Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Ποινική δίωξη για πλημμελήματα εις βάρος εννέα προσώπων

mandra_main_again_plimmyra

Μεταξύ των προσώπων που διώκονται για την τραγωδία με τους 25 νεκρούς είναι η περιφερειαρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, οι δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων κ.ά. 

Περίπου 16 μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, που στοίχισαν τη ζωή σε 25 συνανθρώπους μας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος εις βάρος εννέα προσώπων. Μεταξύ των προσώπων που διώκονται είναι η περιφερειαρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, οι δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων κ.ά.

Ειδικότερα, η δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελέα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, αφορά στα εξής αδικήματα: πλημμύρα από αμέλεια, ανθρωποκτονία δια παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματική βλάβη δια παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβαση δια παραλείψεως.

Πλέον, η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, διαβιβάζεται με το χαρακτήρα του επείγοντος, λόγω σοβαρότητας, σε ανακριτή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τη δίωξη, εφόσον προκύψουν στοιχεία και να καλέσει σε απολογία και νέους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι για τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, το 2017, είναι:

* Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου,

* Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου,

* Η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη,

* Ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς,

* Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης,

* Οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων και

* Δύο υπάλληλοι των δύο δασαρχείων.

Αντίθετα, η εισαγγελέας εξέδωσε απαλλακτική διάταξη για πέντε πρόσωπα. Με τη διάταξη ζητείται η παύση της ποινικής δίωξης για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, λόγω παραγραφής αδικημάτων που αφορούν σε πολεοδομικές παραβάσεις και κοινώς επικίνδυνες βλάβες. Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε πως άλλα 11 πρόσωπα δεν είχαν αρμοδιότητες σχετικές με την πρόληψη, αντιμετώπιση και τις συνέπειες της φονικής πλημμύρας.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως, στο πλαίσιο της έρευνας, είχαν καταμηνυθεί από ιδιώτες, φορείς και ενώσεις συνολικά 25 άτομα.

Μετά το πέρας της έρευνάς της, η εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη 66 σελίδων για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, επιρρίπτει ευθύνες στους εννέα κατηγορούμενους για: έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας, έλλειψη έργων ορεινής υδρονομίας, πολεοδομικές παραβάσεις, έλλειψη αστυνόμευσης και συντήρησης ρεμάτων και έλλειψη διευθέτησης-οριοθέτησης ρεμάτων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας, στο πλαίσιο της έρευνάς της, εντόπισε σωρεία δυσλειτουργιών και παραλήψεων των αρμοδίων υπηρεσιών στην κατεύθυνση της πρόληψης και περιορισμού των συνεπειών του ακραίου, όπως αναφέρει, φυσικού φαινομένου. Τέλος, στη διάταξη περιλαμβάνονται επίσης τα συμπεράσματα των πορισμάτων των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων.

Τέλος, ανοιχτή παραμένει δικογραφία που αφορά στις πλημμύρες του 2018 στην ίδια περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Μονο που...

Η δίωξη δεν ασκήθηκε από μόνη της ούτε αυτεπάγγελτα. Ασκήθηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε ο Ι.Σακκας πρωην εισαγγελέας και επικεφαλης του Κινηματος ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

itio

Ευτυχως!!.....

Χρίστος 2

Ποινική δίωξη για αταξίες θα έπρεπε να ασκηθεί !!!!!!!

kyriakos

Οι Έλληνες να βάλουν φυλακή τους κατσαπλιαδες που εκλέγουν οι σκλάβοι. Δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή εμπιστοσύνη στον λαό των σκλαβων και τους ηλιθιους που εκλέγουν. Οι Έλληνες ΠΡΕΠΕΙ να βάλουν φυλακή τους εκλεκτούς των σκλαβων. Οι σκλάβοι πρέπει να πάρουν κι αυτοί το μήνυμα. Κάψτε και ξεπατωστε τους σκλάβους και τους δικούς τους. Είτε σκλάβος χάνεται ή εκλεκτός του, οι Έλληνες κερδίζουν. Πατήστε τους στο λαιμό.

kyriakos

Οι Έλληνες να βάλουν φυλακή τους κατσαπλιαδες που εκλέγουν οι σκλάβοι. Δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή εμπιστοσύνη στον λαό των σκλαβων και τους ηλιθιους που εκλέγουν. Οι Έλληνες ΠΡΕΠΕΙ να βάλουν φυλακή τους εκλεκτούς των σκλαβων. Οι σκλάβοι πρέπει να πάρουν κι αυτοί το μήνυμα. Κάψτε και ξεπατωστε τους σκλάβους και τους δικούς τους. Είτε σκλάβος χάνεται ή εκλεκτός του, οι Έλληνες κερδίζουν. Πατήστε τους στο λαιμό.

Μάρκος

Η Δουρου πρέπει να καταλήξει στην ΦΥΛΑΚΗ

ΝΙΚΟΣ

Μαζεύει δίκες η Δούρου. Προς το παρών πλημμελήματα, αλλά 124 νεκροί , την καταδικάζουν για κακούργημα. Ετσι πρέπει να πληρώνουν οι "υπεύθυνοι" την ανικανότητά τους.

3 χρονάκια μετά

κι εφόσον αλλάξαμε τον ποινικό κώδικα να μας έρθουν όλα βολικά. Α ρε τεράστια Ελληνική δικαισύνη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης