Βίντεο και φωτογραφίες: «Πνίγηκαν» τα βόρεια προάστια από τη σφοδρή κακοκαιρία

plim4

Παραλίγο νέα τραγωδία αυτή τη φορά από πλημμύρες - Πρόλαβαν και απεγκλώβισαν οδηγούς από τα οχήματά τους - Συγκλονιστικές εικόνες από παράνομο πάρκινγκ που μετατράπηκε σε λίμνη - ΚΕΔΕ: Αποκλειστικά υπεύθυνη για την πλημμύρα στο Μαρούσι η Περιφέρεια Αττικής

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Από την πύρινη κόλαση στις πλημμύρες με διαφορά τριών ημερών.

Η πολύπαθη Αττική δέχθηκε την Πέμπτη ακόμη ένα χτύπημα, καθώς σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τα βόρεια προάστια, προκαλώντας χάος και πανικό.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα, ενώ οχήματα σταθμευμένα σε υπαίθριο πάρκινγκ στην οδό Κονίτσης, πίσω από την παλιά ΗΒΗ, βυθίστηκαν στο νερό καθώς η στάθμη έφθασε το ένα μέτρο.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι όπου τα αυτοκίνητα «πνίγηκαν» στα ορμητικά νερά της βροχής.

video placeholder

video placeholder


video placeholder


Η σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε σημαντικά προβλήματα, καθώς οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας σε πολίτες και αντλήσεις υδάτων, ξεπέρασαν τις 200.

Μάλιστα, οδηγοί εγκλωβίσθηκαν στα αυτοκίνητά τους και τουλάχιστον σε οκτώ περιπτώσεις απεγκλωβίσθηκαν από την Πυροσβεστική, σε Μαρούσι, Βριλήσσια και Παλλήνη. 

Εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων από την ισχυρή βροχόπτωση διεκόπη για αρκετή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και τον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στη Νέα Ερυθραία.

plim5
plim3
parking_marousi
plimirameeee
plimmires03
plimmires02
plimmires01
plimmira_freshmesa
pli3
pli2
pli1


ΚΕΔΕ: Αποκλειστικά υπεύθυνη για την πλημμύρα στο Μαρούσι η Περιφέρεια Αττικής

Έντονα πυρά κατά της Περιφέρειας Αττικής εξαπέλυσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), για την πλημμύρα στο Μαρούσι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ, πρόεδρος της οποίας είναι ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υποστηρίζει ότι για την πλημμύρα «αποκλειστικά υπεύθυνη» είναι η Περιφέρεια Αττικής, ενώ καταγγέλλει ότι «το Μαρούσι πληρώνει ακριβά την ανεπάρκεια της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής».

Η ΚΕΔΕ υποστηρίζει ότι διεκδικεί εδώ και χρόνια τη χρηματοδότηση του έργου για το ρέμα Σαπφούς, για να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Ωστόσο, παρά και τις σχετικές αποφάσεις, «μέχρι σήμερα η Περιφέρεια "κωφεύει"» και καθυστερεί να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

«Για να μη ζήσουμε στο Μαρούσι ημέρες Μάνδρας και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, καλούμε έστω και τώρα τη Διοίκηση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει επιτέλους το έργο», τονίζει η ΚΕΔΕ.

Μάλιστα, η ανακοίνωση ασκεί δριμεία κριτική στον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο, που τον καλεί «αντί να περιφέρεται στα κανάλια και να κάνει τον ρεπόρτερ, επιτέλους να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται αδρά από τους πολίτες»

«Για τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ αναφέρει:

«Αποκλειστικά υπεύθυνη η Περιφέρεια Αττικής, για τη σημερινή πλημμύρα στο Μαρούσι

Το Μαρούσι πληρώνει ακριβά την ανεπάρκεια της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής

Εδώ και χρόνια διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια του έργου της οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, που σήμερα πνίγηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

Από το 2011 υπάρχει απόφαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, που προβλέπει ότι αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής η κατασκευή δικτύου ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία της Π.Ε. του Σωρού. Την υποχρέωση αυτή την έχουμε επισημάνει με διαρκή αλληλογραφία, αλλά μέχρι σήμερα η Περιφέρεια "κωφεύει".

Εδώ και μήνες βρίσκονται στα συρτάρια της Περιφέρειας οι μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη χρηματοδότηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς και διαρκώς η Περιφέρεια καθυστερεί την έγκρισή τους, ενώ ζητά και πρόσθετες μελέτες που δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να τις καταθέσει.

Για να μη ζήσουμε στο Μαρούσι ημέρες Μάνδρας και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, καλούμε έστω και τώρα τη Διοίκηση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει επιτέλους το έργο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, ο κ. Καραμέρος, αντί να περιφέρεται στα κανάλια και να κάνει τον ρεπόρτερ, επιτέλους να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται αδρά από τους πολίτες. Να ασκήσει τις αρμοδιότητές του και να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του να προχωρήσει επιτέλους το έργο.

Να μην επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί, στην ύπαρξη του πρώην αμαξοστασίου του Δήμου, γιατί γνωρίζει καλά πως αν είχε προχωρήσει ως όφειλε στην εκτέλεση του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας στη συγκεκριμένη περιοχή, που είχε και έχει υποχρέωση να κάνει, δεν θα συνέβαινε τίποτα από όσα συνέβησαν σήμερα.

Για τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου».

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Bamboo

Ο Πατατούλης που γαυγίζει προς Περιφέρεια μεριά για να θολώσει τα νερά δεν μας λέει όμως ότι το πάρκινγκ ήταν δημοτικό και τοποθετημένο ΑΚΡΙΒΩΣ επάνω στην κοίτη του χειμάρου.

jan

τωρα θα βγει η δούρου και θα πει ότι αυτοί που γίνανε τα αυτοκίνητά τους υποβρύχια στο πάρκινγκ, κάνανε και τσάμπα πλυσιματάκι μέσα έξω να μην έχουν και παράπονο οι αχάριστοι.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ενας (απλος θνητός) από τον Πειραιά

Έχω κάτι "φτωχούς" φίλους όπως και κάτι "φτωχούς" συγγενείς που μένουν εκεί στα Βόρεια Προάστια και νομίζουν ότι (λογω χρημάτων) ζούνε σαν Βασιλιάδες σε άλλο πλανήτη ή άλλη χώρα, όπου δεν μπορεί να τους πειράξει τίποτα εκεί πάνω στα ΒΠ και παραξενεύτηκαν με αυτά που έγιναν στα μέρη τους με τις βροχές, σαν να μην ζούνε στην ίδια χώρα με όλη την άλλη Ελλάδα! πέστε από τα σύννεφα επιτέλους εκεί πάνω ψευτομπρουκλιδες και βγειτε από την γυάλα σας και καταλάβετε ότι δεν ήσαστε κάτι παραπάνω από όλους τους άλλους!

Η ΔΙΦΟΡΑ ΣΑΣ...

είναι ότι αυτοί φάγανε χλαπάτσα για μία μέρα μόνο, εσύ την τρώς κάθε μέρα...

Ενας απλος Πειραιωτης που ζει στο Μαρουσι

Ειμαι Πειραιωτης γεννημα θρεμμα.Παππου προς παππου.Ζω στο Μαρουσι εδω και καμποσα χρονια λογω εργασιας και οικογενειας.Οι ανθρωποι που ζουν στο Μαρουσι ειναι άνθρωποι σαν όλους τους υπόλοιπους και τραβάνε τα ιδια ζορια με ολους τους υπολοιπους.Κατι κομπλεξαρες σαν εσενα βγαζουν ασχημο ονομα για τους Πειραιώτες.Αν εισαι γνησιος Πειραιωτης που πολυ αμφιβαλλω...Γιατι οι λιγοι γνησιοι Πειραιωτες αγαπουν τον τοπο τους ειναι περήφανοι για τον Πειραιά τους ΑΛΛΑ δεν βγαζουν τον κομπλεξισμο που βγαζεις εσυ.

Παμε καλα?

Κανουμε χαμο επειδη πλημυρισε ενα άδειο οικοπεδο??? Ειπαμε αντιπολιτευση αλλα ας σκεφτομαστε και λιγο....

γιαπαχα

Κατω απο το οικοπεδο περνά ρέμα που δεν εχει καθαριστει απο την ομαδα της Δουρου λόγο αμελειας. Για αυτο τον λόγο εγινε αυτο. Αντε τραβα να παρεις τα 0.60Ε απο τον Συριζα

Συμμαζέψου

Αν θεωρείς ότι με ένα 0,60 μπορείς να μηδενίζεις τη γνώμη μου είσαι πολύ γελασμένος. Δεν σας ενδιαφέρει το τι παθαίνει ο κόσμος. Απλά βγάζετε το μίσος σας με κάθε ευκαιρία. Συνέλθετε κομματόσκυλα και αριστερά και δεξιά. Και το ότι πλημμύρισε ένα οικόπεδο δεν είναι θέμα. Απλά δείχνει ωραίο στα media και δίνει λαβή σε ΣΚΑΙ να το κάνει θέμα.

thanasis

η δουρου εχει σε 6-7 μηνες 3 πλημυρες κ μια φωτια. φανταστικο σερι

kRELL

Ο ενας... τα ριχνει στον... αλλον. Ρε που ζουμε !!!

kostasv

Έχει κάνει ανάρτηση στο tweet η Έλενα Ακρίτα για τον ....άξιο Πατούλη !!!

ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ

θα συνεχισουν λενε να αγωνιζονται για να προλαβουν να διορθωσουν τα λαθη των προηγουμενων κυβερνησεων ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑΕΙ

Να φύγει η Δούρου

Τη την κρατάτε ρε Συριζαίοι τη Δούρου, Αλέξη θα σου κρατά το χέρι στον αναπόφευκτο πλεον χορό του Ζαλόγγου. Οι διαφορά σας με τις σουλιώτισσες ήταν ο,τι πήδηξαν για να μην ατιμαστούν, ενώ εσείς γιατί ατιμαστήκατε ήδη και εγκληματίσατε σε βάρος του ελληνικού λαού.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diki-xrisis-angis-ena

Ο άνθρωπος που φέρεται να ενημέρωσε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής πως ο Παύλος Φύσσας ήταν στην καφετέρια απολογήθηκε σήμερα - Παραδέχθηκε το τηλεφώνημα αλλά υποστηρίζει πως αμέσως μετά πήγε σπίτι του και ξανακατέβηκε όταν άκουσε φωνές, μετά την δολοφονία

karaiskakeia01

Στην Καρδίτσα θα χτυπάει, από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου, η καρδιά του πολιτισμού και της παράδοσης καθώς όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η 52η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού.