Αλλάζει ο καιρός: Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας την Δευτέρα

Αλλάζει ο καιρός: Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας την Δευτέρα

Πιθανές καταιγίδες στην Αττική - Μέχρι 8 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο - Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλονίκη

Βροχες_Καταιγ
Νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Αναλυτικά, βροχές θα σημειωθούν από την αρχή του εικοσιτετράωρου στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, οι οποίες από το πρωί θα επεκταθούν και στο Αιγαίο και κατά τόπους θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Στην Αττική αναμένονται βροχές που από το πρωί έως το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους ισχυρές. Τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως θα στραφούν σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ από το απόγευμα όμως θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η μέγιστη τιμής της δεν θα ξεπεράσει τους 16-18 βαθμούς στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τους 14-16 στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη, και τους 12-14 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και τα νότια προβλέπει η ΕΜΥ για τη Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Κλείσιμο
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανώς μέχρι το απόγευμα στη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα, κυρίως στα νοτιότερα τμήματα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη δυτική Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, αρχικά τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης και τις Κυκλάδες μέχρι τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και τις βραδινές ώρες θα φθάσουν πρόσκαιρα τοπικά τα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα βόρεια θα εξασθενήσουν και στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 7 και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές μέχρι νωρίς το απόγευμα. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, όπου πιθανώς πρόσκαιρα να είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Οι νοτιάδες φέρνουν καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης