Σπείρα χτυπάει σπίτια στα παραλιακά χωριά του Ρεθύμνου

Σπείρα χτυπάει σπίτια στα παραλιακά χωριά του Ρεθύμνου

Οι αλλεπάλληλες κλοπές έχουν αναστατώσει τους κατοίκους, που ζητούν ενίσχυση της παρουσίας αστυνομικών στην περιοχή

peripoliko_14
Η ληστεία στο σπίτι μιας οικογένειας στην κοινότητα Άδελε του δήμου Ρεθύμνου, στις 3.30 τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, ήταν το αποκορύφωμα της δράσης μιας σπείρας διαρρηκτών που κινούνται στις παραλιακές περιοχές του Ρεθύμνου και εμπλέκονται και σε τουλάχιστον τρεις διαρρήξεις στις κοινότητες Εσταυρωμένου και Πανόρμου.

Η έρευνα της Ασφάλειας Ρεθύμνου βρίσκεται σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση των τριών κουκουλοφόρων οι οποίοι λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού τον 70χρονο πατέρα, την 63χρονη μητέρα και τον 46χρονο γιο τους και άρπαξαν 500 ευρώ και τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους, με το οποίο διέφυγαν αλλά το εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση. Ωστόσο, φαίνεται ότι η ληστεία ήταν η τρίτη εμφάνιση της ίδιας σπείρας μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Στους ίδιους κακοποιούς, που κινούνται με ένα λευκό βαν κλειστού τύπου, αποδίδουν οι αστυνομικοί τρεις απανωτές διαρρήξεις που έγιναν την Κυριακή σε ισάριθμα κοντινά παραλιακά χωριά. Η πρώτη έγινε στην κοινότητα Εσταυρωμένου όπου οι δράστες παραβίασαν την πόρτα ενός σπιτιού που οι ένοικοί του έλειπαν σε μνημόσυνο, αποσύνδεσαν το κουδούνι και κατέβασαν το γενικό διακόπτη για να κλέψουν ανενόχλητοι ό,τι υπήρχε μέσα.

Στη συνέχεια, το ίδιο πρωί, οι δράστες με το λευκό βαν διέρρηξαν δυο σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν φύγει για το Ρέθυμνο ντυμένοι αποκριάτικα! Η τέταρτη «δουλειά» της σπείρας ήταν στο Άδελε, όπου όμως βρήκαν μέσα στο σπίτι που διέρρηξαν την οικογένεια, αλλά δεν τα έχασαν. Οι αλλεπάλληλες κλοπές και η ληστεία έχουν αναστατώσει τους κατοίκους, που ζητούν ενίσχυση της παρουσίας αστυνομικών στην περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης