Τα «μεγάλα χαμόγελα» των επιτυχόντων στις φετινές Πανελλαδικές

xamogelamesa

Ο Ροδίτης που πέρασε πρώτος στην Ιατρική Αθηνών –Η πρώτη των πρώτων στην Κρήτη - Η 1η αριστούχος της Δυτικής Μακεδονίας - Μαθητής πέρασε με μόλις 3.072 μόρια σε σχολή στην Λευκάδα

Η χθεσινή ημέρα είχε 74.692 χαμόγελα επιτυχίας μαθητών που είδαν τις προσπάθειές τους να ανταμείβονται και να παίρνουν το «πράσινο φως» για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Ροδίτης που πέρασε πρώτος στην Ιατρική Αθηνών

Το απόλυτο άριστα άγγιξε ο Ροδίτης μαθητής, ο οποίος είδε χτες και στην πράξη το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα με τις ανακοινώσεις των Βάσεων 2018.

Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Σοκορέλος όχι μόνο πέρασε πέρασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, αλλά πέρασε και πρώτος έχοντας συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια απ΄όλους.
sotiris_sokorelo

Ο Ροδίτης μαθητής- φαινόμενο έγραψε σχεδόν άριστα σε όλα τα μαθήματα των Πανελληνίων,συγκεντρώνοντας 19.641 μονάδες συνολικά.

Τα αποτελέσματα αυτά του έδωσαν έτσι το εισιτήριο για την Ιατρική Σχολή Αθηνών, στην οποία και θα φοιτά από τον ερχόμενο μήνα.

Το «μικρόβιο» για την Ιατρική ο Σωτήρης Σοκορέλος πρέπει να το απέκτησε από τους γονείς του, καθώς ο πατέρας του είναι διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής της Ρόδου.

Να σημειωθεί πως η Ιατρική Σχολή Αθηνών σημείωσε πτώση σε σχέση με τις περσινές βάσεις, 114 μόρια, όπως και η Νομική Σχολή Αθηνών, η οποία έπεσε μόλις 20 μόρια.

Η 1η αριστούχος της Δυτικής Μακεδονίας 

Το όνομά της Διαμάντω Μυλοπούλου και είναι η πρώτη των πρώτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στη Δυτική Μακεδονία.

Η μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης είναι πλέον και επίσημα φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως, άλλωστε, ήταν και ο μεγάλος της στόχος.
kozani-iatriki

Μιλώντας στο Kozanimedia, η νέα φοιτήτρια ανέφερε πως «Ο δύσκολος αγώνας μου δικαιώθηκε. Παρά τις αντιξοότητες πέτυχα τον στόχο μου και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό! Εύχομαι η επιτυχία μου να μην περιοριστεί μόνο στο αποτέλεσμα των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά να επεκταθεί και στην ατέρμονη αναζήτηση της γνώσης και της αλήθειας. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι όλοι όσοι αγωνίσθηκαν ασχέτως αν κατάφεραν να κατακτήσουν τους στόχους τους».

Η πρώτη των πρώτων στην Κρήτη 

Με 19.538 μόρια κατάφερε να περάσει ανάμεσα στους πρώτους στην Ιατρική Αθηνών.

Σε πολύ καλή σειρά, συγκεκριμένα 7η, πέρασε στην Ιατρική Αθηνών η Στεφανία Χονδρού. «Συγκέντρωσα 19.538 μόρια και ήμουν στην ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών. Αποφοίτησα από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου», λέει στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

stefaniachondrou

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη. Οι κόποι μου και η σκληρή προσπάθεια που κατέβαλα δικαιώθηκαν. Νιώθω πως ξεκινάω κάτι πολύ σημαντικό για το μέλλον μου και είμαι έτοιμη για κάτι καινούργιο στη ζωή μου. Περνάω στην Ιατρική Αθηνών με σειρά 7η. Θα με ενδιέφερε πολύ να ασχοληθώ είτε με τη Νευρολογία είτε με τη Γενετική, καθώς με ενθουσιάζουν οι συγκεκριμένοι κλάδοι. Θα συμβούλευα τους υποψήφιους να παραμένουν συγκεντρωμένοι στην προσπάθειά τους, να ξεκουράζονται και να θέτουν στόχους που τους κινητοποιούν περισσότερο. Γενικά η διαδικασία των πανελλαδικών είναι ζόρικη και απαιτεί σοβαρότητα, όμως σε ωριμάζει και σε βοηθάει να δεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις!», μας είπε χαρακτηριστικά.

O Κουριδάκης Αλέξανδρος και η Τσελέντη Δέσποινα, δυο μαθητές από τα Χανιά, κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 19.000 μόρια.

kourakis_al

Ο Αλέξανδρος συγκέντρωσε 19.277 μόρια, και κατάφερε να περάσει στην πρώτη του επιλογή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατακτώντας την 8η θέση.

«Γενικά ήμουν χαλαρός, δεν διάβαζα ασταμάτητα. Πολλές φορές, ξενυχτούσα, ωστόσο είχα βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια καθώς η θετική κατεύθυνση, χρειάζεται απαραίτητες γνώσεις. Δεν αρκεί να διαβάζεις μόνο στη Γ’ Λυκείου», δήλωσε ο Αλέξανδρος.

alex

Η Δέσποινα συγκέντρωσε 19.010 μόρια, και κατάφερε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να περάσει στο τμήμα Βιοιατρικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η Δέσποινα με την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε, εισήχθη πρώτη στο τμήμα της. «Διάβαζα με μέτρο δεν έκανα υπερβολές, αλλά διάβαζα τακτικά και δεν άφηνα κενά. Θέλει συστηματική προσπάθεια και να είσαι προσηλωμένος στο στόχο σου», ανέφερε η Δέσποινα.

«Πέρασα πρώτη στην Ιατρική Ηρακλείου από το 8ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου με 19.260 μόρια. Ήξερα ότι με αυτά τα μόρια θα κατάφερνα να περάσω στην πρώτη πεντάδα, αλλά δεν περίμενα αυτή την πρωτιά», λέει στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη», η Ειρήνη Μακράκη.
makraki_eirini_nea

«Είχα, μάλιστα, δώσει δεύτερη φορά πανελλαδικές. Κι ενώ πέρυσι είχα βάλει και άλλες σχολές, φέτος έβαλα μόνο τις Ιατρικές Σχολές, με πρώτη την Ιατρική Ηρακλείου. Ήξερα έτσι ότι αναλάμβανα ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Αλλά είχα πεισμώσει. Μπορώ να πω εξάλλου ότι, σε σχέση με την περυσινή χρονιά, αυτό που άλλαξε φέτος ήταν η αισιοδοξία μου, κι έτσι κατάφερα να γράψω πολύ καλά. Ήμουν ήρεμη και εστιασμένη στον στόχο μου. Χρειάζεται ισορροπία και φυσικά πολύ διάβασμα για να τα καταφέρει κανείς. Αυτή η βαθμολογία μού έδωσε πολύ μεγάλη χαρά. Και ακόμα μεγαλύτερη μου έδωσε ασφαλώς η πρωτιά μου στην Ιατρική Σχολή Ηρακλείου. Είχα ξεκαθαρίσει και στους δικούς μου ότι δε με ενδιαφέρει καμία άλλη σχολή. Ή Ιατρική ή τίποτα. Τώρα, από ’κει και πέρα, επειδή αγαπώ πολύ τα παιδιά, σκέφτομαι να επιλέξω αργότερα την Παιδιατρική. Αλλά είναι νωρίς ακόμα για να δηλώσω σίγουρα κάτι τέτοιο. Θα το δω αυτό στην πορεία των σπουδών μου», πρόσθεσε.

zampoylakis_dhmhtrhs

«Τελικά έβαλα ως πρώτη μου προτεραιότητα την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου και κατάφερα να περάσω στην 11η θέση, έχοντας αποφοιτήσει από το 11ο ΓΕ.Λ., με 18.871 μόρια. Ασφαλώς και η ικανοποίησή μου είναι μεγάλη. Προφανώς κόπιασα και θυσίασα κάποια πράγματα για να μπορώ σήμερα να χαίρομαι με την επίδοσή μου, αλλά όλοι αυτοί οι κόποι δικαιώθηκαν. Και θα ήθελα να στείλω και το μήνυμα ότι δεν πρέπει να μας καταβάλει το άγχος στην όλη διαδικασία. Όσον αφορά στην επιλογή σχολής, αρχικά στρεφόμουνα περισσότερο προς τη Φαρμακευτική Σχολή, επειδή μου αρέσει η έρευνα πάνω σε αυτό το αντικείμενο, αλλά και η Ιατρική ήταν πάντα ένας κλάδος που με ενδιέφερε πολύ. Έτσι, επέλεξα την Ιατρική Σχολή και τώρα βλέποντας τα αποτελέσματα νιώθω πολύ όμορφα», λέει ο Δημήτρης Ζαμπουλάκης.

pitsikakis_

«Κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να περάσω στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τα 18.573 μόρια, από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Πέρασα στην 56η σειρά. Και πραγματικά νιώθω μεγάλη ανακούφιση. Η αλήθεια είναι πως περίμενα η βαθμολογία να κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα. Στο πεδίο που είμαι, πάνω-κάτω, εκτός από την Έκθεση, στα υπόλοιπα μαθήματα μπορείς να προβλέψεις τι έχεις γράψει. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν, διότι όλο αυτό το διάστημα έκανα πολλές θυσίες. Όλη αυτή η διαδικασία θέλει υπομονή, επιμονή και εργατικότητα. Άφησα πίσω τις παρέες μου και τον αθλητισμό, που τόσο μου αρέσει, για να μπορέσω να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα. Από την αρχή μου άρεσε η Ιατρική, ενώ είχα πάντα και ένα αυξημένο ενδιαφέρον για την Οδοντιατρική και τη Βιολογία», δήλωσε ο Κώστας Πιτσικάκης.


Μαθητής πέρασε με μόλις 3.072 μόρια σε σχολή στην Λευκάδα

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων – Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Λευκάδα είναι μία από τις σχολές με τις χαμηλότερες βάσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το ΥΠΠΑΙΘ, αφού ο τελευταίος που εισάγεται συγκεντρώνει μόλις 3.072 μόρια.

Σε ακόμη χειρότερη μοίρα βρίσκεται η αντίστοιχη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων – Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, όπου ο τελευταίος που περνά συγκεντρώνει 3.034 μόρια.


ΣΧΟΛΙΑ (58)

Αννα

Μπράβο στα παιδιά!!!!

Μακριά και αγαπημένα

Συγχαρητήρια στα παιδιά ! Σε τέσσερα με έξι χρόνια και πτυχίο με άριστα βούρ για Γερμανία, Αγγλία ή Αμερική. Πρώτος μισθός 5.500 με 6.500 Ευρώ / μήνα, ωράριο 09:00 - 17:00 και - το κυριώτερο - χωρίς το φρικτό, απαράδεκτο, συνήθως απόλυτα κομπλεξικό Ελληνικό αφεντικό πάνω απο το κεφάλι. Αααά, παραλίγο να το ξεχάσω: ούτε cent σε Καρανίκες, Τασίες και το τριτοκοσμικό failed state που λέγεται Ελλάδα !

Mary Lou

Σε οποιαδηποτε ευνομουμενη χωρα θα ειχαν καταργησει τις μισες ιατρικες σχολες και θα απαγορευοταν η ασκηση του ιατρικου επαγγελματος εκτος χωρας, εαν πρωτα δεν πληρωθει ιδιαιτερο προστιμο (οπως στο στρατο). Γελαει ολη η Ευρωπη και οι ξενοι τριβουν τα χερια τους εις βαρος μας. Αλλα εμεις φταιμε, οχι αυτοι.

Μακριά και αγαπημένα

Τι να μάθουνε τα παιδάκια στα Ελληνικά νοσοκομεία που θυμίζουνε Σομαλία και υποσαχάρια Αφρική : Την βρώμα? Τις ενδονοσοκομειακές μολύνσεις? Τα ράντζα στούς διαδρόμους? Τα αντικαρκινικά φάρμακα που δεν υπάρχουν γιατί πουλήθηκαν στο εξωτερικό? Το φακελλάκι, χωρίς το οποίο ο ασθενής έχει τελειώσει? Τις σύριγγες και τα χαρτιά υγείας που πρέπει να φέρει ο ασθενής προσωπικά ?

Mary Lou

Τοτε ας πανε να σπουδασουν στο εξωτερικο, πληρωνοντας και τα ωραια διδακτρα!

Γεωμέτρης

Την αξία στο πτυχίο την δίνει ο άνθρωπος. Εχω πολλούς γνωστούς Μαθηματικούς που δεν δούλεψαν ποτέ πάνω σε αυτό που σπούδασαν. Ξέρω και άλλους, σαν εμένα, που επειδή μας άρεσε η διδασκαλία περνάμε μια χαρά και βγάζουμε αρκετά χρήματα. Ορεξη να έχεις, θα την βρεις την άκρη.

Τεχνητή νοημοσύνη

Αστροπελέκια οι παρουσιαστές: Ήταν η πρώτη σας επιλογή; (όχι, μπήκαμε με αυτά τα μόρια στην πέμπτη σχολή που δηλώσαμε...) Θα μείνετε στην Ελλάδα; (Όχι, αφού πέρασα ΣΣΑΣ Ιατρικό, θα είμαι Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στο 424 της Ανταρκτικής...)

Υπάρχει και με 2,796 μόρια

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων Μηχανικοί πολύτεκνοι Ν. 3648 περιπτωση β. Είναι και αυτή η σχολή ΑΕΙ.

Τι έπαθες μπούμπη

Δεν είσαι μάστορας γιατί δεν μπορείς να γίνεις ούτε σε επιστημονικάς φαντασίας ταινία... για διορισμένο κακομοίρη σε κάποιο Δήμο σε κόβω! Τενεκέ!

@

αυτοι ειναι οι αριστοι του Κουλη! ο οποιος Κουλης αληθεια τι θεση ειχε στις πανελλαδικες?? α, δεν ειχε καν τολμησει να δωσει ο αριστος??

Αλέξανδρος

Ξέρετε πιο είναι το πρόβλημα των περισσοτέρων στην Ελλάδα που φαίνεται και στα περισσότερα σχόλια σας.. κρίνετε τις σπουδές μόνο απο την επαγγελματική αποκατάσταση και αυτό περνάει και στα περισσότερα παιδιά δυστυχώς... αν θέλετε να αρχίσουμε κάποια στιγμή να κάνουμε βήματα μπροστά σαν κοινωνία και αφήστε τα παιδιά να μορφωθούν πάνω σε αυτό που αγαπάνε κ μόνο τότε θα γίνουν σωστοί επαγγελματίες και καλύτεροι άνθρωποι. Μόνο τότε θα μπορέσουμε σαν λαός να αναπτυχθούμε σωστά.

...

Το ελλάντα φίλε ντεν ξυπνάει ποτέ... Εμένα γιος μου πέρασε ιατρική και εγκώ λέω γειτονιά όλη μέρα. Φαντάζεσαι να γινότανε ποδοσφαιριστής που ήθελε? Τι θα ελεγα στο κυρα Μαρία και στο μπαρμπα Μήτσο

Ας κρατήσουν τις φωτογραφίες των μεγάλων...χαμογέλων!!!

Μεγάλα τα χαμόγελα τώρα που πέτυχαν στην ανωτάτη σχολή των...ονείρων τους(!) ...μεγάλα και τα κλάμματα όταν την τελειώσουν και δεν θα βρήσκουν δουλειά στο αντικειμενο τους...εκτός άν έχουν "μπάρμπα".. Μαυρογιαλούρο!!!!!

ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΠΛΗΝ ΛΙΓΩΝ ΣΧΟΛΩΝ((Π,Χ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ,ΙΑΤΡΙΚΕΣ)) ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΤΑ 18 ΣΟΥ Η ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ 200 ΕΩΣ 800 ΕΥΡΩ ,ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΤΑ 25 ΣΟΥ,ΣΥΝ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ! ΑΠΟ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ((ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ)).

Γεωργια

Και ιατρικη κυριως στο εξωτερικο!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavroglou_8

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συνέργειες ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι τροπολογίες του για το νέο σύστημα του διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008