Πανελλαδικές 2019: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Μεγάλα ποσοστά κάτω από τη βάση

Πανελλαδικές 2019: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Μεγάλα ποσοστά κάτω από τη βάση

Αναρτήθηκαν στο σάιτ του υπουργείου και στα λύκεια οι βαθμοί - Περισσότεροι από 6 στους 10 σε Βιολογία και Μαθηματικά έγραψαν κάτω από τη βάση - Στη Φυσική απέτυχαν 4 στους 10 - Δύσκολη και η Ιστορία, με τα μισά γραπτά περίπου κάτω του 10

panellhn_arthroos11
Μαθηματικά, Φυσική και Βιολογία δυσκόλεψαν πολύ τους υποψηφίους, που έγραψαν σε υψηλά ποσοστά κάτω από τη βάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, το 64,99% των γραπτών βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα Μαθηματικά ανήλθε στο 61,03%. Στην Ιστορία κάτω από τη βάση έγραψε ποσοστό 47,20%, ενώ στη Φυσική ποσοστό 39,41% έπεσε κάτω από τη βάση.

Στα Αρχαία Ελληνικά αρίστευσε μόνο το 2,84.

Οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν στα σχολεία και βρίσκονται ήδη στα χέρια των μαθητών.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων από το σύνολο των 81.244 υποψηφίων ΓΕΛ που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας που κρίθηκε ως βατό και κατανοητό μόνο το 1,3% κατάφερε να αριστεύσει, δηλαδή να βρεθεί στη βαθμολογική κλίμακα 18 έως 20.

Χαμηλές είναι οι επιδόσεις και στα Μαθηματικά Ο.Π όπου συμμετείχαν 45.552 υποψήφιοι, καθώς αρίστευσε ποσοστό 5,44% .

Κλείσιμο
Οι καταστάσεις με τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στα σχολεία της χώρας, χωρίς ωστόσο να αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία κάθε υποψηφίου, αλλά μόνο ο κωδικός και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Έτσι, από σήμερα, οι 104.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 78.335 θέσεις των ΑΕΙ, θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν, προκειμένου να κάνουν τις τελικές επιλογές τους για το Μηχανογραφικό.

Το επόμενο βήμα για τους υποψήφιους είναι η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Από την Πέμπτη 4-7-2019 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15-7-2019 και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά

pinakas01
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης