Έρευνα: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για την πολιτική, τη θρησκεία, την οικογένεια και τους μετανάστες

greece

Πλήρης απαξίωση των πολιτικών, πιο «διεφθαρμένοι» οι δημοσιογράφοι και πίστη στη θρησκεία

Μεγάλη έρευνα, μέσω της οποίας σκιαγραφείται το προφίλ των πεποιθήσεων του σύγχρονου Έλληνα διενήργησε το κέντρο «διαΝΕΟσις», μέσω της εταιρείας Metron Analysis. Το ερωτηματολόγιο αφορά τις αξίες που προτάσσει η σημερινή ελληνική κοινωνία, τα πιστεύω των πολιτών για τους πολιτικούς, μετά από οκτώ χρόνια μεγάλης οικονομικής κρίσης και η αξία που δίνουν σε έννοιες όπως η θρησκεία, η οικογένεια, η φιλία και η εργασία.

Χαρακτηστικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που αξιολογούν την πολιτική ως σημαντική, καθώς μόλις το 30% απάντησε θετικά, ενώ το υπόλοιπο 70% απαξιώνει τους πολιτικούς. Στον αντίποδα, το 85% δίνουν αξία στη θρησκεία, τον ελεύθερο χρόνο, την εργασία, τους φίλους και την οικογένεια.

Επίσης, το 20% θεωρεί ότι οι ψήφοι στις εκλογές δεν καταμετρούνται με δίκαιο τρόπο, ενώ το 40% εκτιμά ότι οι «υπεύθυνοι των εκλογών δεν είναι αμερόληπτοι». Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, το 30% πιστεύει ότι οι πλούσιοι εξαγοράζουν τις εκλογές και ότι οι ψηφοφόροι δωροδοκούνται.

Την ίδια ώρα, το 70% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν θα ήθελε για γείτονες τοξικομανείς, το 57% αλκοολικούς, το 33% ομοφυλόφιλους, το 25,7% μετανάστες, το 21,6% άτομα διαφορετικής θρησκείας, το 13,5% άτομα που μιλούν διαφορετική γλώσσα και το 8% ανύπαντρα ζευγάρια.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, το 25% θεωρεί ότι οι άνδρες γίνονται καλύτεροι πολιτικοί ηγέτες και καλύτερα στελέχη επιχειρήσεων, ενώ το 40% συμφωνεί με την άποψη πως «όταν μια μητέρα εργάζεται, τα παιδιά υποφέρουν».

Ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία για τη διαφθορά, καθώς το 52% θεωρεί ότι η διαφθορά μεσουρανεί στα στελέχη επιχειρήσεων, το 52% στις δημόσιες υπηρεσίες, το 59% στις τοπικές αρχές, το 71% στις κρατικές αρχές και το 79% στους δημοσιογράφους.

Ταυτόχρονα, το 50% πιστεύει ότι οι μετανάστες έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη, το 70% ότι αυξάνουν την εγκληματικότητα, το 64% ότι ενισχύουν τον κίνδυνο τρομοκρατίας και το 63,5% ότι διογκώνουν την ανεργία.

Όσον αφορά τη θρησκεία, το 81,4% δηλώνει θρησκευόμενο άτομο και το 50% ότι πηγαίνει στην εκκλησία τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Εντύπωση παράλληλα, προκαλεί το γεγονός ότι το 21,2% των Ελλήνων εκτιμάει ότι «όταν η επιστήμη και η θρησκεία συγκρούονται, η θρησκεία έχει πάντα δίκιο».

Την ίδια ώρα, οι πολίτες δικαιολογούν το προγαμιαίο σεξ σε ποσοστό 74%, το διαζύγιο σε ποσοστό 69%, το περιστασιακό σεξ σε ποσοστό 53% και την ομοφυλοφιλία σε ποσοστό μόλις 25%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.200 νοικοκυριών.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Dark ΠΙΝΟΚΙΟ

"50% ότι πηγαίνει στην εκκλησία τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. " Αξιόπιστη έρευνα...Οτι νάναι....

Αλλαχ ακ μπαρ

Πανε ενάντια στο θέλημα του Αλέξη και στο οραμα της αριστεράς οπου ο καθένας ελληνας πολίτης να εχει γείτονα εναν οροθετικο,ομοφυλόφιλο τοξικομανη και εναν τριτοκοσμικο ισλαμιστή ετοιμο να τον σφάξει για ενα ευρώ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η ιταλική κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα για την ασφάλεια, που διευκολύνει τις διαδικασίες απέλασης μεταναστών και απαγορεύει να τους απονεμηθεί η Ιταλική ιθαγένεια. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λέγκα και υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, η νομοθεσία είναι «ένα βήμα προς τα εμπρός για να γίνει η Ιταλία πιο ασφαλής».

ξξξ

Γιατί το άλλο 50% πιστεύει δηλαδή ότι οι μετανάστες έχουν θετική επίδραση? το 30% πιστεύει ότι ΔΕΝ αυξάνουν την εγκληματικότητα, την τρομοκρατία και δεν διογκώνουν την ανεργία? Θα μας τρελάνετε τελείως ρε νεοέλληνες δηλαδή. Τα νούμερα από μόνα τους μιλούν και δεν υπάρχει θέμα πίστης αλλά γεγονότων. Τόσο πολύ πια φοβάται ο κόσμος μην τους πουν ρατσιστές και σε ανώνυμες έρευνες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης