«Radio Peace»: Ακυκλοφόρητο τραγούδι του Τζον Λένον βγαίνει στο «σφυρί»

«Radio Peace»: Ακυκλοφόρητο τραγούδι του Τζον Λένον βγαίνει στο «σφυρί»

Το άγνωστο, έως τώρα, κομμάτι, συμπεριλαμβάνεται σε μια λευκή κασέτα με συνεντεύξεις του δολοφονημένου frontman των Beatles και της συζύγου του, Γιόκο Όνο - Το ποσό που θα «πιάσει» αναμένεται να ανέλθει σε 47.000 δολάρια

lennon-arthro
Mία συναρπαστική συλλογή από κασέτες με συνεντεύξεις του Τζον Λένον, όπου αναφέρεται στα τραγούδια των «Beatles» και την αγάπη του για την Γιόκο Όνο δημοπρατούνται σήμερα από τον οίκο «Bruun Rasmussen» στη Δανία.

Ανάμεσά τους και μία λευκή κασέτα, στην οποία είναι ηχογραφημένο ένα άγνωστο τραγούδι, το «Radio Peace». Την ηχογράφηση του ακυκλοφόρητου τραγουδιού του Λένον την έκανε ο Καναδός δημοσιογράφος Κεν Ζέιλινγκ. Όπως αναφέρει το CNN, η τιμή της λευκής κασέτας του Τζον Λένον εκτιμάται να πιάσει τα 47.000 δολάρια. Εκτός από το ακυκλοφόρητο τραγούδι «Radio Peace», η λευκή κασέτα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον τραγουδιστή των Beatles και τη σύζυγό του Yoko Ono.

Το 1970, τέσσερις 16χρονοι τότε μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν συνέντευξη από τον Λένον και την αγαπημένη του Ονο, γράφει το CNN.
Εκείνη την εποχή, ο Λένον και η Όνο ήταν στο Jutland της Δανίας, για την επίλυση δικαστικής διαμάχης για την επιμέλεια της κόρης που απέκτησε από τον πρώτο της σύζυγο.

Στις 5 Ιανουαρίου του 1970, οι τέσσερις μαθητές κατάφεραν να παραβρεθούν σε συνέντευξη Τύπου, μαζί με μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων, και ρώτησαν τον Λένον για το ειρηνικό κίνημα και τη μουσική του καριέρα. Τότε ένα από τα αγόρια τον ρώτησε αν μπορούσε να παίξει κάτι. Ήταν το «Radio Peace», το τραγούδι του Λένον που μέχρι σήμερα δεν είχε κυκλοφορήσει.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 10 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκε μισός αιώνας από την κυκλοφορία του διάσημου δίσκου του Τζον Λένον «Imagine», με το ομώνυμο τραγούδι να οραματίζεται ένα διαφορετικό, ειρηνικό μέλλον για την ανθρωπότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποσωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης - Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάστασή του

Pfizer: Στον FDA τα δεδομένα για τη δοκιμή του εμβολίου σε παιδιά 5-12 ετών

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία από την 1η Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης