Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος: «Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας ό,τι είμαι και ό,τι έχω»

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος: «Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας ό,τι είμαι και ό,τι έχω»

Με λαμπρότητα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αυστραλίας Μακάριου

ays6512
Στην Αυστραλία χτύπησε σήμερα η καρδιά της Ορθοδοξίας, όπου πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου.

Στις 04.00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϊ. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών Ιεραρχών της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Αυστραλίας και πλήθους κόσμου που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον Καθεδρικό Ναό.

Δείτε βίντεο από την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αυστραλίας Μακάριου:

Greek Orthodox Archdiocese of Australia Live Stream


Μεταξύ αυτών ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν για την παρουσία τους στην ενθρόνισή του, ενώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας Στέφανος.

Στην ομιλία του νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τόνισε μεταξύ άλλων : «Πόθος μου είναι να βρίσκομαι σε εν Χριστω αγαπητική κοινωνία με όλους σας. Δεν ανήκω στον ευατό μου αλλά στον Χριστό και στο ποίμνιό μου. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας ότι είμαι και ότι έχω».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης