουλευτές, γερουσιαστές, εννέα από τους 32 κυβερνήτες πολιτειών (συμπεριλαμβανομένου του ομοσπονδιακού διαμερίσματος, δηλαδή της πόλης του Μεξικού), και τοπικοί αιρετοί. Συνολικά διακυβεύονται, σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο, κάπου 20.000 θέσεις.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος συμβολαίων στην TV - Από τον Ιανουάριο είχε ενημερώσει η Αναστασοπούλου για το «διαζύγιο» με Παπαδάκη

Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη - Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν


«Xαρακτήριζε την κόρη του πόρνη» - Φρίκη από τις αποκαλύψεις της δικηγόρου της 40χρονης στο Μενίδι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης