Ρόμπιν Γουίλιαμς: Οι φίλοι του μίλησαν για τον εθισμό του στα ναρκωτικά

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Οι φίλοι του μίλησαν για τον εθισμό του στα ναρκωτικά

Δεν μπορούσε να βγει στη σκηνή χωρίς να έχει κάνει κοκαΐνη, περιέγραψε φίλος του εκλιπόντος κωμικού

robin_williams
Οι φίλοι του Ρόμπιν Γουίλιαμς θυμήθηκαν την τρομακτικά αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του στο αποκορύφωμα του εθισμού του στην κοκαΐνη, αποκαλύπτοντας ότι ο εκλιπών ηθοποιός δεν μπορούσε να ανέβει στη σκηνή και να δώσει παράσταση χωρίς ναρκωτικά.

Ο Γουίλιαμς - που πέθανε από αυτοκτονία τον Αύγουστο του 2014, σε ηλικία 63 ετών - πάλευε με προβλήματα κατάχρησης ουσιών καθώς ξεκινούσε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Τελικά, αποφάσισε να απεξαρτηθεί όταν έπαθε σοκ μετά τον θάνατο του φίλου του, Τζον Μπελούσι, από θανατηφόρα υπερβολική δόση το 1982.

Η ζωή του Γουίλιαμς μπαίνει στο μικροσκόπιο στη δεύτερη σεζόν του Vice TV, «Dark Side of Comedy», όπου οι φίλοι του μοιράστηκαν μερικές ιστορίες από τη μάχη του με τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τον παλιό φίλο και κωμικό Άλαν Στεφάν, ο Γουίλιαμς δεν μπορούσε να ανέβει στη σκηνή χωρίς να έχει σνιφάρει κοκαΐνη.
Κλείσιμο
shutterstock_93666034

Αναπολώντας μια συγκεκριμένη συζήτηση με τον αείμνηστο ηθοποιό, ο Στεφάν θυμήθηκε: «Είπε: "Ξέρετε κάποιον που να έχει κοκαΐνη; Πρέπει να συνεχίσω και δεν μπορώ να συνεχίσω χωρίς καθόλου κοκαΐνη».

«Και κάθισα κάτω και του είπα: "Θα σε βοηθήσω". Μου είπε: "Έχεις κοκαΐνη πάνω σου;". Του είπα: "Όχι, έχεις τρελαθεί τελείως; Είσαι ο Ρόμπιν Γουίλιαμς". Και μετά από αυτό, δεν νομίζω ότι θα μαστούρωνε όταν το είχε ξανακάνει».

Ο φίλος του Μάικ Μπάιντερ, συνάδελφος κωμικός και σκηνοθέτης, μοιράστηκε μια παρόμοια ιστορία.

«Ένα βράδυ πήγαμε σε ένα μέρος που λεγόταν "Flippers Discotheque" στο Χόλιγουντ και είχα πάρει περίπου ένα γραμμάριο κόκας», είπε.

«Γύρισα πίσω και ήταν άδειο. Ήμουν κάπως, ουάου. Ήταν περίπου 8:15 το βράδυ. Είπα, "Ρόμπιν, έκανες όλο το γραμμάριο;" και μου απάντησε: "Ήταν ατύχημα, λυπάμαι"».

«Με τα ναρκωτικά, ήταν ένα τέρας», πρόσθεσε ο Μπάιντερ.

Τα προβλήματα του Γουίλιαμς με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά όταν πρωταγωνιστούσε στο «Mork & Mindy».
mork_-_mindy
Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς στο «Mork & Mindy»


Ο σκηνοθέτης Χάουαρντ Στορμ περιέγραψε λεπτομερώς τη χρήση κοκαΐνης από τον Γουίλιαμς στη βιογραφία «Robin», του δημοσιογράφου των «New York Times», Ντέιβ Ίτσκοφ, αποκαλύπτοντας ότι εμφανιζόταν στα γυρίσματα σαν «ερείπιο».

Έγραψε: «Δεν είχε κοιμηθεί όλη τη νύχτα. Σνίφαρε κοκαΐνη, και αν σνιφάρεις κοκαΐνη, για να συνέλθεις πίνεις ποτό. Ήταν έξω όλη νύχτα και πηδ**ε τους πάντες στην πόλη».

Ωστόσο, ο Γουίλιαμς σταμάτησε να παίρνει κοκαΐνη μετά τον θάνατο του θρυλικού κωμικού, Τζον Μπελούσι, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση από θανατηφόρο συνδυασμό ηρωίνης και κοκαΐνης, στις 5 Μαρτίου του 1992.

Το βράδυ πριν από τον θάνατο του Μπελούσι, ο Γουίλιαμς είχε διασκεδάσει με τον ηθοποιό στο «Chateau Marmont» στο Λος Άντζελες.
shutterstock_66709135

«Η τραγωδία του Μπελούσι ήταν τρομακτική», δήλωσε ο Γουίλιαμς στο People το 1988. «Ο θάνατός του τρόμαξε μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων του θεάματος. Προκάλεσε μια μεγάλη έξοδο από τα ναρκωτικά. Και για μένα, υπήρχε το μωρό που ερχόταν. Ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να γίνω πατέρας και να ζήσω μια τέτοια ζωή».

Ο Γουίλιαμς πέρασε τις επόμενες δύο δεκαετίες νηφάλιος, πριν υποτροπιάσει με το αλκοόλ το 2005.

Αναζήτησε θεραπεία για τον εθισμό του σε κέντρο αποτοξίνωσης το 2006, πριν επιστρέψει αργότερα, έναν μήνα πριν από το θάνατό του τον Αύγουστο του 2014. Ο Γουίλιαμς δεν είχε ναρκωτικά ή αλκοόλ στον οργανισμό του όταν αυτοκτόνησε, όπως επιβεβαίωσε η έκθεση του ιατροδικαστή τον Νοέμβριο του 2014. Αποκαλύφθηκε επίσης τότε ότι ο ηθοποιός πάλευε με μια πρόσφατη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον, καθώς και με άγχος, παράνοια και κατάθλιψη.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το protothema στην Ασκελόν, έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς στους κατοίκους

Άρπαξε ξαφνικά το παιδί και το χτυπούσε με μανία, λέει ο πατέρας του 11χρονου που ξυλοκοπήθηκε από άγνωστο στον Φλοίσβο

O 25χρονος Μίκαελ από τα Πιστιανά Αρτας έκανε τη Στοκχόλμη... Γκόθαμ Σίτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης