Μετά από τρία χρόνια, λόγω της γνωστής κατάστασης που προκάλεσε η πανδημία, ολοκληρώθηκε το πολυαναμενόμενο τραγούδι και video clip που εξιστορεί την ιστορία της δασκάλας Μαρίας Τσιαλέρα και του μοναδικού μαθητή Χρήστου Καμπόσου στο μικρό νησάκι των Δωδεκανήσων τους Αρκιούς.
Η πρωτοβουλία και η ιδέα ανήκει στον στιχουργό-δημοσιογράφο και ερευνητή Γιώργο Λεκάκη. Ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει: «Πείσμωσα να το δημοσιοποιήσω, να το κοινοποιήσω, να το κάμω γνωστό όσο πιο μακριά στα τρισπέρατα μπορώ. Ο καλός μου φίλος και συνεργάτης Γιώργος Χατζής, χωρίς δεύτερη σκέψη, αγκάλιασε την ευαισθησία μου και μελοποίησε το στίχο. H τρίτη φάση ξεκινούσε: Να βρούμε εξ ίσου ευαίσθητους μουσικούς να πλαισιώσουν την όλη προσπάθεια, με μόνη ανταμοιβή την χαρά που παίρνεις όταν γίνεσαι μέρος μιας προσφοράς… Και, ναι! Κι αυτό έγινε εύκολα… Και έμενε η τέταρτη φάση: Να βρεθούν ερμηνευτές να ανοίξουν κι αυτοί την αγκαλιά τους και να κλείσουν μέσα της, τους Αρκιούς, την Μαρία, τον Χρηστάκη… Κι αυτό δεν άργησε καθόλου… Μάλιστα και στους τρεις πρώτους που απευθυνθήκαμε λάβαμε πίσω -ως αντήχηση- ένα «Φυσικά ναι!»… Και έτσι ήρθαν στην παρέα η Κατερίνα, η Κωνσταντίνα, ο Κώστας… Το δε προσκλητήριο ολοκληρώθηκε με φίλους - ηθοποιούς, που ήθελαν κι αυτοί να σαλπίσουν το μήνυμα: ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΚΙΟΥΣ…».
Όλοι μαζί, λοιπόν, σας παραδίδουμε μια αρχή… μια έναρξη, ένα νέο εσωξεκίνημα… Αφού μπορεί ο Χρηστάκης και η Μαρία, γιατί να μη μπορούμε κι εμείς;
Καλή σας ακρόαση… εσωθέαση… ψυχαγωγία…
Ευχαριστούμε τους ηθοποιούς για τη συμμετοχή τους (με σειρά εμφανίσεως):
Γιάννη Ζουγανέλη, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Έφη Μουρίκη, Χρήστο Γιάνναρη, Κωστή Σαββιδάκη, Γιάννη Βασιλώτο και Βασίλη Γιακουμάρο.
Η ηχογράφηση των φωνών της Κωνσταντίνας και του Κώστα Μπίγαλη έγινε στο Studio του Κ. Μπίγαλη.
Κάμερα στα πλάνα των Κωνσταντίνα - Κ.Μπίγαλη : Παναγιώτης Μπανταλάκης
Κάμερα στα πλάνα του Γιώργου Χατζή : Γιώργος Οικονομέας
Artwork εξωφύλλου: Ηλιάνα Μουσουδάκη
Παραγωγή: Cicadart
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.