Eurovision: Επίθεση στην εκπρόσωπο του Ισραήλ, της ζητούν να μην συμμετέχει

Eurovision: Επίθεση στην εκπρόσωπο του Ισραήλ, της ζητούν να μην συμμετέχει

Η επίσημη ανακοίνωση της EBU για τα μηνύματα μίσους στην τραγουδίστρια, μέσω social media

israil_eurovision
Η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024 αποδοκιμάζεται με κύριο στόχο των φαν, την τραγουδίστρια που εκπροσωπεί τη χώρα εν μέσω της εμπόλεμης κατάστασης της πατρίδας της, με την Παλαιστίνη.

Το βράδυ της Τρίτης 9 Απριλίου, η EBU εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα, εξηγώντας ότι η απόφαση να συμμετέχει το Ισραήλ φέτος στον διαγωνισμό είναι ευθύνη των αρμόδιων της διοργάνωσης και όχι της αποστολής της χώρας.

Στην ανάρτηση στα social media από τη διοργάνωση της Eurovision, εννοείται μεταξύ άλλων και μια επίθεση στην Έντεν Γκολάν, που θα τραγουδήσει το «Hurricane» στο Μάλμε της Σουηδίας. Η EBU καταδίκασε «οποιαδήποτε μορφή κακομεταχείρισης και παρενόχλησης σε βάρος των συμμετεχόντων» και υπενθύμισε στο κοινό ότι η σημασία αυτού του διαγωνισμού, είναι η «ένωση μέσα από τη μουσική».
Eden Golan - Hurricane | Israel 🇮🇱 | Official Music Video | Eurovision 2024

Πιο αναλυτικά, έγραψαν από τη διοργάνωση: «Η EBU αναγνωρίζει τα έντονα συναισθήματα που προκαλούνται στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και την ισχυρή αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει η συμμετοχή του Ισραήλ. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται για τη συμμετοχή των χωρών στη διοργάνωση αφορά τους ιθύνοντες της EBU και όχι τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή κακομεταχείρισης ή παρενόχλησης σε βάρος των συμμετεχόντων, στο διαδίκτυο ή εκτός και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε ένα ασφαλές, με σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον.

Υποστηρίζουμε τον εποικοδομητικό διάλογο και την υποστήριξη των καλλιτεχνών, υπογραμμίζοντας την αποστολή του Διαγωνισμού που είναι η ένωση μέσα από τη μουσική
».

srail_eurovision_


Ειδήσεις σήμερα:

Στο Τζάνειο ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής - Περιπέτεια με τη μεταγωγή του

9 αλλαγές και ανατροπές για την εφορία: Ετοιμοπαράδοτες δηλώσεις, ρυθμίσεις-ανάσα, καταργούνται έγγραφα, βιβλία

Όλα ανοιχτά μετά τις ματσάρες σε Μαδρίτη και Λονδίνο - Η Ρεάλ 3-3 με τη Σίτι, η Άρσεναλ 2-2 με την Μπάγερν - Δείτε τα γκολ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης