Κορωνοϊός: H 2η Υγειονομική Περιφέρεια αρνείται την επαναφορά οκτώ έμπειρων γιατρών

Κορωνοϊός: H 2η Υγειονομική Περιφέρεια αρνείται την επαναφορά οκτώ έμπειρων γιατρών

Την στιγμή που η Κυβέρνηση ζητεί  2.000 γιατρούς και νοσηλευτές η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου κλείνει την πόρτα σε  οκτώ έμπειρους γιατρούς

koronoios-6
Σε πλήρη συγχύσει, εν μέσω εξέλιξης της πανδημίες του κορωνοιού, βρίσκεται η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου.

Την στιγμή που Κυβέρνηση εξήγγειλε την πρόσληψη 2.000 γιατρών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, όχι μόνο αρνείται την επαναφορά οκτώ έμπειρων γιατρών, αλλά την επιδιώκει μετά επιτάσεως μέσω της δικαστικής οδού.

Την ίδια στιγμή, ο Παναγιώτης Ψυχάρης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας –Κέντρα Υγείας- (ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ) υπογραμμίζει σε δήλωσή του ότι «επιτέλους η 2η ΔΥΠΕ πρέπει να εμπεδώσει ότι δεν μπορεί να παίζει με ανθρώπινες ζωές», προσθέτοντας ότι «πρέπει επιτέλους το κράτος να προστατέψει τους κατοίκους της χώρας μας, από τυχοδιωκτικές τακτικές και επικίνδυνες πρακτικές για τη Δημόσια Υγεία».

Ειδικότερα, εκδικάστηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου για την έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία ζητά να ανασταλεί απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που διατάσσεται η απασχόληση-επαναπρόσληψη 8 ιατρών Κέντρων Υγείας για τους οποίους έχει κριθεί ότι απολύθηκαν παράνομα.

Δηλαδή την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας χρειάζεται κάθε γιατρό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και γίνονται δημόσιες εκκλήσεις για 2.000 νέες προσλήψεις ιατρών, η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, αρνείται να απασχολήσει 8 έμπειρους ιατρούς με πολυετή προϋπηρεσία, μέχρι να εκδοθεί απόφαση του Εφετείου επί της εφέσεως, η οποία θα συζητηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η απόφαση του αρμόδιου Πρωτοδίκη για το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής αναμένεται αύριο.

Κλείσιμο
Αναγκαίο είναι να επισημανθεί ότι η συνδικαλιστική οργάνωση είχε ενημερώσει από 13.3.2020 την 2η ΔΥΠΕΔ στο ατόπημα στο οποίο βαδίζει.

Χαρακτηριστικά στο έγγραφο –το οποίο κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Υγείας- αναφέρεται: «Θεωρούμε ότι η 2η ΔΥΠΕ προχωρεί σε απαράδεκτες κινήσεις οι οποίες υποβαθμίζουν και αποδυναμώνουν το Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, ειδικά τώρα που η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης».

Δήλωση Παναγιώτη Ψυχάρη

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ Παναγιώτης Ψυχάρης δήλωσε:

«Η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΔΥΠΕ), προέβη σε αίτηση αναστολής κατά απόφασης, που δικαιώνει απολυμένους γιατρούς. Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα και αναμένουμε το αποτέλεσμα.

Οι γιατροί είχαν απολυθεί το Γενάρη του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Ξανθού (Ν. 4461/2017).

Σήμερα που οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό, λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, είναι τεράστιες και τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κάνει έκκληση σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να στελεχώσουν το σύστημα υγείας, η 2η ΔΥΠΕ προέβη σε μια πράξη, η οποία ήδη έχει γράψει ιστορία με τα μελανότερα χρώματα.

Παρά την έκκληση, από την Ομοσπονδία μας, να αποσύρει την αίτηση αναστολής, συνεχίζει με ιδιαίτερο ζήλο μια πράξη, που μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει.

Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Δεν περισσεύει ούτε ένας γιατρός σήμερα.

Πρέπει επιτέλους το κράτος να προστατέψει τους κατοίκους της χώρας μας, από τυχοδιωκτικές τακτικές και επικίνδυνες πρακτικές για τη Δημόσια Υγεία.

Και επιτέλους η 2η ΔΥΠΕ πρέπει να εμπεδώσει ότι δεν μπορεί να παίζει με ανθρώπινες ζωές.

Έργο της σήμερα είναι να οργανώσει έγκαιρα και με ακρίβεια την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόσο σε προληπτικό επίπεδο, άσο και σε θεραπευτικό, πριν είναι αργά».

Διαβάστε περισσότερα:

Κορωνοϊός - Θεοδωρικάκος: Έκτακτα μέτρα για τους δημοσίους υπαλλήλους

Κορωνοϊός-μέτρα: Αναστέλλεται η πληρωμή φόρων, €800 ευρώ σε εργαζόμενους, απαγορεύονται οι απολύσεις










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης