Μεταναστευτικό: Ο Μητσοτάκης βλέπει τους δημάρχους των νησιών μετά τη χυδαιότητα Μουτζούρη

Μεταναστευτικό: Ο Μητσοτάκης βλέπει τους δημάρχους των νησιών μετά τη χυδαιότητα Μουτζούρη

Αναμένεται να τους ζητηθεί να τεθούν προ τον ευθυνών τους - Πέτσας: Γραφικός και επικίνδυνος ο κ. Μουτζούρης - Δείτε βίντεο με τις χυδαίες κινήσεις του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου - Αποχώρησαν από Λέσβο και Χίο οι ενισχύσεις των ΜΑΤ

xios-dimarxeio-arthro
Άλλο ένα βήμα προς την εκτόνωση της έντασης που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με αφορμή τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό θα επιχειρήσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύοντας, παράλληλα, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα προχωρήσει.

Στις 5 το απόγευμα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν οι δήμαρχοι της Χίου, της Σάμου και της Λέσβου καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες του Βορείου Αιγαίου για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση εμμένει στο ότι η συνάντηση με τους αιρετούς των νησιών δεν σηματοδοτεί κάποιου είδους αναδίπλωση από τα σχέδιά της, στο κέντρο των οποίων είναι η κατασκευή νέων κλειστών δομών. Το Μέγαρο Μαξίμου προτίθεται να τους ζητήσει να βρεθούν προ των πυλών των ευθυνών, εξηγώντας τους το κυβερνητικό σχέδιο και την πρόθεση τους να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

Η συνάντηση θα γίνει στη σκιά της χυδαιότητας του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης και ενώ συνομιλεί τηλεφωνικά με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ακούγεται να λέει «να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός» συνοδεύοντας την φράση με την αντίστοιχη κίνηση των χεριών του, η οποία δεν συνάδει με τον θεσμικό του ρόλο.

VIDEO 2020 02 26 23 15 43


Κλείσιμο
Ο κ. Μουτζούρης, μάλιστα, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΘΕΜΑ 104,6 εμφανίστηκε αμετανόητος για την κίνηση που έκανε αλλά και γενικότερα για όσα είπε και κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ αναρωτώμενος «γιατί να ζητήσω συγγνώμη; «Κατ' ιδίαν μπορώ να δείξω σε όποιον θέλω ό,τι θέλω, είναι ιδιωτική συνομιλία».



Την ίδια ώρα γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον κ. Μουτζούρη με αφορμή την απρεπή χειρονομία και τα σχόλια του απέναντι στον πρωθυπουργό.

«Ο κ. Μουτζούρης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Καμία συζήτηση από δω και πέρα με τον κ. Μουτζούρη.», δήλωσε ο κ. Πέτσας στον ΣΚΑΪ, ενώ προσέθεσε πως ακόμα κι αν ζητήσει συγγνώμη δεν θα γίνει δεκτή γιατί θα είναι υποκριτική.

«Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο κ. Μουτζούρης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του.

Η κυβέρνηση έκανε, ήδη, ένα πρώτο βήμα εκτόνωσης αποφασίζοντας την αποχώρηση των ενισχύσεων των ΜΑΤ από τα δύο νησιά - Λέσβο και Χίο.

Η αναχώρηση των διμοιριών των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ έγινε στις 9 το πρωί από το λιμάνι της Μυτιλήνης με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο παρέλαβε από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.

22342605
22342604
22341190

22341191

Με το ίδιο πλοίο θα μετακινηθούν ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του Στρατού που είχαν μεταφερθεί στο νησί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στο Καβακλή, όπου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης θα κατασκευασθεί νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Υπενθυμίζεται ότι από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στα δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου υπήρξαν 43 τραυματίες αστυνομικοί, ορισμένοι εκ των οποίων και με σκάγια.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο με κάτοικο της Λέσβου να πυροβολεί με καραμπίνα, στον αέρα, έξω από το στρατόπεδο στο οποίο εγκλωβίστηκαν τα ΜΑΤ στη Μυτιλήνη.

Λέσβος: Άνδρας πυροβολεί στον αέρα έξω από στρατόπεδο!!!!!!!!!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης