Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία αντιεξουσιαστών στη μνήμη Γρηγορόπουλου

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία αντιεξουσιαστών στη μνήμη Γρηγορόπουλου

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα  πορείες στο κέντρο της πόλης από φοιτητές και μαθητές - Η αστυνομία είχε αποκλείσει την είσοδο του ΑΠΘ

thesaloniki_grigoropoulos
Φοιτητές και αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας πανό με συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και ενάντια στο τελεσίγραφο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των καταλήψεων.

Η πορεία ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση καθώς υπήρχε διαφωνία για το ποιο μπλοκ θα μπει στην κεφαλή. Τελικά οι αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν την πορεία τους και οι φοιτητές αποσπάστηκαν και θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή πορεία. Οι φοιτητικοί σύλλογοι πορεύτηκαν προς δυτικά από το ύψος της Αριστοτέλους, ενώ οι αναρχικοί, αφού κινήθηκαν επί των οδών Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη, κατέληξαν στην Καμάρα, μέσω της οδού Εγνατία.

Γύρω στις 8, η πορεία κατέληξε πριν από λίγη ώρα στην Καμάρα, από όπου είχε ξεκινήσει νωρίτερα.

Thestival.gr Πορεία

Thestival.gr Πορεία για τον Αλέξη

Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας, με άνδρες των ΜΑΤ να έχουν βρεθεί επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ επιστρατεύτηκε και το drone της αστυνομίας και την καλύτερη επόπτευση της ευρύτερης περιοχής.

Η αστυνομική δύναμη στο σημείο παραμένει ισχυρή, με κλούβες να είναι παραταγμένες στο ύψος του Συντριβανίου.


Πορείες μαθητών νωρίτερα στο κέντρο της πόλης

Κλείσιμο
Πορείες στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν φοιτητές και μαθητές για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από τους φοιτητικούς συλλόγους τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώθηκαν δύο ξεχωριστές πορείες, ενώ σε μια τρίτη πορεία συμμετείχαν μαθητές και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν στιγμές έντασης. Οι πορείες κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους (Τσιμισκή, Εγνατία), έφτασαν ως το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και κατέληξαν στην Καμάρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης