Forbes: Ο οίκος μόδας «Zeus + Dione» αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια ελληνική παράδοση

Forbes: Ο οίκος μόδας «Zeus + Dione» αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια ελληνική παράδοση

Αφιέρωμα στη διαδικτυακή έκδοση του φημισμένου περιοδικούΤα ενδύματα της συγκεκριμένης μάρκας, υπογραμμίζει η αρθρογράφος Φελίσιτι Κάρτερ, «αναδύουν» συχνά το άρωμα και το στιλ που εξέπεμπε με τις εμφανίσεις της η Ταλίθα Γκετί, αλλά και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τα εντυπωσιακά καφτάνια της

forbesdeuszione
Κόρη του Δία και της Διώνης, η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, η Αφροδίτη. Το δημιούργημα αυτό του ζευγαριού της ελληνικής μυθολογίας αποτέλεσε έμπνευση για μάρκα ρούχων, τα οποία σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα.

Η ιστορία της δημιουργίας ξεκίνησε το 2012 και τα τελευταία επτά χρόνια η μάρκα Zeus + Dione έχει γίνει γνωστή για τα φορέματα που «παντρεύουν» την ευθεία γραμμή με την περίτεχνη διακόσμηση, γράφει σε αφιέρωμα στη διαδικτυακή του έκδοση το διάσημο οικονομικό περιοδικό Forbes. 

Τα ενδύματα της συγκεκριμένης μάρκας, όπως υπογραμμίζει η αρθρογράφος Φελίσιτι Κάρτερ, «αναδύουν» συχνά το άρωμα και το στιλ που εξέπεμπε με τις εμφανίσεις της η Ταλίθα Γκετί, αλλά και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τα εντυπωσιακά καφτάνια της.

Η ελληνική κρίση έδωσε τροφή για τη δημιουργία της μάρκας Zeus + Dione. Την περίοδο που τα μνημόνια «έπνιγαν» την ελληνική κοινωνία, η πρωτοβουλία διαφήμισης της ελληνικής μόδας και κατ' επέκταση του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας, λειτούργησε ως απόδειξη ότι το επιχειρείν δεν είχε νεκρώσει στη χώρα και ότι υπάρχουν ευκαιρίες.

Στόχος της επιχείρησης ρούχων είναι να ξεφύγει από τις κλασικές έννοιες του στιλ και να αναδείξει μια πιο εξελιγμένη ματιά για τη μόδα.

Στην παραγωγή των ρούχων εργάζονται άνθρωποι, απ' όλη την Ελλάδα, με μακρά παράδοση στη χειροτεχνία.

Κλείσιμο
Η αρχαιοελληνική παράδοση κρύβεται συχνά πίσω από συλλογές, καθώς φέρουν στοιχεία από την ιστορική εκείνη εποχή.

Το καινοτόμο συνδυάζεται με έναν έξυπνο τρόπο με το κλασικό, ενώ τα ρούχα είναι σχεδιασμένα για κάθε φάση της καθημερινότητας, από τη δουλειά μέχρι τη διασκέδαση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης