Ορκίστηκαν τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Ορκίστηκαν τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ξεκαθάρισε, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, πως η περιφέρεια δεν θα μείνει αμέτοχη σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της Κρήτης και δεν θα αυτοπεριοριστεί στα στενά όρια των αρμοδιοτήτων της

kriti
Τη συμμετοχή φορέων και πολιτών στο έργο που καλείται να υλοποιήσει η περιφέρεια Κρήτης κατά την επόμενη τετραετία, ζήτησε σήμερα ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Μιλώντας κατά την τελετή, ο κ. Αρναουτάκης κάλεσε όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε συνεργασία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ελάτε να καταλύσουμε στην πράξη τους διαχωρισμούς». Δεσμεύθηκε πως «το Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι ισχυρό και αποφασιστικό όργανο. Ένα πεδίο δημιουργικής σύνθεσης των προτάσεων και των θέσεων των μελών του, όπου με γόνιμο διάλογο και συλλογικότητα θα λαμβάνονται οι αναγκαίες αποφάσεις».

Κατά την ομιλία του ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε πως η περιφέρεια δεν θα μείνει αμέτοχη σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της Κρήτης και δεν θα αυτοπεριοριστεί στα στενά όρια των αρμοδιοτήτων, αλλά θα διεκδικήσει και θα έχει λόγο, θέσεις και προτάσεις σε κάθε κρίσιμο τομέα, δίνοντας βαρύτητα σε ζωτικής σημασίας θέματα για το νησί όπως η κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, η αναβάθμιση των θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών, η εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας, η προσέλκυση επενδύσεων, η διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και η απόκτηση των απαιτούμενων κοινωνικών υποδομών, η ενίσχυση των πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων, ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος και η αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα.

Ορκίστηκε η νέα Περιφερειακή αρχή - Στ. Αρναουτάκης: Απαρχή νέας πορείας η ορκωμοσία


Κλείσιμο
Ο κ. Αρναουτάκης στην ομιλία του έδωσε έμφαση στη συνεργασία σε κάθε επίπεδο, ενώ υπογράμμισε πως το επιχειρησιακό σχέδιο της περιφέρειας Κρήτης εδράζεται σε 12 προγραμματικούς άξονες.

Ο περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στην υλοποίηση του Βόρειου Οδικού Άξονα από την Κίσσαμο ως τη Σητεία που, όπως είπε, «είναι πρωταρχική επιδίωξη για το αμέσως επόμενο διάστημα».

Αναφέρθηκε ακόμα στην αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα και της αγροδιατροφής, στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αλλά και στην ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική.


Στις προτεραιότητες της περιφέρειας περιλαμβάνονται, ακόμα, η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, η δημιουργία νέων έργων, η ενίσχυση των εκπαιδευτικών υποδομών όλων των βαθμίδων, ο εκσυγχρονισμός των δομών υγείας, η κοινωνική συνοχή και η καταπολέμηση της φτώχιας, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη της καινοτομίας μέσα από τη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης, καθώς και οι ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες.

«Με κοινή βούληση και συστράτευση, με έντιμη διαχείριση και διαφάνεια, με ορθολογισμό και πραγματισμό μπορούμε να καταστήσουμε την Κρήτη αναπτυξιακό φάρο, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Μεσογείου», υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Πηγή - Φωτογραφίες: Cretapost
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης