Κούγιας για Μάνδρα: Καταθέτουμε αγωγές κατά φυσικών προσώπων ζητώντας αποζημιώσεις

Κούγιας για Μάνδρα: Καταθέτουμε αγωγές κατά φυσικών προσώπων ζητώντας αποζημιώσεις

Αγωγές θα κατατεθούν επίσης και κατά των νομικών προσώπων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου

mandra-plimmires-ena
Παράσταση πολιτικής αγωγής και κατάθεση αγωγών αποζημίωσης για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 25 άτομα, προαναγγέλει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί επτά συγγενείς θυμάτων.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κούγιας αναφέρεται στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος εννέα προσώπων από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση της Μάνδρας.

Όπως επισημαίνει οι αγωγές θα κατατεθούν κατά των φυσικών προσώπων, για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη, εφόσον είναι νομικά δυνατόν (λόγω της ιδιότητάς των ως δημοσίων ήδημοτικών υπαλλήλων), και κατά των νομικών προσώπων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια:

Κλείσιμο
Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εις βάρος των φυσικών προσώπων, τα οποία είναι είτε επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας είτε είναι στελέχη των υπηρεσιών τους, το δικηγορικό μας γραφείο, το οποίο εκπροσωπεί τους συγγενείς εφτά θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από εγκληματική αμέλεια των ως άνω προσώπων, θέλει να κάνει γνωστό τα εξής:

1ον Αύριο το βράδυ στη Μάνδρα θα γίνει ενημέρωση των συγγενών των θυμάτων για τα δικαιώματά τους μετά την άσκηση ποινικής δίωξης και τον νομικό χαρακτηρισμό των εγκλημάτων.

2ον Σαν δικηγορικό γραφείο, συμφωνούμε απολύτως για την ποινική δίωξη και τον νομικό χαρακτηρισμό των εγκλημάτων και θέλουμε να συγχαρούμε τους Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

3ον Μετά την αναλυτική επεξεργασία του περιεχομένου της ποινικής δίωξης, θα δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής για τους εντολείς μας και θα καταθέσουμε αγωγές – προσφυγές αποζημιώσεως κατά των φυσικών προσώπων, για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη, εφόσον είναι νομικά δυνατόν (λόγω της ιδιότητάς των ως δημοσίων ή δημοτικών υπαλλήλων), και κατά των νομικών προσώπων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας.

Αθήνα, 20/3/2019
Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλέξιος Κούγιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης