Κορωνοϊός: Κλείνουν το Πάντειο και το πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο για δύο μέρες

Κορωνοϊός: Κλείνουν το Πάντειο και το πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο για δύο μέρες

Η ανακοίνωση του Παντείου αναφέρει ότι θα μείνει κλειστό για «προληπτικούς λόγους» - Το ύποπτο κρούσμα είναι αλλοδαπή καθηγήτρια που εμφάνισε πυρετό   - Αρνητικό το δείγμα του φοιτητή στο Ρέθυμνο

panteio-panteios
Κλειστό θα παραμείνει για δύο μέρες (6 και 7 Μαρτίου) το Πάντειο Πανεπιστήμιο για «προληπτικούς λόγους», μετά από ύποπτο κρούσμα του ιού. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρύτανις του πανεπιστημίου, Ισμήνη Κριάρη, η απόφαση πάρθηκε καθώς εξετάζεται η περίπτωση κρούσματος. Πρόκειται για αλλοδαπή καθηγήτρια που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο, αφρικανικής καταγωγής, η οποία εμφάνισε πυρετό.

Η κ. Κριάρη σημείωσε ότι μεν το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό, ωστόσο οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα πλαίσια συνεδρίων που διοργανώνει το Πάντειο, θα διεξαχθούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι ύποπτο κρούσμα κορωναϊού εξετάζεται και στο Ρέθυμνο και αφορά φοιτητή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Η εμφάνιση του κρούσματος οδήγησε την πρυτανεία του πανεπιστημίου στην αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους επί τριήμερο, μέχρι και το Σάββατο 7 Μαρτίου.

 Ολες οι εργασίες με το Πανεπιστήμιο θα διεξάγονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η λακωνική ανακοίνωση του Παντείου έχει ως εξής: «ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 6/3 έως και 7/3»

Κλειστό και το Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο

Κλείσιμο
Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και αύριο και το πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, για προληπτικούς λόγους όπως ανακοινώθηκε από την πρυτανεία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού που εξετάσθηκε  στο Ρέθυμνο αφορά φοιτητή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με καταγωγή από την Πελοπόννησο.  Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο φοιτητής δεν έχει προσβληθεί από τον ιό. 

Το δείγμα εξέτασε το τμήμα ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. 



Σύμφωνα με την Ελένη Μπορπουδάκη ,διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ στην Κρήτη, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «ο φοιτητής από την Πάτρα σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στην ομάδα που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ. Όλα πήγαν καλά, το δείγμα βγήκε αρνητικό, όπως επίσης και του ύποπτου κρούσματος από το Ηράκλειο ενώ αύριο αναμένεται το αποτέλεσμα για το δείγμα από τα Χανιά».

Στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης τονίζεται: «Ανακοινώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αναστέλλεται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 5 και 6 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Κυριακή 8 Μαρτίου. Όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Ηράκλειο συνεχίζονται κανονικά».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλείσιμο το πανεπιστημίου δεν δεν ανακοινώθηκε έγκαιρα με αποτέλεσμα μέσα στην ημέρα, σε πολλά τμήματα να μαθήματα να γίνονται κανονικά.

Διαβάστε ακόμη

Κορωνοϊός: 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 21 νέα από τους ταξιδιώτες στο Ισραήλ

Κορωνοϊός: 22 ερωτήσεις και απαντήσεις από τον ΕΟΔΥ - Πώς να προστατευθούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης