Χάρβεϊ Γουάινστιν: Οργή από 23 φερόμενα θύματά του για τη δήλωση ότι «το έργο του ξεχάστηκε»

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Οργή από 23 φερόμενα θύματά του για τη δήλωση ότι «το έργο του ξεχάστηκε»

Τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει και να παραπλανήσει την κοινωνία, ώστε να μην μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα

weinstein
Είκοσι τρεις γυναίκες που έχουν κατηγορήσει τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλικές επιθέσεις έδωσαν την δική τους απάντηση στη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα ο πρώην ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ, και στην οποία παραπονέθηκε ότι η κοινωνία έχει ξεχάσει το σημαντικό του έργο του και όσα έχει προσφέρει στις γυναίκες στον χώρο του κινηματογράφου.

Μιλώντας στη New York Post, o 67χρονος, που έχει κατηγορηθεί ακόμα και για βιασμό, καυχήθηκε ότι έκανε «περισσότερα φιλμ με γυναίκα σκηνοθέτη και γυναικεία θεματολογία από οποιονδήποτε άλλο δημιουργό ταινιών», και μάλιστα σε μια περίοδο που αυτό «δεν ήταν της μόδας». «Εγώ το έκανα πρώτος! Εγώ άνοιξα τον δρόμο!» υπογράμμισε ο Γουάινστιν, λέγοντας ότι θα ήθελε να λάβει κάποια αναγνώριση για αυτό που ήταν και για όσα προσέφερε, αντί να εστιάζουν όλοι στις υποθέσεις του με τη δικαιοσύνη.

Οι δηλώσεις του πρώην παραγωγού, που έγιναν από το ιατρικό κέντρο όπου αναρρώνει μετά από εγχείριση στην πλάτη εξαιτίας ενός τραυματισμού απο τροχαίο, προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις, τόσο από γυναίκες που είχαν την ατυχία να βρεθούν στη σφαίρα επιρροής του όσο και από άλλα δημόσια πρόσωπα.

Με δήλωση που φέρει την υπογραφή τους και δημοσιεύεται στην Guardian μεταξύ άλλων ΜΜΕ, 23 από τις γυναίκες που έχουν κατηγορήσει τον 67χρονο για σεξουαλική επίθεση λένε ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινωνία, ώστε να μην μπορεί να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν τον όρο «gaslighting», μια μέθοδο ψυχολογικής χειραγώγησης της οποίας στόχος είναι η σπορά αμφιβολιών σε άτομο ή άτομα, έτσι ώστε να μην είναι βέβαια για την ίδια τους την μνήμη, αντίληψη, και λογική. Αυτή η μέθοδος επιστρατεύει συχνά ψέματα, αντιφάσεις και παραπλάνηση.



«Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν προσπαθεία ξανά να χειραγωγήσει την κοινωνία. Λέει στη συνέντευξή του ότι δεν θέλει να ξεχαστεί. Ε λοιπόν, δεν θα ξεχαστεί. Θα μείνει στη μνήμη όλων ως ένα σεξουαλικό αρπακτικό και ένας αμετανόητος δράστης κακοποίησης, που πήρε ό,τι μπορούσε και δεν του αξίζει τίποτα», αναφέρει η δήλωση την οποία υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί Ροζάνα Αρκέτ, Άσλεϊ Τζουντ και Ρόουζ ΜακΓκόουαν.

Κλείσιμο
Και συνεχίζουν για τον Γουάινστιν: «Θα μείνει στη μνήμη μέσω της συλλογικής βούλησης αναρίθμητων γυναικών που ύψωσαν το παράστημά τους και είπαν "αρκετά". Αρνούμαστε να επιτρέψουμε σε αυτό το αρπακτικό να ξαναγράψει την ιστορία της γεμάτης κακοποίηση ζωής του».



Το πρωί της Δευτέρας, μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, η Ρόουζ ΜακΓκόουαν έγραψε στο Twitter: «Δεν σε έχω ξεχάσει Χάρβεϊ. Το σώμα μου δεν σε έχει ξεχάσει. Μακάρι να μπορούσε. Αρνήθηκα να υπογράψω μια συμφωνία τήρησης απορρήτου όταν συνέβη αυτό που μου συνέβη, επειδή ήξερα ότι θα σε κυνηγήσω. Και το έκανα. Το σημαντικό είναι να μπει τέλος στη δράση ενός βιαστή. Και εννοώ εσένα».

Στο ίδιο ύφος, η Ροζάνα Αρκέτ έγραψε στο Twitter: «Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ Χάρβεϊ Γουάινστιν. Όταν μου είπες ότι κάνω μεγάλο λάθος κι εγώ σου είπα ότι δεν θα γίνω ποτέ αυτό το κορίτσι. Όταν μου είπες πόσα έκανες για την καριέρα μιας νικήτριας Όσκαρ (και ήταν ψέμα). Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον φόβο και τον βαθύ πόνο στη φωνή της Αναμπέλα Σιόρα στο τηλέφωνο αφού την βίασες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης