Πρωτοφανής κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ στο «Σωτηρία» που νοσηλεύεται ο Γεωργιανός Σουσανασβίλι

Πρωτοφανής κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ στο «Σωτηρία» που νοσηλεύεται ο Γεωργιανός Σουσανασβίλι

Ο Γεωργιανός μαφιόζος Λάσα Σουσανασβίλι μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία» με έντονα αναπνευστικά προβλήματα – Η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαμαρτύρεται για τη μεταχείρισή του από τις Αρχές

sousanasvili01
Ο Γεωργιανός μαφιόζος Λάσα Σουσανασβίλι, που για μια εποχή θεωρούνταν ως «ο Νούμερο 1 κακοποιός του κόσμου» μεταφέρθηκε χθες βράδυ στα Επείγοντα του Σωτηρία με έντονα αναπνευστικά προβλήματα με τους άνδρες της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να χτενίζουν τον αχανή χώρο του νοσοκομείου, εντός και περιμετρικά του.

Αυτή τη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν τοποθετηθεί εντός και εκτός του Σωτηρία «σκανάροντας» κάθε κίνηση, με την συνήγορο του Σουσανασβίλι, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να διαμαρτύρεται για τον τρόπο μεταχείρισης του πελάτη της από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές.

« Ο Λάσα Σουσανασβίλι νοσηλεύεται με πνευμονία και είναι ανάπηρος σε ποσοστό 75% και χρειάζεται καροτσάκι για να μετακινηθεί. Έχουμε καταγγείλει παραδικαστική λειτουργία με προσωπική εμπλοκή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», λέει στο protothema.gr η πρώην πρόεδρος της Βουλής και συνήγορος του Γεωργιανού. Η δυναμική δικηγόρος έχει αναλάβει να χειριστεί μια από τις πιο δύσκολες και πολύπλοκες υποθέσεις . Έχει φτάσει δε στο σημείο να θέσει ζήτημα ευθείας παρέμβασης της κυβέρνησης αλλά και της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο θέμα της έκδοσης στη Γαλλία του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι, υποβάλλοντας για αυτό το λόγο αίτημα εξαίρεσης των δικαστών του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου που δικάζουν την υπόθεση.
sousanasvili02

Ένας «Κλέφτης του Νόμου»

Σύμφωνα με αναφορές στον διεθνή Τύπο, ο Λάσα Σουσανασβίλι θεωρούνταν τουλάχιστον μέχρι πρότινος άρχοντας του υπόκοσμου. Φέρει τον τίτλο «Vor V Zakone» (κλέφτης του νόμου), τιμητική διάκριση η οποία απονέμεται από εγκληματικές οργανώσεις ανατολικών ευρωπαϊκών χωρών σε ανώτατα μέλη της που έχουν εκτίσει ποινές πολυετούς κάθειρξης και ενώ γνώριζαν σημαντικά στοιχεία για τη δομή των εγκληματικών οργανώσεων, κράτησαν το στόμα τους κλειστό φτύνοντας κατάμουτρα κάθε εκπρόσωπο του νόμου που προσπάθησε να τους δελεάσει για να κελαηδήσουν εις βάρος άλλων μελών της οργάνωσης.

Κλείσιμο
Ωστόσο, το «Vor V Zakone» δεν είναι απλώς ένας τιμητικός τίτλος, αλλά το όνομα μιας από τις πιο σκληρές μαφιόζικες οργανώσεις παγκοσμίως, η δράση της οποίας ξεκινά από τη Ρωσία, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα και φτάνει ως τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, με απόλυτη δομή και ιεραρχία, με στενούς δεσμούς, τελετουργικά μύησης και έναν απόλυτο όρκο σιωπής η παραβίαση του οποίου οδηγεί σε ακρωτηριασμούς ή ακόμη και σε θάνατο. Διόλου τυχαίο ότι ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε θέσει ως στόχο την εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Σουσανασβίλι «τον Νο 1 κακοποιό του κόσμου».
Ο σκληρός Γεωργιανός δεν είχε αφήσει αναπάντητη τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου και μάλιστα σε μια επίδειξη δύναμης είχε στείλει εξώδικο διαμαρτυρίας στην αμερικανική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας υβριστικούς και αναληθείς τους ισχυρισμούς του πλανητάρχη.
sousanasvili03

Η σύλληψη στην Ελλάδα

Κυνηγημένος και με τον φόβο μήπως πέσει θύμα δολοφονικής ενέδρας ζούσε πριν συλληφθεί σε κοινή επιχείρηση των ελληνικών και γαλλικών αρχών στη Θεσσαλονίκη ο 57χρονος Γεωργιανός αρχιμαφιόζος.

Το «Λίπος», όπως είναι γνωστός ο Σουσανασβίλι στους κύκλους της μαφίας, παρουσιάστηκε από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές ως ο ηγέτης μαφιόζικης οργάνωσης που δρα σε όλη την Ευρώπη με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη. Με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον του, πήρε τα σκήπτρα μετά τον θάνατο του διαβόητου Ασλάν Ουσογιάν, γνωστού ως «Παππού Χασάν», που εκτελέστηκε τον Ιανουάριο του 2013 στη Μόσχα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης