Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατέρρευσε πριν καν να ξεκινήσει

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατέρρευσε πριν καν να ξεκινήσει

Ο ΙΣΑ εξηγεί πως αυτό ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντιμετώπισε τους γιατρούς ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας και τους πολίτες ως ασθενείς που θα έπρεπε να λάβουν φθηνές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας

giatros-1
«Απορρύθμιση» και όχι «μεταρρύθμιση» της δημόσιας υγείας χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) το Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με αφορμή τον απολογισμό του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) της ΠΦΥ.

«Η ΠΦΥ κατέρρευσε πριν καν να ξεκινήσει» αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΣΑ και εξηγεί πως αυτό ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντιμετώπισε τους γιατρούς ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας και τους πολίτες ως ασθενείς που θα έπρεπε να λάβουν φθηνές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

«Οι ΤΟΜΥ που έχουν αναπτυχθεί είναι οι μισές από αυτές που είχαν προβλεφθεί και παραμένουν χωρίς επαρκές προσωπικό καθώς ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στο ανεδαφικό, κρατικοδίαιτο και ιδεοληπτικό σύστημα που επιχείρησε να επιβάλλει το Υπουργείο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Έγινε προσπάθεια να επιβληθεί ένα ιδεοληπτικό, πρόχειρο και κακοσχεδιασμένο σύστημα ερήμην του ιατρικού κόσμου. Σήμερα οι ΤοΜΥ υπολειτουργούν, ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού παραπαίει και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά. Ειδικά στην περιφέρεια μεγάλος αριθμός ασθενών υποδιαγιγνώσκεται και υποθεραπεύεται. Δυστυχώς οι πολίτες πληρώνουν με την υγεία τους τα τελευταία χρόνια, τους πειραματισμούς του Υπουργείου Υγείας. Αντί για μεταρρύθμιση υπήρξε απορρύθμιση» λέει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γ. Πατούλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης