Δύο νέες χασισοφυτείες εντοπίστηκαν στο Ρέθυμνο

Δύο νέες χασισοφυτείες εντοπίστηκαν στο Ρέθυμνο

Συνολικά, βρέθηκαν 73 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,50 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης

745
Με την βοήθεια του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν δύο νέες χασισοφυτείες σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση εξερεύνησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης, της Ασφάλειας Ρεθύμνης, των Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, της Ο.Π.Κ.Ε. και του τοπικού τμήματος.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. «όργωσαν» την ευρύτερη περιοχή καθοδηγούμενες από τον πιλότο και τελικά εντόπισαν σε μια αγροτική και ορεινή έκταση τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου καλλιεργούνταν οι δύο φυτείες. Συνολικά, βρέθηκαν σε αυτούς 73 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,50 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι καλλιεργητές είχαν φροντίσει να εξαφανιστούν μόλις είδαν το ελικόπτερο και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ κάποια εργαλεία που βρέθηκαν στις δυο τοποθεσίες εστάλησαν για εξέταση στα εργαστήρια της Αστυνομίας ώστε να βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης