Πανελλήνιες 2018: Κανένα λάθος στο μηχανογραφικό σύμφωνα με το υπουργείο

panelladikes

«Ποτέ και για καμία Σχολή ή Τμήμα δεν έχει υπάρξει στα Μηχανογραφικά Δελτία των Πανελλαδικών Εξετάσεων ‘αστερίσκος’ ή άλλου είδους επισήμανση σχετική με τη διάρκεια σπουδών και το επίπεδο των επαγγελματικών δικαιωμάτων», αναφέρει το υπουργείο

«Ψευδές και ανυπόστατο» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» περί λαθών στο μηχανογραφικό 2018, που είχε ως αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να δηλώσουν σχολές τετραετείς, αντί πενταετών.

«Ποτέ και για καμία Σχολή ή Τμήμα δεν έχει υπάρξει στα Μηχανογραφικά Δελτία των Πανελλαδικών Εξετάσεων ‘αστερίσκος’ ή άλλου είδους επισήμανση σχετική με τη διάρκεια σπουδών και το επίπεδο των επαγγελματικών δικαιωμάτων», αναφέρει το υπουργείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου

«Όλες οι σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι 4ετούς φοίτησης, απονέμουν πτυχία ισότιμα των υπολοίπων Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), δηλαδή διπλώματα επιπέδου 6 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων και οι απόφοιτοι λαμβάνουν αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα, όπως ρητά αναφέρεται στον νόμο 4521/2018.

Πλήθος ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο δημοσιεύτηκαν πριν και μετά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου άλλωστε υπάρχουν όλα τα σχετικά και μόνο έλλειψη πληροφόρησης δεν μπορεί να ισχυριστεί ο κάθε ενδιαφερόμενος.
Είναι απολύτως γνωστό ότι ο νόμος 4485/2017 προβλέπει ότι μόνο τα πενταετή προγράμματα σπουδών αποδίδουν πτυχίο που ακαδημαϊκά είναι επιπέδου μάστερ (επίπεδο 7).

Ως γνωστόν δεν δικαιολογείται σε καμία λειτουργία του κράτους άγνοια νόμου.
Επιπλέον, είναι απαράδεκτη η υποτίμηση των πτυχίων που θα απονέμει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ως «κατώτερων» και μάλιστα χαρακτηρίζοντάς τα ως «πτυχία ΤΕΙ» όταν εδώ και χρόνια τα πτυχία των ΤΕΙ λόγω της ανωτατοποίησης και της 4ετούς φοίτησης είναι πλέον ισότιμα των Πανεπιστημίων».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Κρύο πιάτο έρχεται

Εύχομαι τα μάστερ που χάρισε ο Γαβρόγλου να τα πάρει πίσω το ΣτΕ ως απαράδεκτα, να χυθεί μαύρο δάκρυ. Οσο πιο αργά και βασανιστικά ξεκινήσει η διαδικασία προσφυγών τόσο το καλύτερο

Εύνοια Χαριστική

Οι κύριοι βόλεψαν μόνο τα 5ετή που τους ενδιαφέρουν με μάστερ, δηλ. τα πολυτεχνεία κυρίως. 5ετή όπως κτηνιατρική, οδοντιατρική και φυσικά η ιατρική που σπουδάζεις διπλάσια χρόνια έμειναν έξω από το "γκρεκομάστερ" που χάρισαν στα Πολυτεχνεία οι κυβερνώντες...

Το

Γεγονός ότι το ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας έγιναν ΑΕΙ δεν σημαίνει ότι άλλαξε το πρόγραμμα σπουδών ή τα επαγγελματικά τους δικαιώματα πολλά παιδιά δεν το γνωρίζουν αυτό άμα θέλετε να αλλάξετε κάτι τουλάχιστον κάντε το σωστά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης