Δήμος Μυκόνου: Προσφέρει ενίσχυση 350.000 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους

mykonos

Είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που εφαρμόζει το νόμο ενίσχυσης των δημοσίων λειτουργών υπό μορφή επιδόματος

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, εγκρίθηκε η εισήγηση του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά για την ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο νησί, ύψους 350.000 ευρώ ετησίως

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά στην αναγκαιότητα παροχής δωρεάν σίτισης και κατάλληλου καταλύματος διαμονής στους δικαιούχους ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ε.Κ.Α.Β. και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί της Μυκόνου ή την αναγκαιότητα χορήγησης στους ως άνω δικαιούχους εφάπαξ χρηματικού ποσού ως βοήθημα.

Το ποσό των 350.000 ευρώ έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Μυκόνου για το οικονομικό έτος 2018 και καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από δημοτικούς πόρους, υποκαθιστώντας κατά αυτόν τον τρόπο το Κεντρικό Κράτος. Ο Δήμος προχωράει στη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση ορισμένων υπαλλήλων και στη χορήγηση επιδόματος στους υπολοίπους.

Υπενθυμίζεται, ότι η δυνατότητα παροχής ενίσχυσης δημόσιων λειτουργών που υπηρετούν σε μικρούς νησιωτικούς ή ορεινούς δήμους της χώρας, αποτελεί σήμερα νόμο του Κράτους, ο οποίος προήλθε ύστερα από σχετική εισήγηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής Μυκόνου.

Ενώ ήδη από το 2015, ο Δήμος Μυκόνου επιδοτεί συστηματικά τους Ιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, όχι μόνο για τη Μύκονο, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, ουσιαστικά αναγνωρίζουμε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι δημόσιοι λειτουργοί που εργάζονται στο νησί μας, στηρίζουμε έμπρακτα αυτούς και τις οικογένειές τους και καλύπτουμε ακόμα ένα από τα πολλά κενά του Κεντρικού Κράτους

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύουμε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μέσω της χρηστής διοίκησης, συνδράμει καθοριστικά και στην επίλυση προβλημάτων που δεν εμπίπτουν στο νομικά κατοχυρωμένο ρόλο και σκοπό της.

Η Μύκονος σήμερα δίνει το καλό παράδειγμα και δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης, ιδίως στα χρόνια της κρίσης.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου που υπερψήφισε ομόφωνα την εν λόγω εισήγηση, καθώς για ακόμη μια φορά αποδείξαμε ότι στα δύσκολα και στα σημαντικά είμαστε όλοι ενωμένοι σα μια γροθιά!

Επόμενος στόχος η επέκταση του επιδόματος και στους δημοτικούς μας υπαλλήλους, χάρη στους οποίους έχουμε τους πόρους να ενισχύσουμε όλους τους κρατικούς υπαλλήλους.
Συνεχίζουμε...»

ΣΧΟΛΙΑ (9)

makis

Στη Μύκονο είναι αδύνατο για έναν δημόσιο υπάλληλο να νοικιάσει σπίτι. Τα ενοίκια είναι εξωφρενικά. Αυτός είναι ο λόγος που δίδεται το επίδομα. Ειλικρινά, αναρωτιέμαι αν οι περισσότεροι σχολιαστές αντιλαμβάνονται τι ακριβώς διαβάζουν πριν χρησιμοποιήσουν το πληκτρολόγιο.

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ

Διαβάζουν μόνο τους τίτλους φτιάχνουν το άρθρο στο μυαλό τους και σχολιάζουν σαν να τοέχουν διαβάσει και στην πραγματικότητα!!!

Λεφτά υπαρχουν

Λεφτά, Υπάρχουν! Εκατοντάδες δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια!

Akis

Συγχαρητηρια για την υπευθυνη σταση του Δημου Μυκονου!

ωωωωααα

ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜΠΛΑΝΚΟ;;;;;;

Αληθειες

Πληρώστε δημοτικά τέλη και φόρους βόδια να ταιζουν τα κομματοσκυλα

κιτσος

Πηγαινε ρε εσυ ως γιατρος ή νοσηλευτής ή αστυνομικός ή ΕΚΑΒ στη Μυκονο και ψαξε να βρεις σπιτι ,που νοικιαζουν το κοτετσι 80 ευρώ τη μερα οι νεοπλουτοι ντοπιοι και μεινε σε αντισκηνο στη παραλια .....

George

Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης δεν θα τους δώσετε?

χαχαχαχα

νομιμο λαδωμα για να γινονται στο πιτς φιτιλι οι μπιζνες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

loizou

Οργή προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» για τη Μυρσίνη Λοΐζου, που έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της επί 5,5 χρόνια - Πώς σχολιάζουν οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης

7