Κακοκαιρία: Δείτε πού θα είναι κλειστά αύριο τα σχολεία

Κακοκαιρία: Δείτε πού θα είναι κλειστά αύριο τα σχολεία

Σε  46  από τους 66 δήμους της Αττικής τα σχολεία  έχει ανακοινωθεί ήδη ότι δεν θα λειτουργήσουν - Ανοιχτά τα σχολεία στον Πειραιά - Πού θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες στην περιφέρεια - Συνεχής ενημέρωση

schoolv0
Σε  45 από τους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής έχει μέχρι στιγμής ληφθεί η απόφαση να μείνουν αύριο κλειστά τα σχολεία, ενώ σε μια σειρά άλλων δήμων -πέριξ του κεντρικού τομέα του Περιφέρειας- γίνονται συζητήσεις μεταξύ διευθυντών σχολείων και τοπικών αρχών, προκειμένου να αποφασισθεί εάν τελικά θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία αύριο, λόγω της κακοκαιρίας.

Ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε συνάρτηση με τα καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα:

Στον Κεντρικό Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ηλιούπολης, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Δάφνης-Υμηττού.

Στο Βόρειο Τομέα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης.

Στο Νότιο Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης.

Στο Δυτικό Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Κλείσιμο
Στην Ανατολική Αττική, κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στη Δυτική Αττική, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου.

Στην Π.Ε. Νήσων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Σπέτσες και Σαλαμίνα.

Η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου για τα κλειστά σχολεία στην Αττική





Σε επιφυλακή και ετοιμότητα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τα προβλήματα που ίσως προκαλέσει η νυχτερινή χιονόπτωση στην αυριανή κινητικότητα των μαθητών προς και από τα σχολεία τους κατά περιοχή, η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει συνεχώς μέσω της ιστοσελίδας της ανάλογα με την ροή της πληροφόρησης που έχει από τους δήμους για την λειτουργία των σχολείων.

Ωστόσο λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας για την ενημέρωση τους γονέων και μαθητών, η ιστοσελίδα παρουσιάζει αδυναμία ανταπόκρισης και με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής προτείνει στους ενδιαφερόμενους να ενημερώνονται μέσω της σελίδας της Περιφέρειας στο Facebook (https://www.facebook.com/PerifereiaAttikis/), που επίσης επικαιροποιείται ανάλογα με την ενημέρωση που λαμβάνει η Περιφέρεια από τους οικείους Δήμους, στους οποίους μπορούν, αν το επιθυμούν, να απευθύνονται και απευθείας οι πολίτες.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη και όλα τα σχολεία της Νάξου,  Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

Κανονικά θα λειτουργήσουν, αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Πειραιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες και οι μετεωρολογικές προβλέψεις επιβάλλουν τη μη λειτουργία τους και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Ιωάννινα: Κλειστά τα σχολεία αύριο σε δήμους των νομών Άρτας και Ιωαννίνων, λόγω παγετού

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και των φορέων της εκπαίδευσης στα Γιάννενα. Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, λόγω παγετού.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών αναφέρεται πως σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου, κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Επίσης, λόγω του παγετού, τα σχολεία στους Δήμους Ζαγορίου, Ζίτσας και Κεντρικών Τζουμέρκων δεν θα ανοίξουν αύριο και θα εξεταστούν οι καιρικές συνθήκες για την επόμενη ημέρα. Λόγω ψύχους στον Δήμο Κόνιτσας τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μία ώρα καθυστέρηση.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη αύριο και μεθαύριο, Τρίτη και Τετάρτη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των οχημάτων, με απόφαση του δήμου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία και στους τρεις Δήμους του Νομού Πρέβεζας. Ήδη υπάρχει πρόνοια η θέρμανση να ανοίξει νωρίτερα ώστε οι αίθουσες να ζεσταθούν μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Οι Δήμοι Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, οι θερμοκρασίες όμως είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Στο Νομό Θεσπρωτίας κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Στο Δήμο Σουλίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, ίσως όμως δεν γίνουν δρομολόγια από τα ορεινά χωριά της ΔΕ Σουλίου.

Στη Λευκάδα δεν θα λειτουργήσουν: 
Νηπιαγωγείο Σφακιωτών.
Νηπιαγωγείο Καρυάς.
Νηπιαγωγείο Αγίου Πέτρου.
Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών.
Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Καρυάς.

Η εικόνα στη βόρεια Ελλάδα

Ο δήμαρχος Φλώρινας  έχει ανακοινώσει πως τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά στις 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς στις 8 Ιανουαρίου. 

Ο δήμος Βέροιας αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) των σχολικών μονάδων του δήμου, για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη και όλα τα σχολεία στο δήμο Λαγκαδά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, όπως ανακοίνωσε ο δήμος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Κλειστά αύριο, Τρίτη 8/1,τα σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.

Στο Δήμο Χαλκηδόνας τα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με μια ώρα καθυστέρηση. Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθυλάκκου, Ν. Μεσήμβριας και στις Τοπικές Κοινότητες Αγχιάλου και Ξηροχωρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο) του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Πυλαία και Πανόραμα και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο.

Στον δήμο Νεάπολης - Συκεών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Συκιές και Πεύκα και θα ανοίξουν σε Νεάπολη και Άγιο Παύλο. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά στα σχολεία στον δήμο Καλαμαριάς και θα ανοίξουν κανονικά στις 9 Ιανουαρίου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Παύλου Μελά.

Ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα, οδήγησαν τον δήμο Βόλβης στην απόφαση να κρατήσει κλειστές όλες τις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, για προληπτικούς λόγους. 

Με απόφαση του δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω των υφισταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων δεν θα γίνουν μαθήματα την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του παγετού και των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών. 

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς δε θα λειτουργήσουν αύριο οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς.

Αναστέλλεται, με απόφαση του Δημάρχου, Φίλιππου Αναστασιάδη, η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, στην γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου Παγγαίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του ολικού παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων χιονοπτώσεων και παγετού που επικρατούν σε όλη την επικράτεια του Δήμου, για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων, τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (ΚΔΑΠ, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) σε ΟΛΕΣ της Κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη ανεξαιρέτως.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες λόγω παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Τη διακοπή των μαθημάτων όλων σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ν. Προποντίδας για την Τρίτη, 8-1-2019, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, και συγκεκριμένα, εξαιτίας του παγετού, ο οποίος εγκυμονεί κινδύνους για την ασφαλή μετάβαση και την παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

Κλειστά αύριο τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου

Όπως ανακοινώθηκε από τους δυο δήμους, με απόφαση των δημάρχων Βασίλη Μαυρίδη και Παρασκευά Πατσουρίδη, τα σχολεία που μετά τις διακοπές για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς επρόκειτο να ανοίξουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά. 

Θεσσαλία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο ορισμένα σχολεία σε περιοχές του νομού Λάρισας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη. Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Απόφαση για να διακοπούν τα μαθήματα όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την 8η και 9η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, εξέδωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων, Αρ. Καραχάλιος. Η απόφαση ελήφθη λόγω παγετού και αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών.

Από το Δήμο Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 08-01-2019 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Α/βάθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τυρνάβου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, που καθιστά επικίνδυνη και αδύνατη την προσέλευση των μαθητών στα εν λόγω σχολεία.

Όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση & ολικός παγετός) που επικρατούν στην περιφέρεια του Δήμου, με απόφαση του Δημάρχου, Φώτη Αλεξάκου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Σοφάδων της Καρδίτσας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του ισχυρού παγετού.

Μετά τους Δήμους Μουζακίου , Παλαμά, Αργιθέας και Σοφάδων, Φαρκαδόνας και Λίμνης Πλαστήρα και ο Δήμος Καρδίτσας γνωστοποίησε την απόφασή του να μην ανοίξουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία του Δήμου της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

O δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι δεν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019. Παρά την προεργασία που είχε γίνει για την κακοκαιρία, ειδικά τα παλιά κτήρια αντιμετωπίζουν ζητήματα με τη θέρμανση, αν και οι καυστήρες λειτούργησαν.

O δήμαρχος Αργιθέας, Λάμπρος Τσιβόλας ύστερα και από την εισήγηση της σχολικής επιτροπής, αποφάσισε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι λόγω της έκτακτης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, ολικός παγετός) τα σχολεία του δήμου (νηπιαγωγείο και δημοτικά) θα παραμείνουν αύριο κλειστά.

Στον δήμο Μετεώρων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, λόγω παγετού. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή.

Αύριο, μετά από απόφαση του δημάρχου Πύλης, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Πύλης λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ανακοινώθηκε ότι αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, δεν θα λειτουργήσουν λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία με έδρα τον Δήμο Αλμυρού και τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Πελοπόννησος

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε πέντε δημοτικές ενότητες των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές ενότητες Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στις δημοτικές ενότητες Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, δεν θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις παραπάνω δημοτικές ενότητες και φοιτούν σε σχολεία, όπως Ειδικά, ΕΠΑΛ κ.α., εκτός των προαναφερόμενων περιοχών.

Στον δήμο Τριπόλεως αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λεβιδίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στη περιοχή σε συνδυασμό με την διακοπή ρεύματος που ανακοίνωσε η Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε στην παροχή ηλεκτρικού στο Δ.Δ. Λεβιδίου (περιοχή Αγίου Γεωργίου & Κάτω Βρύσης) την Τρίτη 08/01/2019 για την πραγματοποίηση εργασιών ενίσχυσης του δικτύου της, αποφάσισε ο Δημαρχος, Δημήτριος Παυλής.

Δεν θα γίνουν μαθήματα την 8η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Πέτρου και Καστρίου, του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ενώ τα σχολεία στον Δήμο Μεγαλόπολης θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στις 10.00 το πρωί, λόγω αντικειμενικών δυσχερειών στην πρόσβαση των μαθητών στο χώρο των σχολείων κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν θα λειτουργήσει κανένα σχολείο του Δήμου Γορτυνίας Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Στερεά Ελλάδα 

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας, ως εκ τούτου και του Δήμου Θηβαίων, θα είναι κλειστά (διακοπή μαθημάτων) την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιόνια) που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες.

Αντιστοίχως, στο Δήμο Λεβαδέων τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Καλλικρατικό Δήμο θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του αναμενόμενου κύματος κακοκαιρίας.

Την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και των προνοιακών υποδομών (βρεφονηπιακοί σταθμοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς και της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού, των σχολικών μονάδων της Τοπικής Κοινότητας Δελφών καθώς και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Άμφισσας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019 για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.

Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) καθώς και οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού θα παραμείνουν κλειστά, την 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωσηςπαγετού) που επικρατούν. Αυτό αποφάσισε η Δήμαρχος, Ελένη Ευσταθίου.

Τη διακοπή των μαθημάτων για την Τρίτη 08/01/2019 όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιόνια, παγετός, χαμηλές θερμοκρασίες), που καθιστούν επικίνδυνη έως και αδύνατη την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία, αποφάσισε ο Δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης.

Στη Φθιώτιδα, κλειστά θα είναι τα σχολεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων στους Δήμους Μακρακώμης, Δομοκού, Αμφίκλειας - Ελάτειας, Στυλίδας, Λοκρών και στο Δήμο Μώλου - Αγ. Κων/νου, εξαιτίας του χιονιού αλλά κυρίως του πάγου που υπάρχει στους δρόμους.

Αναφορικά με τα σχολεία της Λαμίας σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός από τα σχολεία της Υπάτης.

Λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών αποφασίστηκε όλα τα σχολεία της Ευρυτανίας να παραμείνουν κλειστά.

Σαμοθράκη - Θάσος

Τη διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες του νησιού αύριο, Τρίτη 8/1/2019, λόγω παγετού, αποφάσισε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας.

Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και στον Παιδικό Σταθμό Σαμοθράκης, λόγω εκτεταμένης χιονοκάλυψης στο σύνολο του νησιού και παγετού, προκειμένου να προφυλαχθούν οι μαθητές από τυχόν ατυχήματα.

Τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού, τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Παιδικούς Σταθμούς,Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία), όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Θάσου, αποφάσισε ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ.

Κρήτη

Όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές λόγω της κακοκαιρίας, που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή, με πυκνή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες.

Απόφαση για τα σχολεία του δήμου Ανωγείων αναμένεται να ληφθεί γύρω στις 22.00, καθώς υπάρχει χιονόπτωση και η θερμοκρασία βρίσκεται στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Το απόγευμα σε Ανώγεια Γαράζο και μικρά χωριά του ορεινού Ψηλορείτη υπήρξε διακοπή του ρεύματος η οποία όμως αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης