Πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το άσυλο

Πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το άσυλο

Οι πορείες στις οποίες μετείχαν μέλη φοιτητικών συλλόγων ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ

4871428
Ολοκληρώθηκαν σε Αθήνα και θεσσαλονίκη οι κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων, αριστερών Νεολαιών και συλλογικοτήτων ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που επιφέρει στο πανεπιστημιακό άσυλο η σχετική διάταξη του υπουργείου Παιδείας στο διυπουργικό νομοσχέδιο.

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς και συλλογικότητες ένωσαν τις φωνές τους, όπως διεμήνυαν, «ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στην παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και στις αλλαγές που φέρνει στα πανεπιστήμια το διυπουργικό νομοσχέδιο», το οποίο ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, πραγματοποίησαν πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στη Βουλή..

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου πραγματοποίησαν το απόγευμα στην Καμάρα, φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλογών και ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΟΚΔΕ) και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω των οδών Ιασονίδου και Ολύμπου και κατέληξαν έξω από το ΥΜΑΘ, όπου φώναξαν συνθήματα, μοίρασαν προκηρύξεις και αποχώρησαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης