Νέο σήμα και νέο moto για την TV100 της Θεσσαλονίκης

Νέο σήμα και νέο moto για την TV100 της Θεσσαλονίκης

Το νέο κεντρικό moto, «Κοίτα ψηλά!», αποτελεί προτροπή που σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα των δημοτικών ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης 

TV100 - FM100 (κοίτα ψηλά)
Νέο ξεκίνημα για τη Δημοτική Τηλεόραση TV 100 της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί τον μακροβιότερο μη κρατικό τηλεοπτικό σταθμό εν λειτουργία στην Ελλάδα, με 33 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Το νέο κεντρικό moto, «Κοίτα ψηλά!», αποτελεί προτροπή που σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα των δημοτικών ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της Δημοτικής Τηλεόρασης TV100, του Δημοτικού Ραδιοφώνου FM100 και του μουσικού – εθελοντικού ραδιοφώνου FM100,6.

TV100 - FM100 (κοίτα ψηλά)

Παράλληλα παρουσιάστηκαν και τα νέα λογότυπα των δημοτικών ΜΜΕ, καθώς και το νέο μουσικό σήμα της Δημοτικής Τηλεόρασης TV100,
Το νέο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα -που θ΄ ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες- θα βασίζεται στην ανανέωση του ύφους και της νέας εικόνας των δημοτικών ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί βασικό στόχος της δημοτικής Αρχής του κ.Κωνσταντίνου Ζέρβα και της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) υπό την προεδρία του κ. Μηνά Σαμαντζίδη και τη διεύθυνση του δημοσιογράφου κ.Γιάννη Κεσόπουλου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρει τα εξής: «Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης των Δημοτικών ΜΜΕ, προκειμένου η Θεσσαλονίκη της εξωστρέφειας και της προόδου, να αποκτήσει τα ΜΜΕ που της αρμόζουν. Τα ΜΜΕ που θα προβάλλουν με κάθε σύγχρονο τρόπο τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα ΜΜΕ που θα έχουν άμεση επαφή με την κοινωνία της πόλης, τα ΜΜΕ που θα ταυτίζονται με τη Θεσσαλονίκη τόσο στη συνείδηση του κατοίκου όσο και του επισκέπτη. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Δημοτική Τηλεόραση TV100, το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 και το εθελοντικό μουσικό ραδιόφωνο FM100,6, σαν σήμερα πριν από 33 χρόνια με τη λειτουργία τους άνοιξαν το δρόμο για την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση στην Ελλάδα. Η ιστορικότητά τους είναι ένα πλεονέκτημα που δείχνει το μοναδικό δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε: το δρόμο της ανάπτυξής τους.  Σήμερα, 33 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργία τους, ανανεώνουμε την εικόνα της με ένα νέο σύγχρονο και δυναμικό λογότυπο που συνοδεύεται από την προτροπή «Κοίτα ψηλά», δυο λέξεις που συμπυκνώνουν τη φιλοσοφία μας για τα Δημοτικά ΜΜΕ αλλά και για την ίδια την πόλη. Πρέπει να κοιτάξουμε ψηλά, πρέπει να στοχεύσουμε ψηλά. Είναι ένας ασφαλής δρόμος για την πρόοδο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Μηνάς Σαμαντζίδης τονίζει: «Τριάντα τρία χρόνια μετά την πρώτη εκπομπή ελεύθερου ραδιοφώνου στην Ελλάδα, που δεν ήταν άλλο από τον FM100 της Θεσσαλονίκης, προχωρούμε στην ανασυγκρότηση των Δημοτικών ΜΜΕ. Κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε ψηλά, εκεί που όλοι οι Θεσσαλονικείς θέλουμε να βρίσκονται η Δημοτική Τηλεόραση και το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια, με πολλά εμπόδια, αλλά απέναντί τους αντιπαρατάσσουμε συστηματική και σκληρή δουλειά, διοίκηση, στελέχη και εργαζόμενοι μαζί.  Ήδη έχουμε ξεκινήσει την τεχνολογική αναβάθμισή τους, όπως πχ με την διαμόρφωση του κεντρικού τηλεοπτικού στούντιο με ψηφιακές οθόνες ή την αναβάθμιση του κεραιοσυστήματος, ενώ προχωρούμε και στην αναβάθμιση του προγράμματός τους με τηλεοπτικές εκπομπές για την ενημέρωση σε υψηλό επίπεδο, με εκπομπές για την ιστορία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό κ.ά. ή με ένα πλήρες πρόγραμμα στο ραδιόφωνο και τις 7 μέρες της εβδομάδας. Παράλληλα εκσυγχρονίζουμε την εμπορική πολιτική της ΔΕΠΘΕ ώστε να είναι φιλική στον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.
Στόχος μας είναι τα 35 χρόνια των Δημοτικών ΜΜΕ να βρουν την TV100, τον FM100 και τον FM100,6 σε άλλο επίπεδο. Το πρώτο ραδιόφωνο της πόλης ξανά πρώτο και τη Δημοτική Τηλεόραση πρότυπη περιφερειακή τηλεόραση στη χώρα».

Ιστορικό

Κλείσιμο
Η Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1988, ωστόσο ήδη από τον προηγούμενο χρόνο ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε «σπάσει» το κρατικό μονοπώλιο στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με απόφαση του τότε δημάρχου της πόλης Σωτήρη Κούβελα.

Αρχικά το «Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100» εξέπεμψε στις 3 Σεπτεμβρίου 1987, αποτελώντας τον πρώτο μη κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό στην ελληνική περιφέρεια.

Ακολούθησε στις αρχές του 1988, η αναμετάδοση –μέσω επίγειας αναλογικής εκπομπής- για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας 11 ξενόγλωσσα δορυφορικά κανάλια, ενώ έθεσε σε λειτουργία και το νεανικό «Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 101.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1989, εξέπεμψε σήμα ο πρώτος μη κρατικός τηλεοπτικός σταθμός στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η «Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100».

Αν και το γεγονός αρχικά προκάλεσε εντάσεις, καθώς η τότε κυβέρνηση αντέδρασε με βίαιο τρόπο και χρησιμοποίησε δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να καταστείλει τη λειτουργία του, η συνέχεια ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό έως σήμερα.

Η TV100 εκπέμπει ψηφιακά στην Κεντρική Μακεδονία και μεταδίδεται πανελλαδικά μέσω της πλατφόρμας του OTE TV.
Ο FM100 εκπέμπει στο νομό Θεσσαλονίκης, διατηρώντας το χαρακτήρα ενός αμιγώς ενημερωτικού τοπικού ραδιοφώνου, που αφουγκράζεται την καθημερινότητα του πολίτη.

Ο FM 100.6 από το 2011 μετεξελίχθηκε σε εθελοντικό ραδιόφωνο, ανοίγοντας τα μικρόφωνά του σε μαθητές, φοιτητές, επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς και ευρύτερα στην κοινωνία των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μετά τα 5.500 τεστ σε μία ημέρα

ΣτΕ: Νόμιμη η πρωινή προσευχή των μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Δείτε βίντεο: Ξύλο και συνωστισμός στον Λαγανά στη Ζάκυνθο για μια ακόμη νύχτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης