Έξω από το Υπουργείο Ενέργειας εργαζόμενοι της ΔΕΗ για τις λιγνιτικές μονάδες

IMG_3401

Ισχυρός κλοιός από κλούβες της αστυνομίας περιμετρικά του υπουργείου προκειμένου να μην μπορέσουν οι διαδηλωτές να πλησιάσουν

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι της ΔΕΗ έξω από το ΥΠΕΚΑ όπου πραγματοποιείται συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ το οποίο θα λάβει αποφάσεις σχετικά με τις διαδικασιές πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.

Έξω από το υπουργείο βρίσκονται περίπου σαράντα διαδηλωτές ωστόσο το ΥΠΕΚΑ αυτή τη στιγμή είναι «οχυρωμένο» αφού κλούβες της αστυνομίας έχουν φράξει περιμετρικά το υπουργείο προκειμένου να μην μπορέσουν οι διαδηλωτές να πλησιάσουν στο εσωτερικο του υπουργείου.

Τα διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει σήμερα τα σχέδια απόσχισης των μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης και των ορυχείων για την τροφοδοσία τους που θα τεθούν προς πώληση. Τα προς έγκριση σχέδια απόσχισης των δυο κλάδων περιλαμβάνουν τη μονάδα Μελίτη Ι στη Φλώρινα, την άδεια για κατασκευή της Μελίτη ΙΙ και τα δικαιώματα στα ορυχεία που τις τροφοδοτούν και τον δεύτερο τις μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης, μαζί με τα δικαιώματα στα ορυχεία καθώς επίσης και την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 26 Ιουνίου για την επικύρωση της όλης διαδικασίας.

Την Τετάρτη θα υποβληθούν επίσης τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) και στις 26 Μαΐου θα δημοσιευθούν στο ΓΕΜΗ οι όροι της απόσχισης. Η έγκριση της σύστασης των δύο νέων εταιριών από το ΓΕΜΗ αναμένεται στις 30 Ιουνίου και αμέσως μετά η δημοσίευση της προκήρυξης για την έναρξη των δύο διαγωνισμών.

IMG_3402

IMG_3403

IMG_3404

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης