Λαθραία ποτά σε αποθήκες και μαγαζιά στο Ηράκλειο

Λαθραία ποτά σε αποθήκες και μαγαζιά στο Ηράκλειο

Συγκεκριμένα, στα χέρια των αρχών έπεσαν 1.055 φιάλες εισαγόμενων αλκοολούχων ποτών διαφόρων ειδών, αλλά και χύμα ποτά, όπως 470 λίτρα τσικουδιάς, 95 λίτρα κονιάκ και 55 λίτρα ούζου άγνωστης προέλευσης και ποιότητας

Hrakleio-lathraia-pota
Οργανωμένο λαθρεμπόριο οινοπνευματωδών ποτών αποκάλυψαν οι έλεγχοι που έκαναν άνδρες της Δίωξης του Τελωνείου Ηρακλείου και της Κινητής Ομάδας Ελέγχου σε μπαρ, καφετέριες και τις αποθήκες μιας επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς, όπου κατασχέθηκαν εκατοντάδες λίτρα χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

Συγκεκριμένα, στα χέρια των αρχών έπεσαν 1.055 φιάλες εισαγόμενων αλκοολούχων ποτών διαφόρων ειδών, αλλά και χύμα ποτά, όπως 470 λίτρα τσικουδιάς, 95 λίτρα κονιάκ και 55 λίτρα ούζου άγνωστης προέλευσης και ποιότητας. Δείγματα από όλα τα ποτά εστάλησαν στην Χημική Υπηρεσία Κρήτης για να διαπιστωθεί αν είναι “μπόμπες” επικίνδυνες για κατανάλωση, ενώ τα ευρήματα παραδόθηκαν στο Τελωνείο που υπολόγισε σε 18.195 ευρώ τους διαφυγόντες φόρους και δασμούς. Σε βάρος των ιδιοκτητών και των διαχειριστών των καταστημάτων και της επιχείρησης σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα που υποβλήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

*** Σε αναζήτηση αγοραστών για το παράνομο εμπόρευμά του είχε βγει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στη Λάρισα ένας 20χρονος Έλληνας, αλλά του χάλασε τα σχέδια ο έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.. Στην κατοχή του βρέθηκαν 50 πακέτα τσιγάρων και 44 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης, τα οποία κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων εσόδων του δημοσίου. Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης