«Καμπάνες» σε τρία πρόσωπα που έταζαν σε Έλληνες το άνοιγμα λογαριασμών στην Ελβετία

julius

Ανάμεσα στους καταδικασθέντες και ο διευθυντής της ελβετικής τράπεζας - Οι δράστες αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τα μεταφέρουν στην Julius Bar στη Ζυρίχη

Διευθυντής ελβετικής τράπεζας καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε φυλάκιση τριών ετών, καθώς κρίθηκε ότι εμπλέκεται μαζί με δυο ακόμη καταδικασθέντες σε κύκλωμα που εξαπατούσε Έλληνες καταθέτες. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι τρεις καταδικασθέντες αποσπούσαν από τους καταθέτες μεγάλα χρηματικά ποσά με την υπόσχεση ότι θα τους άνοιγαν λογαριασμούς στην τράπεζα Julius Bär στη Ζυρίχη!

Ίσως είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά που διευθυντικό στέλεχος μιας από τις πιο γνωστές ελβετικές Τράπεζες καταδικάζεται από την ελληνική δικαιοσύνη για συνέργεια σε υπόθεση μεγάλης απάτης εις βάρος Ελλήνων πελατών.

Ειδικότερα, με τη δικαστική απόφαση που ήταν ομόφωνη καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών ο Ελβετός διευθυντής της ελβετικής τράπεζας και υπεύθυνος για τους Έλληνες πελάτες της, Manuel Sovilla, σε κάθειρξη 17 ετών ένα ακόμη πρόσωπο Έλληνα, τον Θωμά Καρύδα, που εμφανιζόταν ως επίσημος αντιπρόσωπος της Τράπεζας στην χώρα μας και σε φυλάκιση τριών ετών την σύζυγό του.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο του 2009 όταν Έλληνες πολίτες που δήθεν είχαν ανοίξει λογαριασμό με καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα ζήτησαν τα χρήματά τους, χωρίς όμως ποτέ να τα λάβουν.

Ακολούθησε έρευνα από την οποία προέκυψε πως οι καταθέσεις που επί χρόνια νόμιζαν ότι είχαν στην ελβετική τράπεζα δεν υπήρχαν. Όσο για τα παραστατικά που λάμβαναν από τη Julius Bär, αυτά ήταν στο σύνολό τους πλαστά!

Τι είχε συμβεί; Ο Θ. Καρύδας (ο οποίος εκτίει ποινή και για άλλη απάτη) εμφανιζόταν στην Αθήνα από το 2005 ως δήθεν επίσημος αντιπρόσωπος της Julius Bär στην Ελλάδα. Η σύμβασή του, ωστόσο, προέβλεπε τη προσέλκυση νέων πελατών έναντι αμοιβής. Ο Καρύδας με τη βοήθεια του Sovilla, που γνώριζε την πραγματική του ιδιότητα και ο οποίος ήταν τότε υπεύθυνος για τους Έλληνες πελάτες της ελβετικής τράπεζας, έπειθαν τους ενδιαφερόμενους καταθέτες να ανοίξουν λογαριασμούς στο κατάστημα της Ζυρίχης με την υπόσχεση μεγάλων αποδόσεων. Τους έδιναν μάλιστα και αποδεικτικά στη συνέχεια προκειμένου να πειστούν ότι οι λογαριασμοί άνοιξαν.

Οι ενδιαφερόμενοι κατέθεταν τα χρήματα σε λογαριασμούς του δήθεν επίσημου αντιπροσώπου της ελβετικής τράπεζας. Στη συνέχεια εκείνος τους υπόσχονταν ότι θα τα μεταφέρει στους δικούς τους στην ελβετική τράπεζα. Ωστόσο ουδέποτε μεταφέρθηκαν, υπεξαιρέθηκαν τα χρήματα χάθηκαν.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως η ελβετική τράπεζα αν και ενημερώθηκε επισήμως από τα ίδια τα θύματα το Δεκέμβριο του 2009 για την απάτη ουδέποτε κινήθηκε νομικά εναντίον των καταδικασθέντων ούτε και αποζημίωσε τα θύματα.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Revenge

Ωραία τήν είχαν στήσει τήν κομπίνα..!! Όσοι είχαν μαύρο χρήμα που δέν μπορούσαν να καταθέσουν στις Ελληνικές τράπεζες, καί νά το βγάλουν στο εξωτερικο , το *κατέθεταν * στους **Ελβετους τραπεζίτες* * , τό μαύρο χρήμα ακολούθως έγινε ....μαύρος καπνός καί τώρα , πολλοί δέν θά μπορούν ούτε καί νά τό διεκδικήσουν. Η εφορία περιμένει... Ο κλέψας τού κλεψαντος.... Όπως μου ελεγε ένας φίλος δικηγόρος..* Η εμπιστοσύνη είναι η μητέρα της απάτης*...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4674969

Διακόπηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας και την περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης - Η θερμοκρασία στην Αττική, την Τετάρτη, αναμένεται κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κέλσιου, ενώ στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

1
liana

Βρισκόταν στη συμβολή της Μεσογείων με την Κατεχάκη, όταν αντιλήφθηκε τη φωτιά στο αυτοκίνητό της - Έκανε δεξιά, ακινητοποίησε το όχημα και άνοιξε το καπό, απ' όπου έβγαινε έντονος καπνός, ενώ υπήρχε και ένα πανί

41