Πανελλαδικές 2019: Στο site του υπουργείου Παιδείας οι βαθμολογίες

Πανελλαδικές 2019: Στο site του υπουργείου Παιδείας οι βαθμολογίες

Αναρτώνται και στα Λύκεια - Πού αναμένεται πτώση των βάσεων, σε ποιο πεδίο θα μείνουν σταθερές

panelladikes_vaseis_mesa
Αγωνία τέλος! Στο site του υπουργείου Παιδείας http://results.it.minedu.gov.gr οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στις Πανελλαδικές πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αναρτώνται και όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Σήμερα προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Mε βάση τα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα αναμένεται πτώση των βάσεων σχεδόν σε όλα τα επιστημονικά πεδία, εκτός εκείνο των Ανθρωπιστικών Σπουδών όπου οι βάσεις δεν αναμένεται να έχουν αξιόλογες μεταβολές, παρά μικρές αυξομειώσεις. Για το 2ο Επιστημονικό πεδίο (θετικές σπουδές- πολυτεχνεία, φυσικομαθηματικές σχολές) οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στη Φυσική και τη Χημεία αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση τις βάσεις. Στο 3ο Επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας και ζωής) η Χημεία αναμένεται να παρασύρει προς τα κάτω τις βάσεις, ακόμη και τις περιζήτητες ιατρικές σχολές. Μάλιστα, δεν θεωρείται απίθανο η Ιατρική Αθήνας να βρεθεί κάτω από τα 19.000 μόρια. Στο 4ο Επιστημονικό πεδίο (σπουδές οικονομίας και πληροφορικής) αναμένεται επίσης πτώση των βάσεων εισαγωγής, καθώς τα θέματα στα Μαθηματικά και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν δυσκολότερα από πέρυσι, ενώ η αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις σχολές του πεδίου εκτιμάται ότι θα παίξει ρόλο στην πτώση των βάσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα Μαθηματικά αποδεικνύεται ότι δυσκόλεψαν πολύ τους υποψηφίους .

Από την Πέμπτη 4-7-2019 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Κλείσιμο
Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15-7-2019 και είναι αποκλειστική.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9-7-2019 καθώς και τη Δευτέρα 15-7-2019, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Το υπουργείο Παιδείας προτείνει στους υποψηφίους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης