Πανελλήνιες: Χωρίς τα ονόματα η ανάρτηση των βαθμολογιών στα Λύκεια

panelladikes_apotelesmata

Με τον κωδικό τους ανά χείρας πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων - Οι διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες μόνο τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν τους κωδικούς και τους βαθμούς υποψηφίων

Με τον κωδικό τους ανά χείρας πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων προκειμένου να δουν τις βαθμολογιες τους.

Οι διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες μόνο τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς υποψηφίων.

«Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, παρακαλούνται οι Διευθυντές Λυκείων να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που του έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων» όπως αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, η οποία στάλθηκε στα Λύκεια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας η ημέρα δημοσιοποίησης των βαθμολογιών.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

NIKOS

Γιατί είναι προσωπικά δεδομένα οι βαθμολογίες, τι είναι ιατρικές εξετάσεις ή οικονομική κατάσταση κάποιου ατόμου? Η βαθμολογία που πέτυχε κάποιος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τον ίδιο, αφού επηρεάζει την εισαγωγή ή μη κάποιου άλλου στην ίδια Σχολή. Από την άλλη, θα υπάρχουν υποψήφιοι που θα θέλουν να δημοσιοποιηθούν οι βαθμολογίες τους, γιατί πρέπει να στερηθούν αυτή τη δυνατότητα. Που πάνε τα πράγματα με αυτή την νέα «μόδα» που εισάγεται? Ξηλώνονται όλες οι διάφανες διαδικασίες και καλύπτει τα πάντα ένα σκοτάδι. Η αρχή έγινε με την κατάργηση της κλήρωσης για την εισαγωγή φοιτητών στο ΕΑΠ, στη συνέχεια σε διάφορους διαγωνισμούς (όπως κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ κ.α.) δεν δημοσιεύονται ονόματα επιτυχόντων ούτε επιλαχόντων. Στο τέλος θα εκλέγονται βουλευτές και αυτοδιοικητικοί χωρίς να δημοσιεύονται οι ψήφοι που πήραν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης