Αμερικανική πρεσβεία: Οδηγία για αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει των Χριστουγέννων

1021461

Με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες ότι τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν αυξημένα - Σημειώνει ωστόσο ότι οι εξτρεμιστές που δρουν στην Ευρώπη επικεντρώνονται σε τοποθεσίες όπως οι αγορές Χριστουγέννων, τα εμπορικά κέντρα κ.ο.κ.

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα εξέδωσε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου προειδοποίηση ασφαλείας με την οποία εφιστά την προσοχή στους Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι θα επισκεφθούν την Ελλάδα την περίοδο των Χριστουγέννων για τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων. Αναφερόμενη ουσιαστικά στηνδράση των εκξτρεμιστών στην Ευρώπη σημειώνει ότι αυτοί επικεντρώνονται σε τοποθεσίες όπως οι αγορές Χριστουγέννων, τα εμπορικά κέντρα κ.ο.κ. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα στην ίδια ανακοίνωση - που εκδίδει κάθε χρόνο- σημειώνει πως τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν αυξημένα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας

Συμβάν: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες.»

Στη συνέχεια δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες

«Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.

Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας.

Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.

Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

Δείτε την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.

Η ανακοίνωση στα Αγγλικά
Security Alert – U.S. Embassy Athens

Location: Greece, countrywide

Event: During the holiday season, security measures in Greece remain heightened due to ongoing threats posed by transnational terrorist organizations and individuals inspired by violent extremist ideology throughout Europe. Violent extremists continue to focus on locations such as Christmas holiday markets, shopping malls, airports, clubs, restaurants, places of worship, transportation hubs, and other soft targets frequented by tourists.

Actions to Take:

Exercise additional vigilance at holiday festivals and events, places of worship, and locations with large crowds.
Review your personal security plans.
Be aware of your surroundings.
Monitor local media for updates.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

τ

Μητσοτάκη σώσε τα Χριστούγεννα! Την γιορτή που μισούνε όλοι οι εχθροί του δυτικού τρόπου ζωής. Σώσε τα και θα κυβερνάς 100 χρόνια.

Le

Η ανακοίνωση δεν αφορά μόνο τους Αμερικανούς τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα. Αφορά κυρίως εμάς τους δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς που ζούμε στην Ελλάδα. Χαλοου;

......

Ακριβώς ποιο πολύ αφορά εμάς

Ανακοίνωση καταδίκης για τη συμφωνία Τουρκίας-δυτικής Λιβύης θα βγάλετε;

Η σιωπή δε βοηθάει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Prince Myshkin

εξτρεμιστών = ισλαμιστών διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις = ισλαμικές βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία = ισλαμική βίαιοι εξτρεμιστές = ισλαμιστές

@

Μη φοβάστε όσο η χώρα "χρησιμεύει ως ΠΕΡΑΣΜΑ", διότι δεν θα επιδιώξουν τρομοκρατική επίθεση. Όταν θα σταματήσουμε να είμαστε οι "χρήσιμοι ηλίθιοι για το πέρασμα", τότε θα δούμε την "καλή" πλευρά των "καημένων" ταξικών αδελφών.

λενιω

να σε ενημερώσω ότι τα σύνορα της Ευρώπης δεν ειναι περασμα πλέον...σφράγισαν...δε θελουν ουτε έναν παραπάνω. Να λες μολις κοπεί το παραδάκι και τα επιδόματα τα λεμε..... α και κατι αλλο να σε ενημερωσω. οι χρεωστικές καρτούλες με το παραδάκι δεν λειτουργούν εκτός Ελλάδος.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης