Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Η θυσία του Ηλιάκη ενισχύει την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε την εθνική μας ανεξαρτησία

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Η θυσία του Ηλιάκη ενισχύει την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε την εθνική μας ανεξαρτησία

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τον αδικοχάμενο σμηναγό Κώστα Ηλιάκη που σκοτώθηκε σε αερομαχία με τουρκικό αεροπλάνο, στις 23 Μαΐου του 2006

19531280
«Σήμερα δηλώνουμε για ακόμα μια φορά πως αυτή η γη, αυτές οι θάλασσες, αυτός ο αέρας ήταν και θα είναι πάντα ελληνικά και δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά την ομιλία του στην Κάρπαθο, στις εκδηλώσεις προς τιμήν του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη που σκοτώθηκε σε αερομαχία με τουρκικό αεροπλάνο, στις 23 Μαΐου του 2006. «Ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης αποτελεί παράδειγμα μαχητικότητας και σύμβολο αυτοθυσίας, που με τις πράξεις του παραδειγματίζει τις επόμενες γενιές των Ικάρων μας» δήλωσε ο κ. Σαντορινιός για τον αδικοχαμένο πιλότο.

Οι εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα για 12η συνεχόμενη φορά στην Κάρπαθο, και συγκεκριμένα στο μνημείο που έχει αναγερθεί προς τιμή του, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των τοπικών αρχών.

Το «παρών» στην τελετή έδωσε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης (ΠΝ), που δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η απώλεια του Κώστα Ηλιάκη αποτελεί ένα διαχρονικό μήνυμα για όλους τους Έλληνες. Ένα μήνυμα πίστης και αφοσίωσης και αγάπης για την πατρίδα που το στέλνουν καθημερινά στον ελληνικό λαό τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η θυσία του Κώστα Ηλιάκη, του Γιώργου Μπαλταδώρου και όλων των στελεχών των ΕΔ που έπεσαν για την πατρίδα δυναμώνει την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε την εθνική μας ανεξαρτησία έναντι κάθε επιβουλέα».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καρπάθου Ανδρέας Λάμπρος, σε ένα φορτισμένο συναισθηματικά λόγο, που περιλάμβανε αναφορά και στους δυο φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς κατέληξε λέγοντας: «η άξια ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι εγγυητής της εδαφικής μας ακεραιότητας και εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι των ακριτικών νησιών του Αιγαίου θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στα ιδανικά και στις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκε ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης και όλοι όσοι θυσιάζονται υπέρ της Πατρίδας. Θα είμαστε πάντα σε ετοιμότητα, προστατεύοντας και φυλάγοντας τον τόπο μας».

Στις εκδηλώσεις, που οργανώθηκαν από τον Δήμο της Καρπάθου, παρέστησαν ο αρχηγός του ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Χρήστο Χριστοδούλου μαζί με τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΑ Πτέραρχο (ι) ε.α. Γιώργο Αυλωνίτη, μαζί με άλλους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης και Ευαγγελία Βαγιωνάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, ο βουλευτής της ΧΑ Χρήστος Παππάς και ο αντιπεριφεριαρχης Νοτίου Αιγαίου Θωμάς Σωτρίλλης.

Κλείσιμο
19531703
19531702
19531278

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης