Κολωνός: Σύλληψη 47χρονου που προσπάθησε να εξάγει 36.870 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Κολωνός: Σύλληψη 47χρονου που προσπάθησε να εξάγει 36.870 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 33 μηνών

ΦΩΤΟ_ΤΣΙΓΑΡΑ_2
Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στον Κολωνό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 47χρονος ημεδαπός για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών διενεργούσε έρευνα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, για τον εντοπισμό διακινητών-εμπόρων ναρκωτικών σε αποθήκη στην περιοχή του Κολωνού η οποία τελικώς οδήγησε στην ανεύρεση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων καθώς και στον εντοπισμό του 47χρονου.

Ειδικότερα, ο δράστης κατελήφθη να έχει αποκρύψει στο εσωτερικό ξυλοκιβωτίων μεταφοράς υαλοπινάκων και κάτω από φύλλα τζαμιών, πλήθος πακέτων λαθραίων τσιγάρων.

Από την περαιτέρω έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με τρείς συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συστήσει εικονικές εταιρείες και δηλώνοντας ως προϊόντα εξαγωγής τους υαλοπίνακες, κατάφερναν να διακινούν στο εξωτερικό τα λαθραία τσιγάρα.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 36.870 πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού, μια γεννήτρια, εργαλεία κοπής, σιδηροκατασκευές και υαλοπίνακες.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 33 μηνών για απάτη και μη καταβολή εισφορών προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας, συνεχίζεται.

ΦΩΤΟ_ΤΣΙΓΑΡΑ_1
ΦΩΤΟ_ΤΣΙΓΑΡΑ_3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης