Στα 38 της χρόνια έκανε το όνειρο πραγματικότητα, μπαίνοντας 2η στην Ιατρική Θεσσαλονίκης

alexandra

Η Αλεξάνδρα Τζάτσου  από την Κοζάνη δουλεύει ως βοηθός μικροβιολόγου σε διαγνωστικό κέντρο της πόλης - Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται παρά την επιτυχία της - «Μετά το σχολείο πήγαινα κατευθείαν για δουλειά μέχρι τις εννέα το βράδυ» εξηγεί η ίδια

Ένα όνειρο ζωής εκπληρώθηκε σήμερα για την 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου από την Κοζάνη, που εισάγεται δεύτερη στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, έχοντας συγκεντρώσει 19.150 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

«Μόλις σχόλασα από την δουλειά μου και με ειδοποίησαν ότι τα αποτελέσματα βγήκαν σήμερα. Περίμενα ότι θα εισέλθω στην Ιατρική αλλά δεν περίμενα ότι θα βρίσκομαι τόσο ψηλά» είναι οι πρώτες της κουβέντες στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. Η Αλεξάνδρα είναι μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα, δουλεύει ως βοηθός μικροβιολόγου σε γνωστό ιατρικό διαγνωστικό κέντρο της πόλης και έχει κάθε λόγο να νιώθει τριπλή χαρά.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για τις Βάσεις 2018, ήθελε πολύ να εισέλθει στην Ιατρική σχολή: «ήταν ένα όνειρο που δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω όταν έδινα πρώτη φορά εξετάσεις το 1998, αλλά το καταφέρνω τώρα, 20 χρόνια μετά». «Η πίστη στο εαυτό μας και συνεχή προσπάθεια είναι το εισιτήριο για να καταφέρεις να υλοποιήσεις τους στόχους σου, αυτό τον κανόνα ακολούθησα και μάλλον αποζημιώθηκα» μας εξομολογείται όλο χαρά. Βέβαια δεν ξεχνά να αναφερθεί στην μητέρα της, τον άνθρωπο πρότυπο που ήταν δίπλα της, τη στήριξε σε κάθε προσπάθεια και δυσκολία της ζωής της -ακόμη και όταν την έβλεπε να χάνει το κουράγιο της.

Η Αλεξάνδρα Τζάτσου, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, θυμάται τα συναισθήματα και την απογοήτευση που ένιωσε, όταν το 1998 δεν τα κατάφερε στις εξετάσεις και έβλεπε γνωστούς και φίλους της να έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους φεύγοντας στο εξωτερικό. «Λίγο καιρό μετά έπιασα δουλειά και ξεκίνησε ένας εργασιακός κύκλος στην ζωή μου, αλλά δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μου η ιδέα να σπουδάσω στο πανεπιστήμιο» λέει.

Μετά την ανακοίνωση για τις Βάσεις 2018, εξομολογείται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται, για να μπορεί να χρηματοδοτεί τις σπουδές της και ότι προς το παρόν δεν σκοπεύει να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη, αλλά θα πηγαινοέρχεται μέχρι να δει πώς μπορεί να συνδυάσει εργασία και πανεπιστήμιο. Είναι αισιόδοξη, δεν φοβάται για το μέλλον και ελπίζει ότι όπως ξεπέρασε όλα τα εμπόδια του παρελθόντος για να εκπληρώσει το μαθητικό της όνειρο, έτσι θα τα καταφέρει και τώρα να ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ιατρική σχολή.

Η Αλεξάνδρα, μέσα στον καταιγισμό τηλεφώνων και ευχών που δέχεται από φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, γυρίζει τον χρόνο πίσω, όταν πριν από δύο χρόνια πήρε την απόφαση να γραφτεί στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, ως «κανονική μαθήτρια συμμετέχοντας στα πρωινά τμήματα του σχολείου». Όμως για να μπορέσει να παρακολουθήσει το πρωινό πρόγραμμα του σχολείου, χρειάστηκε να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο ωράριο της εργασίας. «Ευτυχώς οι εργοδότες μου με στήριξαν σε αυτή μου την προσπάθεια, επέλεξα την απογευματινή βάρδια κι έτσι μετά το σχολείο πήγαινα κατευθείαν για δουλειά μέχρι τις εννέα το βράδυ» εξηγεί.

Θυμάται στιγμιότυπα της καθημερινότητάς της, που κάποιες φορές δοκίμασαν τα όρια της αντοχής της, που την έκαναν να αναρωτηθεί αν θα τα καταφέρει να ανταπεξέλθει ή εάν αξίζει αυτή η κοπιώδης προσπάθεια. «Το ωράριο ήταν εξαντλητικό, έφευγα στις επτάμισι το πρωί και επέστρεφα στο σπίτι στις εννέα και μισή το βράδυ. Κανονική μαθήτρια το πρωί και συνεπής εργαζόμενη από το μεσημέρι και μετά σ’ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον εργασίας» σημειώνει.

Αποκαλύπτει, τέλος, ότι τα κατάφερε χωρίς φροντιστηριακή βοήθεια, αλλά με μοναδικό όπλο την ατομική της προσπάθεια και την βοήθεια των καθηγητών της στο σχολείο, που από την πρώτη στιγμή αναγνώρισαν τις δυνατότητες της και την παρότρυναν να επενδύσει στο εφηβικό της όνειρο.

Οι φετινές βάσεις ανακοινώθηκαν στο σάιτ του υπουργείου Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Για να δείτε τα αποτελέσματα Κάντε κλικ εδώ. Για πρώτη φορά οι βάσεις 2018 δεν θα αναρτηθούν στα σχολεία με… ονοματεπώνυμο κι αυτό λόγω προσωπικών δεδομένων.

ΣΧΟΛΙΑ (169)

Φίλιππος

Αγαπητέ/-ή, συμφωνώ απόλυτα μ' αυτό που λες. Η κοπέλα αυτή απέδειξε ότι είναι από τους αντικειμενικά καλύτερους. Επίσης, η έννοια του αντικειμενικά καλύτερου είναι κυμαινόμενη. Δεν είναι πάντα οι ίδιοι, ούτε σημαίνει πως επειδή το 2008 ήσουν απ' τους καλύτερους θα είσαι και το 2018 ή ότι κάποιος που θεωρούσες υποδεέστερο δεν μπορεί να σε ξεπεράσει. Η απόκτηση των αξιών που αναφέρεις θέλει πίστη σ' αυτό που κάνεις. Την πίστη αυτή μπορείς να την αποκτήσεις στα 7, στα 15, στα 20 ή στα 50. Προσωπικά, ήμουν μέτριος προς κακός μαθητής μέχρι τα 15, όμως στο Λύκειο αποφάσισα να αλλάξω. Δεν ήταν εύκολο, όμως όσο πετύχαινα τους στόχους μου αυξανόταν και η αυτοπεποίθησή μου κι' αυτό αντικατοπτριζόταν και τους βαθμούς μου που βελτιώνονταν συνεχώς, μέχρι που τελικά κατάφερα να τελειώσω με 19,2 και να μπω σε καλή θέση στη σχολή της επιλογής μου. Περιττό να σου πω πως αυτό στην Γ' Γυμνασίου δεν το φανταζόμουν καν σαν μια ρεαλιστική πιθανότητα. Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία από τότε, και επειδή ακριβώς έχω βιώσει σε πρώτο πρόσωπο αυτή την αλλαγή, εκτιμώ και σέβομαι πολύ τους ανθρώπους που αποφασίζουν να αλλάξουν τη ζωή τους, σε οποιαδήποτε ηλικία, ενώ σιχαίνομαι και υποτιμώ βαθιά εκείνους που προσπαθούν να ακυρώσουν και να αμφισβητήσουν αυτή την αλλαγή. Τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν να κοροϊδεύουμε την Κροατία που έχασε στον Τελικό όταν εμείς δεν περάσαμε καν στο Μουντιάλ.

Δεν θα μπω στη λογική σου

Σε κάποιο βαθμό οι αρετές αυτές καλλιεργούνται . Σε ΜΕΓΑΛΟ βαθμό είναι έμφυτες η καλλιεργούνται μόνο σε πολύ μικρή ηλικία και μετά δεν αλλάζουν . Δεν μπορούμε να το αναλύσουμε αυτό εδώ γιατί είναι πολύ περίπλοκο . Δεν χρειαζεται ομως να αμφισβητήσω τίποτε από τα όσο λες για τον εαυτό σου γιατί οι περιπτώσεις δεν είναι συγκρίσιμες . Μπορεί εσυ έστω σε κάποιο βαθμό να πέτυχες αυτά που λες σταδιακά και με ωρίμανση . Ομως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έκανε αυτό , ΑΠΛΑ ΠΗΓΕ ΜΕΣΩ ΕΠΑΛ

Δ.ν

Της αξίζουν συγχαρητήρια. Όσο για το αν έκλεψε θέση δεν νομίζω αφού μόνο ένα μικρό ποσοστό των θέσεων στα πανεπιστήμια είναι από επαλ. Διαγωνιστηκε ισότιμα με τους υπόλοιπους μαθητές αν όντως δεν το άξιζε απλά δε θα βγάλει τη σχολή.

ακ

Μπράβο της. Μακράν καλύτερη πολλών, οι οποίοι σε αυτή την ηλικία (ή και πολύ μικρότεροι) ονειρεύονται μόνο αραλίκι.

φιλε

τι γυναικαρα ειναι αυτη ?

Φίλε

Τι σαβουρης που σαι ;

α

Αν καταφερνε το ιδιο αλλα απο γενικο λυκειο θα μπορουσαμε να την θαυμαζουμε.Με το συστημα αυτο ομως,υποψηφιοι των επαλ παιρνουν τις θεσεις παιδιων του γενικου που γραψαν 18300+ και δεν περναν ιατρικη η περναν σε αλλη πολη.Απαραδεκτο

Πιες ξίδι

Η κοπέλα διάβασε, έβγαλε 19.500 μόρια, δουλεύει παράλληλα και μπήκε ιατρική με την αξία της σαν απόφοιτος ΕΠΑΛ. Αν δεν αξίζει τότε δεν θα καταφέρει να τελειώσει την σχολή, αν και πιστεύω ότι με το πείσμα της και τη θέλησή της θα τα καταφέρει.

Καλοπροαίρετος

Εσύ ποιο από τα δύο τελείωσες;Το γενικό ή το ΕΠΑΛ; Γιατί από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω ότι μάλλον τέλειωσες το δεύτερο και με το ζόρι..Θα μου πεις, και το γενικό έτσι όπως έχει γίνει, τα δεκαπεντάρια και τα δεκαεξάρια τα χαρίζουν σωρηδόν.

Μαρία Β.

Συγχαρητήρια στην κοπέλα, αλλά βρε παιδιά την είχα δει και πέρυσι την κοπέλα και το άρθρο! Τί γίνεται??

Σίγουρα ή μήπως απλά νόμισες;

Δώσε μας τη συγκεκριμένη περσινή σελίδα να το δούμε κι εμείς

Νικος

Συγχαρητηρια οκ.Αλλα στην ηλικια της θα επρεπε να ονειρευεται οικογενεια αλλα οχι καριερα.Δυστυχως ολοι απο 45 και κατω τα ιδια πρατουμε.Και μετα σου λενε δημογραφικο προβλημα...Αχρηστες γενιες.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ

Κατακαημένε Νίκο. Κι αυτή οικογένεια δεν ήθελε, νομίζεις, τόσα χρόνια που βολοδέρνει; Αλλά, επειδή υπάρχουν κάτι άντρες σαν εσένα, που δεν νοιάζονται για άξιες γυναίκες και οικογένεια, προσπάθησε να κρατηθεί από κάτι άλλο στη ζωή της. Και μπράβο για τη δύναμή της μετά από τόσα χρόνια. Οπότε, έχεις δίκιο, άχρηστες νέες γενιές ανδρών.

Μαρία

Διαβάζω πολλά κομπλεξικά σχόλια και διακρίνω πολλές πικρίες. Η κοπέλα δούλευε και ταυτόχρονα έδωσε και εξετάσεις και πέτυχε τον στόχο της. Είναι άξια συγχαρητηρίων. Ναι μεν τα ΕΠΑΛ, έχουν ευκολότερα θέματα στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά από την άλλη οι θέσεις για τις υψηλόβαθμες σχολές είναι ελαχιστότατες και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Επίσης, έχω την εντύπωση ότι αν δεν ήταν όμορφη γυναίκα, τα σχόλια θα ήταν πιο λίγα και καλοπροαίρετα.

Θα

Θα έδινα συγχαρητήρια αν έδινε πανελλαδικές από γενικό λύκειο! Προσωπικά και τώρα να δώσω εξετάσεις για ιατρική από ΕΠΑΛ την ξεπερνώ σε μόρια και βασικό όχι μόνο εγώ. Α! Και χωρίς παρακολούθηση ξανά σε σχολείο! Από ΕΠΑΛ δίνει κάποιος πολύ πιο εύκολα μαθήματα! Ο λόγος που θεωρούνται και είναι ισότιμα τα ΕΠΑΛ με το γενικό λύκειο δεν είναι για να μπαίνει κάποιος ιατρική αλλά να μην θεωρηθεί ο απόφοιτος του ΕΠΑΛ κατώτερος επαγγελματικά στην ειδικότητα που επέλεξε να εκπαιδευτεί. Στην ειδικότητα που προσφέρει το ίδιο το ΕΠΑΛ όχι μπαίνω ιατρική που έχει να κάνει με τον κλάδο της υγείας! Το παραθυράκι αυτό μου κάνει κομπογιαννίτη ιατρό! Αυτό πρέπει να αλλάξει χθες!

Μαρκος

Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια ! Πες οτι περασες σε κανα ΤΕΙ τσομπανολογιας και σκας απο ζηλεια και ασε τα χαζα

Φίλιππος

Χαχαχαχαχαχχαχα Δεν έχεις ιδέα πόσο γελοίος είσαι.

Φίλιππος

Επίσης, κομπογιαννίτη γιατρό σε κάνει το να παριστάνεις το γιατρό χωρίς να έχεις τις απαραίτητες γνώσεις, παραπλανώντας τους ασθενείς. Το ότι η γυναίκα αυτή μπήκε στην ιατρική αυτό δεν την καθιστά γιατρό. Μεταξύ των Πανελληνίων και της ορκωμοσίας της μεσολαβούν 6 χρόνια πτυχίου + 2 αγροτικού + 2 ειδικότητας + ό,τι άλλο προκύψει, τα οποία θα πρέπει να περάσει ΕΠΙΤΥΧΩΣ, και σε μια τέτοια περίπτωση, κάθε άλλο παρά κομπογιαννίτισσα θα είναι, όσο κι' αν σε πονάει...

Για να

Για να λέμε αλήθειες τα εξεταζόμενα μαθήματα των ΕΠΑΛ είναι διαφορετικα και κυρίως πολύ πιο εύκολα από ότι του γενικού λυκείου. Φαντάζομαι ότι είναι γνωστό αυτό! πχ.Ένας υποψήφιος που έβγαλε 18000 μόρια και δεν μπήκε ιατρική είναι κλάσεις ανώτερα ικανός από έναν υποψήφιο -επιτυχων με 19500 μόρια από το ΕΠΑΛ. Αυτό έχει γίνει για ψηφοθηρικούς λόγους και εγώ όπως και τόσοι άλλοι αν θέλουμε να δώσουμε πετυχαίνουμε ακόμα και χωρίς παρακολούθηση στο σχολείο! Το θέμα είναι σοβαρό! Ο επιτυχών από ΕΠΑΛ δεν έχει το εκπαιδευτικό υπόβαθρο για να ανταποκριθεί σε μια τόσο απαιτητική σχολή η οποία σημειωτέον έχει να κάνει με την υγεία ανθρώπων, χωριά που όσοι μπαίνουν από ΕΠΑΛ στερούν θέσεις πραγματικά άξιων υποψηφίων! Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ekav

Ο 78χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε, μέσα σε χωράφια, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι και στο σώμα - Δεν μπορούσε να αντιδράσει και να κινηθεί, ώστε να καλέσει σε βοήθεια και λίγη ώρα αργότρα, κατέληξε

pirkagia_kerkitra

Στο σπίτι βρίσκονταν τα τρία μέλη οικογένειας - Περιπετειώδης απεγκλωβισμός του πατέρα, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Η μητέρα πήδηξε με το παιδί της από μπαλκόνι - Δείτε βίντεο

seismos_italy

Στα 4 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικα των Τρικάλων το επίκεντρο - Έγινε αίσθητος στην πόλη και στα γύρω χωριά

zambia_main

Η βράβευση της σπουδαίας Ελληνίδας για την προσφορά της στον απόδημο ελληνισμό και την Ορθοδοξία, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης του ιεραποστολικού έργου της Μητρόπολης Ζάμπιας