Novartis: Δεν «παγώνει» η έρευνα για την υπόθεση και τον γιατρό σύζυγο της Ελένης Ράικου

Novartis: Δεν «παγώνει» η έρευνα για την υπόθεση και τον γιατρό σύζυγο της Ελένης Ράικου

Με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε τους ισχυρισμούς της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, η οποία είχε καταθέσει αγωγή  κακοδικίας  μαζί με τον σύζυγό της, Λάζαρο Καρνέση γαι την υπόθεση της Novartis

eleni_raikou
Να μην «παγώσει» η έρευνα που διεξάγουν οι ανακριτές Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis, αποφάνθηκε με βουλευμά του το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Με το βούλευμά τους τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου απέρριψαν τους ισχυρισμούς της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και του συζύγου της, γιατρό στο επάγγελμα, Λάζαρου Καρνέση.

Αμφότεροι έχουν καταθέσει αγωγή κακοδικίας σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επικούρων εισαγγελέων της, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη.

Με την αγωγή η κ. Ράικου και ο σύζυγός της " δείχνουν" ως υπευθύνους τους εισαγγελείς Διαφθοράς για τη διαρροή της είδησης περί εμπλοκής του κ. Καρνέση στην υπόθεση της Novartis, και ειδικά στο σκέλος που αφορά χρηματισμό γιατρών για την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων της φαρμακοβιομηχανίας.

Με την αγωγή τους οι προσφεύγοντες ζητούν συνολική χρηματική αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης.

Το βούλευμα

Τώρα, το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμα που εξέδωσε απαντά σε ερώτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας.

Κλείσιμο
Το ερώτημα της αντιπροέδρου του ΣτΕ αφορούσε για το αν η έρευνα για τη Novartis θα πρέπει να παγώσει ή όχι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, όποτε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή του ζεύγους Ράικου - Καρνέση.

Επί αυτού του ερωτήματος το δικαστικό συμβούλιο αποφαίνεται πως η έρευνα δεν πρέπει να παγώσει, υιοθετώντας πλήρως την σχετική πρόταση που είχε κάνει η εισαγγελέας Εφετών Ράνια Σταθέα.

Η εισαγγελέας είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως για το καλό της πολιτείας και της Δικαιοσύνης η έρευνα για τη Novartis δεν θα πρέπει να παγώσει ούτε για μία στιγμή μέχρι το Μάρτιο του 2019 οπότε και έχει προσδιοριστεί η συζήτησή της.

Μάλιστα κατά την  κ. Σταθέα δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς και ούτε ευθύνονται οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν το σύζυγο της κ. Ράικου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης