Το συγκινητικό σκίτσο που αποτυπώνει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα νεκρό για τα πιστεύω του

Το συγκινητικό σκίτσο που αποτυπώνει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα νεκρό για τα πιστεύω του

Το έργο απεικονίζει τον 35χρονο με κηλίδες αίματος, πίσω του Έλληνες στρατιώτες του 1940-1941 και ένα μικρό κοριτσάκι να κρατάει ελληνική σημαία στο χέρι - Φιλοτεχνήθηκε από τον σκιτσογράφο Σπυρίδωνα Ζαχαρόπουλο

skitsomain
Με την ιδιαίτερη ευαισθησία που τον διακρίνει, ο γνωστός ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων Σπυρίδων Ζαχαρόπουλος, αποτύπωσε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και τα πιστεύω του, που τον έφεραν αντιμέτωπο ανήμερα της Εθνικής Επετειου 28ης Οκτωβρίου με τις σφαίρες των επίλεκτων της αλβανικής αστυνομίας.

Το έργο εικονίζει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα με κηλίδες αίματος, πίσω του Έλληνες στρατιώτες του 1940-1941 και ένα μικρό κοριτσάκι να κρατάει ελληνική σημαία στο χέρι, όπως αυτές που ετοιμαζόταν να μοιράσει ο 35χρονος αλλά δεν πρόλαβε στα παιδιά του χωριού.

Η εικόνα έχει γίνει τις τελευταίες ώρες viral στα social media, καθώς και αφίσα στις πορείες διαμαρτυρίας Β/Η οργανώσεων στην Αθήνα.

Σήμερα το πρωί το έργο του κ. Ζαχαροπούλου, παραδόθηκε τιμής ένεκεν στην οικογένεια του θύματος και "κοσμεί" τους τοίχους του πατρικού του σπιτιού.


skitso1
skitso2
skitso3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης