Καιρός: Δύσκολο το βράδυ στην Άνδρο - Καταιγίδες σήμερα στα ανατολικά

Καιρός: Δύσκολο το βράδυ στην Άνδρο - Καταιγίδες σήμερα στα ανατολικά

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί σε αυτοκίνητα - Η πυροσβεστική δέχθηκε 30 κλήσεις για άντληση υδάτων - Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα - Θυελλώδεις άνεμοι έως και 7 μποφόρ - Παραμένει άστατος ο καιρός τα επόμενα 24ωρα

andros-foto
Άστατο καιρό με τις καταιγίδες να μεταφέρονται στα ανατολικά της χώρας και βαθμιαία να εξασθενούν, αλλά με θυελλώδεις ανέμους να «ταλαιπωρούν» τις θάλασσες περιμένουμε την Τρίτη. 

Το βράδυ της Δευτέρας, πάντως, ήταν δύσκολο για την Άνδρο με την πυροσβεστική να δέχεται 30 κλήσεις από περιοχές του νησιού για αντλήσεις υδάτων με συνεργεία της να επεμβαίνουν σε τουλάχιστον 18 περιπτώσεις ενώ καταγράφηκαν και τουλάχιστον δύο περιστατικά στα οποία πυροσβέστες απεγκλώβισαν οδηγούς από ΙΧ.

Ανδρος κακοκαιρία 7-10-2019




Η πρόγνωση για σήμερα

Κλείσιμο
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο περιμένουμε την Τρίτη. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά, ενώ ενισχυμένοι θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 20 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 28 βαθμούς στην Κρήτη, 17 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στον Πατραϊκό Κόλπο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες τοπικές καταιγίδες και βελτίωση του καιρού από το απόγευμα περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Τοπικές βροχές την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με
5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Άστατος καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης