Τζον Λένον & Γιόκο Όνο: Ακυκλοφόρητο βίντεο με πρόβες τους στο «Give Peace a Chance»

Τζον Λένον & Γιόκο Όνο: Ακυκλοφόρητο βίντεο με πρόβες τους στο «Give Peace a Chance»

Όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Τζον Λένον σε τι αποσκοπεί η διαμαρτυρία Bed-in, εκείνος του απάντησε:  «All we are saying is give peace a chance» και έτσι προέκυψε ο τίτλος του τραγουδιού - ύμνου για την ειρήνη

ono_lennon
Ένα ακυκλοφόρητο βίντεο με τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο να κάνουν πρόβα το «Give Peace a Chance» έδωσε στη δημοσιότητα το John Lennon Estate.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του τραγουδιού τον Μάιο του 1969 από τον καμεραμάν Νικ Νόουλαντ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον ηχολήπτη Μάικ Λαξ. Στο υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, το διάσημο ζευγάρι εμφανίζεται στο δωμάτιο τους, στο ξενοδοχείο Sheraton Oceanus στις Μπαχάμες, ενώ προετοίμαζαν μία ντέμο εκδοχή του περίφημου τραγουδιού.

Give Peace A Chance (demo) - John & Yoko, Sheraton Oceanus Hotel, 1969 (5K Music Video)


Η ημερομηνία, που δημιουργήθηκε το βίντεο (25 Μαΐου 1969), το καθιστά ως την πιο παλιά ηχογράφηση του «Give Peace a Chance», που έχει δημοσιευτεί εώς σήμερα. Μάλιστα, μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι τραβήχτηκε λίγες μέρες πριν την εμφάνιση του ζευγαριού στη διαμαρτυρία Bed-in for Peace στο Μόντρεαλ.

Η διάσημη -μίας εβδομάδας- διαμαρτυρία ήταν προγραμματισμένη να γίνει στη Νέα Υόρκη αρχικά, όμως το γεγονός ότι ο Τζον Λένον καταδικάστηκε στις ΗΠΑ το 1968 για χρήση κάνναβης, δεν τούς επέτρεπε την είσοδο. Έτσι, το ζευγάρι αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο στις Μπαχάμες. Δεδομένης της διάταξης του δωματίου στο Sheraton Oceanus Hotel, η οποία δεν τούς βοηθούσε ιδιαίτερα σε αυτό, που ήθελαν να κάνουν, μεταφέρθηκαν τελευταία στιγμή στον Καναδά. Έτσι, η διαμαρτυρία τους ξεκίνησε στις 26 Μαΐου 1969 στο ξενοδοχείο Queen Elizabeth στο Μόντρεαλ, γεγονός που τελικά τούς ωφέλησε τελικά παραπάνω, καθώς ήταν πιο κοντά στον αμερικανικό Τύπο.

Κλείσιμο
BED PEACE starring John Lennon & Yoko Ono (1969)


Η Γιόκο Όνο θα συμμετάσχει το Σάββατο 24 Απριλίου στη σειρά-αφιέρωμα στην μπάντα «John Lennon/Plastic Ono Band» στο «Tim's Twitter Listening Party» μαζί με τον γιο της Σιν Όνο Λένον, τον μουσικό Κλάους Βούρμαν και άλλους φίλους και συνεργάτες της Plastic Ono Band.


Ειδήσεις σήμερα: 

Επίσημο: Εκτός προγράμματος των F-35 η Τουρκία λόγω των ρωσικών S-400

Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση - Σε εξωτερικούς χώρους και με τα μέτρα που ίσχυαν και πέρυσι

Politico: Ευρωπαϊκή Επιτροπή και AstraZeneca θα τα πουν στα... δικαστήρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης