«Ο Γουάινσταϊν νιώθει επιβεβαίωση με την ιδέα ότι μπορεί να καταστρέψει τις γυναίκες», λέει η Σάλμα Χάγιεκ

«Ο Γουάινσταϊν νιώθει επιβεβαίωση με την ιδέα ότι μπορεί να καταστρέψει τις γυναίκες», λέει η Σάλμα Χάγιεκ

Η ηθοποιός αναφέρεται ξανά στην σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε από τον γνωστό κινηματογραφικό παραγωγό

salma_harvey
Στην πρόσφατη συνέντευξή της, η Σάλμα Χάγιεκ μίλησε ανοιχτά για την σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε στο παρελθόν από τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Η ηθοποιός είχε μιλήσει ξανά το 2002 για την παρενόχληση που δεχόταν από τον παραγωγό, όμως τότε δεν την είχαν πάρει όλοι στα σοβαρά.

Αυτή την φορά όμως, γνωρίζοντας ότι ο παραγωγός έχει κατηγορηθεί από πολλές γυναίκες και πλέον, βρίσκεται στην φυλακή, η Σάλμα Χάγιεκ θέλησε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα σχετικά με την περίπτωσή της.



«Αν δεις το άρθρο μου στους New York Times πριν από δεκαπέντε χρόνια, θα καταλάβεις ότι επικεντρώνομαι στο bullying και όχι την παρενόχληση, Πιστεύω ότι κάποιες γυναίκες πέρασαν χειρότερα από εμένα εξαιτίας του. Ο Γουάινσταϊν είναι ο μοναδικός άνδρας που επιβεβαιώνεται από την ιδέα ότι μπορεί να καταστρέψει τις γυναίκες», δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο της ως Φρίντα Κάλο στα γυρίσματα της ταινίας Frida. Όπως εξήγησε, ο παραγωγός της τηλεφωνούσε συνεχώς, τονίζοντάς της πως «δεν την προσέλαβε για να είναι άσχημη».

Κλείσιμο


«Γιατί έχεις μονόφρυδο και μουστάκι; Δεν σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη», της έλεγε, με εκείνη να του απαντάει: «Μα καλά, δεν έχεις δει φωτογραφία της Φρίντα Κάλο; Γιατί αν ένας άνδρας υποδυθεί τον Συρανό ντε Μπερζεράκ θα τον ρωτήσεις τι τρέχει με την μύτη του;».

Όπως εξήγησε, δεν ήταν η πρώτη φορά για εκείνη που έχει δεχτεί bullying. Η καταγωγή της ήταν η συχνότερη αιτία για τον ρατσισμό που δεχόταν. «Όταν δείχνουν ασέβεια για την καταγωγή σου, νιώθουν ότι είσαι πιο αδύναμη και σε κατασπαράζουν», είπε χαρακτηριστικά.


Για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν συγκεκριμένα, η ηθοποιός είχε γράψει ένα αποκαλυπτικό άρθρο για το τι βίωσε στα χέρια του διάσημου παραγωγού. «Έλεγα όχι στο να κάνω ντους μαζί του, όχι στο να τον αφήσω να με βλέπει, ενώ κάνω ντους. Όχι στο να τον αφήσω να μου κάνει μασάζ. Όχι στο να αφήσω έναν γυμνό φίλο του να μου κάνει μασάζ. Όχι στο να του κάνω στοματικό σεξ. Όχι στο να γδυθώ μαζί με άλλη γυναίκα. Όχι, όχι, όχι, όχι, όχι. Και με κάθε άρνηση, ερχόταν η μακιαβελική οργή του Χάρβεϊ», είχε γράψει η Σάλμα Χάγιεκ.


Η Χάγεκ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε επιλέξει τον εύκολο δρόμο: αυτόν της πλούσιας νοικοκυράς.

Τα αγαπημένα της ρούχα αυτή την περίοδο είναι τα φορέματα Balenciaga: «Τέσσερα είναι τα αγαπημένα μου», λέει.
Προσθέτει όμως ότι είναι ελεύθερη να φοράει ότι θέλει, ακόμη και δημιουργίες που δεν έχουν την υπογραφή του συζύγου της.
«Μου επιτρέπεται να κάνω ότι θέλω!», υποστηρίζει χαμογελαστή προσθέτοντας όμως ότι είναι πιο εύκολο να αγοράσει δημιουργίες του ομίλου Kering. «Εκεί με ξέρουν», όπως λέει.

Όταν γνώρισε τον Πινό , η Σάλμα ήταν 39 ετών και διάσημη ηθοποιός, υποψήφια για Όσκαρ, για την ερμηνεία της στην ταινία «Frida» (2002). Πολλές ηθοποιοί πριν από αυτήν είχαν παντρευτεί πλούσιους άνδρες και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από το επάγγελμα...



Η Γκρέις Κέιλι, για παράδειγμα, εγκατέλειψε την καριέρα της για να γίνει η πριγκίπισσα του Μονακό αν και ο πρίγκιπας Ρενιέ είχε ελάχιστα από τα χρήματα του Πινό .Αλλά η 55χρονη Χάγεκ δεν θα το έκανε. «Μου αρέσει αυτό που κάνω», λέει και αποκαλύπτει το κίνητρο να εργάζεται. «Εγώ πληρώνω τα έξοδά μου .Μερικές φορές δυσκολεύομαι γιατί έχω πολλά έξοδα, αλλά μου αρέσει αυτή η αίσθηση. Με κρατάει ζωντανή», αναφέρει.

Για τον σύζυγό της, με τον οποίο έχουν μία κόρη 14 ετών, η Σάλμα λέει ότι αυτό που ξεχώρισε σ΄εκείνον, είναι ότι δεν μοιάζει με κανέναν άλλον άντρα. «Είναι ένας συναρπαστικός άνθρωπος... έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που είμαστε μαζί και εξακολουθεί να με γοητεύει . Έχω γνωρίσει καταπληκτικούς άντρες, αλλά δεν ξέρω αν κάποιος με είδε τόσο καθαρά όσο εκείνος».



Αυτό τον μήνα, η Σάλμα Χάγεκ πρωταγωνιστεί σε δύο ταινίες: στην ταινία της Marvel υπό τον τίτλο: «Eternals» και την ταινία «House of Gucci», τη βιογραφική ταινία της οικογένειας Gucci.


Για την ταινία της Marvel με τους σούπερ ήρωες, η Σάλμα δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της. «Νομίζω ότι επειδή χρησιμοποιούμε μόνο το 3% έως το 10% του εγκεφάλου μας, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που δεν έχουμε ανακαλύψει. Οπότε νομίζω ότι η ιστορία των σούπερ ηρώων μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα», λέει χαρακτηριστικά.




Ειδήσεις σήμερα:

Οι U2 επιστρέφουν με ένα καινούργιο τραγούδι για παιδική ταινία - Βίντεο

Με πάνες θα γυρίσουν στη Γη οι αστροναύτες της κάψουλας Dragon του Έλον Μασκ λόγω διαρροής στην τουαλέτα

Πώς θα παίρνουν άδεια οδήγησης οι 17άρηδες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης