Καιρός: Στο στόχαστρο της «Χιόνης» Ανατολική Αττική, Εύβοια και νησιά

Καιρός: Στο στόχαστρο της «Χιόνης» Ανατολική Αττική, Εύβοια και νησιά

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αεροσκοπίου, η νέα κακοκαιρία «Χιόνη» φέρνει ανέμους έως 10 μποφόρ στο Αιγαίο και θα δυσκολέψει τις θαλάσσιες μετακινήσεις – Απειλούνται με ζημιές υποδομές σε Εύβοια, Ανατολική Αττική και νησιά

karios_main01
Μεγάλα προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις στο Αιγαίο αναμένεται ότι θα προκαλέσει η «Χιόνη», η νέα κακοκαιρία που αναμένεται ότι θα ξεκινήσει από σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Παράλληλα, σοβαρός είναι ο κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, την Ανατολική Αττική και τα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή που επηρεάζει τον καιρό της χώρας μας προκαλούν πτώση της θερμοκρασίας η οποία σήμερα Τρίτη 12/02 θα είναι αισθητή κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ αύριο Τετάρτη 13/02 θα γίνει αισθητή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα της μεταβολής της μέγιστης θερμοκρασίας έως και την Πέμπτη 14/02.

meteo_1202_ther


Πολύ μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η «Χιόνη» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Ευβοια, στην Ανατολική Αττική, και στα νησιά του Αιγαίου. Κατά το διήμερο Τετάρτη 13/02 – Πέμπτη 14/02, οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ (θύελλα).







Κλείσιμο
meteo_1202
meteo_1202_1

Οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 8 μποφόρ την Τετάρτη 13/02 (πάνω)και την Πέμπτη 14/02 (κάτω)


Παράλληλα, έως το βράδυ της Τρίτης, 12 Φεβρουαρίου, θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Αιγαίο.

Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 13/02, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο, το απόγευμα και βράδυ της Τετάρτης 13/02 θα είναι κατά τόπους ισχυρά . Στην Αττική αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 13/02 έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 14/02, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.


meteo_1202_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης