Ρόμπιν Γουίλιαμς: Η κόρη του ξεσπά κατά της χρήσης AI για «αναπαράσταση» της φωνής του

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Η κόρη του ξεσπά κατά της χρήσης AI για «αναπαράσταση» της φωνής του

Η Ζέλντα Ουίλιαμς προειδοποιεί και για τις επιπτώσεις αυτών των πρακτικών στις ευκαιρίες απασχόλησης των εν ζωή ηθοποιών

zelda_robin
Κατά της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης για την «παραγωγή» της φωνής του πολυαγαπημένου πατέρα της Ρόμπιν Γουίλιαμς, που έφυγε από τη ζωή το 2014, τάσσεται η κόρη του χαρισματικού κωμικού, Ζέλντα.

Σε ανάρτησή της στο Instagram την Κυριακή, η 34χρονη γυναίκα χαρακτήρισε αυτού του είδους τις πρακτικές «ανατριχιαστικές» και προειδοποίησε για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στη ζωή των ηθοποιών.

Η χρήση των μοντέλων AI στο Χόλιγουντ είναι κάτι που προβληματίζει πλέον βαθιά τους ηθοποιούς και άλλους εργαζόμενους στο Χόλιγουντ, όπως έδειξε και η πρόσφατη απεργία των σεναριογράφων η οποία έληξε τον περασμένο μήνα. Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Σον Πεν προστέθηκε στη λίστα των ηθοποιών που ισχυρίστηκαν ότι τα στούντιο «έχουν δείξει ενδιαφέρον» σχετικά με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για να μπορούν να εκμεταλλεύονται τα πρόσωπα και τις φωνές συναδέλφων του και μελών του Screen Actors Guild (SAG) σε μελλοντικά πρότζεκτ.

«Δεν είμαι μια αμερόληπτη φωνή στη μάχη του SAG κατά της Τεχνητής Νοημοσύνης», έγραψε η Ζέλντα Γουίλιαμς σε story της στο Instagram εχθές. «Για ΧΡΟΝΙΑ έχω γίνει μάρτυρας της επιθυμίας ανθρώπων να εκπαιδεύουν μοντέλα για να αναπαριστούν ηθοποιούς που δεν μπορούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, όπως ο μπαμπάς. Αυτό δεν είναι θεωρητικό, είναι πραγματικότητα», σημειώνει στο post της η γυναίκα.

Κλείσιμο
Όπως εξηγεί, έχει ήδη ακούσει ηχητικά κλιπ που δημιουργήθηκαν μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης «όπου η "φωνή" του χρησιμοποιείται για να λέει ό,τι θέλουν» οι δημιουργοί τους. «Παρόλο που το βρίσκω ανατριχιαστικό, οι συνέπειες εκτείνονται πολύ πέραν των προσωπικών μου συναισθημάτων. Οι ηθοποιοί εν ζωή αξίζουν την ευκαιρία να δημιουργούν χαρακτήρες με τις δικές τους φωνές, να συμμετέχουν σε μεταγλωττίσεις καρτούν, να επενδύουν ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ προσπάθεια και χρόνο στην επιδίωξη μιας καλής ερμηνείας», προσθέτει η ίδια.

Ο Ρόμπιν Γουίλαμς αυτοκτόνησε σε ηλικία 62 ετών στις 11 Αυγούστου του 2024, μετά από μία μακροχρόνια μάχη με το άγχος και την κατάθλιψη. Όταν έφυγε από τη ζωή είχε ήδη διαγνωστεί με Πάρκινσον σε αρχικό στάδιο ενώ η νεκροψία αποκάλυψε ότι έπασχε και από άνοια με σωμάτια Lewy.



Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος κερδίζει σε δήμους και περιφέρειες - Στόχος της κυβέρνησης οι 13+3 νίκες

Άλκης Δαυίδ: Χρόνια ήθελε να μου πάρει το σπίτι ο ξάδερφός μου ο Λεβέντης και με χτύπησε ύπουλα

Συνταξιούχοι Αυστραλοί πέρασαν σχεδόν 500 μέρες σε κρουαζιέρα γιατί ήταν... φθηνότερο από γηροκομείο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης