«Πυρ και μανία»: To best seller του Μάικλ Γουλφ για τον Τραμπ κυκλοφορεί και στα ελληνικά

«Πυρ και μανία»: To best seller του Μάικλ Γουλφ για τον Τραμπ κυκλοφορεί και στα ελληνικά

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

11918
To «Πυρ και Μανία», το best seller του Μάικλ Γουλφ για τον Ντόναλντ Τραμπ που έφερε τα πάνω-κάτω στον Λευκό Οίκο και έχει πουλήσει πάνω από 3 εκατ. αντίτυπα στην Αμερική, κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη.

Στο βιβλίο αυτό, που άναψε µεγάλη φωτιά στην Αµερική και του οποίου την έκδοση τον Ιανουάριο του 2018 προσπάθησε λυσσαλέα να εµποδίσει ο Ντόναλντ Τραµπ, ο δηµοσιογράφος Μάικλ Γουλφ πιάνει το νήµα από την αρχή και αφηγείται µε γνώση, οξυδέρκεια και αφηγηµατική δεινότητα την ιστορία του πώς ο Ντόναλντ Τραµπ έγινε Πρόεδρος των Ηνωµένων Πολιτειών καθώς και το χρονικό του βίου και της πολιτείας του ως Προέδρου µέχρι σήµερα. Όλοι, σχεδόν όλοι, ακόµα και οι θαυµαστές του
Αµερικανού Προέδρου, παραδέχονται ότι εξεπλάγησαν µε την εκλογή του στο αξίωµα.

Ο Ντόναλντ Τραµπ, µεγιστάνας της αγοράς ακινήτων και παρουσιαστής ριάλιτι σόου, ήταν αλλόκοτος υποψήφιος και έγινε εξίσου αλλόκοτος Πρόεδρος. Ο δηµοσιογράφος Μάικλ Γουλφ παρακολούθησε την προεκλογική εκστρατεία του καθώς και την καθηµερινή ζωή στον Λευκό Οίκο από την ηµέρα της εκλογής του: συζήτησε µε εκατοντάδες ανθρώπους και υπήρξε αυτόπτης και αυτήκοος µάρτυρας εκατοντάδων καθηµερινών σκηνών. Ο Πρόεδρος και το περιβάλλον του δεν ήξεραν τι θα κατέγραφε και το πώς θα το κατέγραφε: µε την είδηση της έκδοσης του Fire and Fury, έγιναν κυριολεκτικά πυρ και µανία. Ο µικρόκοσµος του Τραµπ αντανακλούσε, όπως θα περίµενε κανείς, τον χαρακτήρα και το ποιόν του ίδιου του Ντόναλντ Τραµπ. Εξάλλου, ο Μάικλ Γουλφ δεν τοποθετεί κανέναν στο απυρόβλητο.

Κλείσιμο
Το βιβλίο διαβάζεται σαν µυθιστόρηµα· η ανάλυση του φαινοµένουΤραµπ -το πώς ένας άνθρωπος µε τα συγκεκριµένα χαρακτηριστικά, χωρίς ήθος, χωρίς µόρφωση, χωρίς πολιτική πείρα, αναδείχτηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ- συνδυάζεται µε την ανθρώπινη κωµωδία. Με πωλήσεις που ξεπερνούν κάθε προηγούµενο στην Αµερική και µεταφράσεις σε περισσότερες από 45 γλώσσες, το Fire and Fury (Πυρ και µανία) έχει ήδη κερδίσει µια θέση στην Ιστορία.

O Μάικλ Γουλφ, δηµοσιογράφος, η δουλειά του οποίου έχει επανειληµµένως βραβευτεί, έχει τιµηθεί δύο φορές µε το National Magazine Award. Έχει εργαστεί στο Vanity Fair, στο NewYork, στον Hollywood Reporter, στη βρετανική έκδοση του GO, στη USA Today και στον Guardian. Έχει εκδώσει έξι βιβλία. Ζει στο Μανχάτταν και έχει τέσσερα παιδιά. Τα τηλεοπτικά δικαιώµατα του Fire and Fury εξασφάλισε, έναντι αστρονοµικού πόσου, µεγάλη εταιρεία παραγωγής των Ηνωµένων Πολιτειών.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο εδώ


11918
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης