Νέος Επίσκοπος Πατάρων ο Αλέξανδρος Σαλμάς

Νέος Επίσκοπος Πατάρων ο Αλέξανδρος Σαλμάς

Στην εκλογή νέου βοηθού επισκόπου για τη μητρόπολη Καναδά προέβη σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

059396
Συνεδρίασε σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Μετά το πέρας της συνεδρίας οι Συνοδικοί Ιεράρχες μετέβησαν στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου ψήφισαν για εκλογή νέου Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά.Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε παμψηφεί τον Αρχιμ. Αλέξανδρο Σαλμά, Επίσκοπο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Πατάρων.

Ο Αρχιμ. Αλέξανδρος Σαλμάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Το 1996 χειροτονήθηκε διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και το 1999 πρεσβύτερος, ενώ έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη το 2006 υπό του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Την ίδια χρονιά διορίζεται προϊστάμενος του Ιερών Ναών Οσίας Ξένης και Αγίου Νεκταρίου περιοχής Χαριλάου.Το 2004 έλαβε, με βαθμό άριστα, το πτυχίο του τμήματος της Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2007 έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο, επίσης με άριστα, στον τομέα Ιστορίας της Εκκλησίας και Δογματικής Θεολογίας με γνωστικό αντικείμενο Δογματική και Συμβολική.Ο τίτλος του μεταπτυχιακού είναι «Η Συνοδικότης της Εκκλησίας με βάση τα πρακτικά των Οικουμενικών Συνόδων».

Στο διάστημα αυτό έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για την ελληνορθόδοξη Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.Εκεί συμμετείχε στο BTI (Boston Theological Institute) με παράλληλη παρακολούθηση θεολογικών μαθημάτων στο Boston College.Στη σχολή Τιμίου Σταυρού, έλαβε δεύτερη οικονομική υποτροφία ως ο καλύτερος φοιτητής που χειροτονήθηκε κληρικός.Σήμερα, διατελεί Διευθυντής του ξενοδοχείου “ΔΙΑΚΟΝΙΑ”ενώ διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος “ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ” της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Διευθυντής Έκδοσης του επίσημου περιοδικού οργάνου της Ιερά Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης “ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ”.Είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. στον τομέα Ιστορίας της Εκκλησίας και Δογματικής Θεολογίας. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης